Bahasa resmi Kanada

Baheula, Kanada diwariskeun ageung wewengkon dimana aranjeunna linggih harta tanah dua tina pausahaan linguistik anu paling penting di dunya: komunitas pidato inggris sareng anu nyarios Perancis.

Dina hadir, éta basa resmi aranjeunna Inggris (anu ngagaduhan langkung ti 25 juta urang Kanada anu cekap kana basa), éta Perancis (basa ampir 7 juta urang Kanada), rupa-rupa bahasa asli di Téritori Kalér-kulon sareng inktitut nyaéta basa resmi di Nunavut. Sanaos kitu, sadaya propinsi ngagaduhan komunitas anu basa utamina henteu salah sahiji anu resmi.

La populasi éta nagara Seuseueurna sacara monolingual, sabab ngan 18% urang Kanada tiasa nyarios basa Inggris sareng Perancis kalayan lancar.

Kusabab kitu, Hukum ngeunaan Bahasa Resmi Kanada diadopsi, ngalangkungan, Pamaréntah Féderalanjeunna Kanada parantos ngalaksanakeun sababaraha prakarsa anu nyaksian kapercayaan anu kuat dina ngamajukeun Perancis sareng Inggris di masarakat Kanada.

Hukum henteu meryogikeun warga nagara nyarios duanana basa, tapi sacara éksklusif ngadorong pamaréntahan. The hukum éta ogé meryogikeun panyawat jasa (sapertos kaséhatan umum atanapi kaamanan) pikeun nawiskeun jasa aranjeunna dina basa Perancis sareng basa Inggris, pikeun ngamungkinkeun para wargi milih cara komunikasi.
Sedengkeun pikeun sadaya bahasa, distribusiana sapertos kieu:

- Inggris (90%)
- Perancis (60%)
- Bilingual (0,4%)
- Cina (2,9%)
- Spanyol (1,62%)
- Itali (1,6%)
- Jérman (1,5%)


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   justin alexander sanchez lopez cenahna

    Abdi dugi ka kuring halaman ieu parantos diatur aaaaaa bisi anjeun maca ieu cinta abdi abdi bogoh ka anjeun