Daun Maple, simbol Kanada

Daun maple, simbol Kanada, ngagaduhan sejarah anu panjang di tukangeunana. Tanggal ieu ti abad ka tujuh welas, ku datangna taun penjajah heula, Anu ngadegkeun padumukan di port RoyalQuebec sareng saha anu kedah nyiptakeun simbologi sorangan.

Ieu mangrupikeun konstanta dina populasi daérah anyar sapanjang sajarah. Sing saha jalma anu netep di dinya kedah ngabédakeun diri ti metropolis sareng salah sahiji cara anu paling saé pikeun ngalakukeun ieu nyaéta ngalengkepan diri ku simbol nyalira. Kusabab kitu, upami anjeun hoyong terang kunaon daun maple mangrupikeun simbol Kanada, kami ngajak anjeun ngalanjutkeun maca.

Kumaha daun maple janten simbol Kanada

Padumuk anu mimiti netep di Kanada ningali maple éta biasa pisan di eta lahan. Tapi anu langkung penting, aranjeunna niténan kumaha pribumi ngamangpaatkeun geutah tangkal pikeun nyiptakeun sirop kalayan anu tuangeun. Urang bade pokuskeun kana dua aspek ieu.

Maple, biasa pisan di lahan Kanada

Tangkal maple ngagaduhan, tina sudut pandang taksonomi, tilu belas jinis. Ieu sanés tempat pikeun bosen daptar sadayana. Tapi éta bakal narik anjeun terang yén, di daérah Kanada aya sapuluh tina varian ieu. Anu paling umum nyaéta maple saccharinum, tapi anjeun ogé tiasa mendakan di nagara éta maple hideung atawa maple circinatum.

Salaku tambahan, éta mangrupikeun tangkal anu saé pisan nalika usum gugur waktosna kéngingkeun warna anu spektakuler, utamina dina sababaraha variasina. Ku alatan éta, kaayaanana henteu tiasa ditingali ku jalma-jalma anu cicing mimiti.

Daun maple, simbol Kanada pikeun pasipatan gizi

Kaayaan sanés anu ngajantenkeun urang Kanada ngahargaan nilai maple nyaéta na kakuatan gizi. Sakumaha anu parantos kami béjakeun ka anjeun, aranjeunna niténan yén pribumi di Amérika Kalér ngaluarkeun geutah na kanggo nyiptakeun sirop anu tiasa nyéhatkeun diri.

Daun maple

Daun maple Kanada

Pikirkeun yén penjajah munggaran henteu persis hirup dina kaayaanana. The hawa karasa di daérah éta nyababkeun seueur pepelakan gagal sareng, sajaba ti moro sareng mancing, aranjeunna henteu kedah tuang. Anu dimungkinkeun henteu gampang pikeun aranjeunna boh nalika usum salju anu sesah, khususna di daérah paling kalér. Pikeun sadayana ieu, anu sirop didamel tina geutah maple Sakuduna dijauhkeun aranjeunna seueur masalah tuang. Logis yén aranjeunna nyepeng tangkal anu aranjeunna sasari di luhur ku harga anu luhur.

Iraha daun maple janten simbol Kanada?

Sanaos sadayana, daun maple henteu janten simbol Kanada dugi telat abad ka-XNUMX. Parantos dina XIX, salaku akibat tina arus romantis, janten gampang kabangsaan, daun ieu ditulis dina bandéra quebec mimiti sareng ti Ontario satuluyna.

Nanging, anu panasaran, daun maple henteu némbongan dina tandatangan nagara urang dugi 1965 sareng saatos kontropérsi anu lumangsung sababaraha dekade. Leres debat ieu teu aya hubunganana sareng maple, tapi ku aspék séjén.

Kumaha waé ogé, bendera Kanada anu énggal, parantos nganggo daun, didamel ku sejarawan George FG Stanley, Anu diideuan ku anu ti Royal Militer College, Kingston, Ontario, anu anjeunna saurang profésor. Tapi desain daun maple anu badé muncul dina spanduk sanés milikna.

Daun Maple Daun pikeun Banner

Jalma anu tanggung jawab bentuk daun ieu dina bendera Kanada nyaéta Jaques saint-cyr. Sareng desain na penting pisan, ti saprak éta, umbul nagara parantos dikenal salaku "Daun Maple", nyaéta daun maple.

Salaku panasaran, kami bakal nyaritakeun yén, sakali desain disatujuan, perdebatan sanés dihasilkeun perkawis na perenah dina lawon. Akhirna, sagala rupa panempatan daun dina bandéra diuji sareng umbul-umbul ieu diliwatan ngaliwatan torowongan angin. Janten, anu anjeun tiasa tingali dinten ayeuna diadopsi sabab, dina kaayaan berangin, éta masih katingali.

Bandéra leutik Kanada

Bandéra alit Kanada sareng inpormasi didinya

Daun maple bendera Kanada ngagaduhan desain anu tiasa urang hartikeun kuadrat sareng tilu poin masing-masing nampilkeun, kahareupna tilu deui. Sareng, sapertos garis sisi bendera, éta ngagaduhan warna beureum jero. Nanging, poin-poin ieu henteu ngagaduhan nilai simbolis, nyaéta, éta henteu ngagaduhan hartos.

Bisi wae, éta nyandak sadayana panitia pikeun milih bandéra Kanada. Anu hiji ieu, anu parantos nganggo daun maple, dipidangkeun sacara umum pikeun ditingali munggaran tanggal 15 Pébruari 1965. Sareng ti saprak éta, dinten éta parantos diémutan Dinten Bendera Nasional Kanada.

Tapi sami pentingna nyaéta daun maple salaku simbol tina Kanada yén seueur lembaga di nagara éta, kalebet kakuatan militérna, paguron luhur atanapi klub olahraga, kalebet kana spandukna. Nanging, éta Bendera karajaan Inggris, populér dikenal salaku Bandéra Unionéta resmi di Kanada salaku simbol kagolong kana Pasamakmuran o Pasamakmuran Inggris Bangsa.

Kasimpulanana, daun maple, simbol Kanada, penting pisan pikeun pangeusi nagara Amérika Kalér anu aya di seueur tameng sareng umbulna, boh umum boh swasta, kalebet bendera nasional.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*