Kota-kota Kanada kalayan iklim anu pangsaéna

Bentang tiris di Kanada

Kanada mangrupikeun nagara anu saé pisan, kalayan topografi anu seueur pisan yén teu aya hiji-hiji 'iklim Kanada.'Wewengkon basisir bénten sareng propinsi padang rumput hejo sareng gunung di beulah kulon, janten suhu sareng waktos anu urang tiasa mendakan dina dinten anu sami di situs anu béda-béda pisan sareng daérah leuweung geledegan wétan. ¿Kota-kota mana di Kanada anu paling disarankan pikeun didatangan numutkeun waktos taun?

Mei nepi ka Séptémber biasana usum dimana populasi sareng pariwisata Kanada biasa dianggo kémping sareng ngumbara di luar ruangan; Naon waé sasih dina tanggal éta anjeun tiasa ngumbara dimana waé masih pikaresepeun sanaos, mimiti karasa kanaékan suhu, kumargi aranjeunna sigana bakal robih di padang rumput hejo, anu mangrupikeun tempat anu mimitina parantos haneut dina awal taun sareng anu bakal tetep haneut engké, janten usum salju sareng salju antara Nopémber sareng Maret, tiasa manjangan dugi ka April gumantung kana hujan sareng / atanapi badai. 

Fakta héran ngeunaan iklim Kanada

Kota anu béda-béda di Kanada

Kanada lumayan loba nagara anu paling tiis, bersaing sareng Rusia pikeun tempat munggaran salaku nagara anu paling tiis di dunya, kalayan suhu rata-rata harian harian -5 / -6ºC.

Langkung seueur urang Kanada maot unggal taun kusabab kakeunaan hawa tiis anu ekstrim tibatan tina kajadian alam anu sanés, numutkeun data ti Statistik Kanada. Rata-rata 108 jalma maot unggal taun kusabab tiris, sedengkeun ngan 17 tunduh kana kajadian séjén anu aya hubunganana sareng alam.

Bank Ageung tina Newfoundland dianggap teh tempat anu paling jauh di dunya. Daérah na 40 persén katutup kabut dina usum salju sareng dugi ka 84 persén dina usum panas.

Pikeun bangsa anu pastina terkenal ogé pikeun na Hawa segerSigana rada héran yén urang Kanada mangrupikeun anu nimukeun indéks UV, ukuran tina inténsitas radiasi sinar ultraviolét panonpoé dina spéktrum panonpoé. Nalika UV ningkat, sinar panonpoé tiasa langkung ngarusak kulit, panon, sareng sistem imunitas. Dina 1992, Lingkungan élmuwan Kanada ngembangkeun indéks salaku alat pikeun mayungan kasihatan urang Kanada, sareng ayeuna dianggo pikeun sakitar 48 lokasi di saluruh nagara.

Aya paribasa di Kanada anu nyatakeun "Upami anjeun henteu resep cuaca, antosan lima menit." Éta henteu pernah tiasa langkung leres tibatan di Ciwit Creek, Alberta; dimana parobahan suhu anu paling parah dina sajarah Kanada kacatet: raksa naék tina -19ºC kana 22ºC dina kitu ngan hiji jam.

Salajengna urang bakal terang anu mangrupakeun kota-kota anu paling haneut di Kanada nalika usum salju atanapi anu langkung tiis nalika usum panas, janten urang tiasa ngarencanakeun rute urang gumantung kana waktos taun dimana urang nganjang ka nagara éta.

Kota-kota Angeunan Kanada Nalika Mangsa

Bentang tiris di Kanada

Pikeun milarian iklim haneut nalika usum Kanada, kota hébat anu urang tiasa mendakan di beulah wétan Pegunungan Pagunungan, anu dijantenkeun halangan sampurna pikeun nahan panas panonpoé salami sasih-bulan ieu musim, tilu kota ageung di belah kidul-kulon columbia Inggris sampurna pikeun mendakan naon anu urang pilari: Victoria, Vancouver sareng Abbotsford.

Di kota-kota di Kanada ieu salawasna Kami bakal mendakan usum salju anu langkung haneut sareng usum salju dibandingkeun di réa patempatan di nagara, kirang dinten kalayan ibun sareng wengi kalayan suhu anu handap langkung handap.

Di bagian sanés Kanada, kota-kota anu paling haneut pikeun usum salju aya di Propinsi Kanada di Ontario sareng propinsi maritim. Diantara aranjeunna, Kota Ontario tina Toronto, Windsor sareng St. Katolik, anu kasohor ngagaduhan iklim usum anu konsistén haneut tibatan sésana.

Victoria, mangrupikeun kota ngarah anu teu dibantah diantara kota ageung di Kanada pikeun kahaneutan dina usum salju. Éta sababaraha derajat sareng dinten di luhur anu sanés kumargi cuaca haneut. Victoria mangrupikeun hiji-hijina kota Kanada anu cukup ageung ngamungkinkeun suhu pikeun normal henteu turun handapeun -10 derajat Celsius (14 derajat Fahrenheit) nalika usum salju.

Sareng dina usum panas? Kota Kanada kalayan iklim anu paling tiis

Tulip di Kanada

Saint John of Newfoundland Éta kota Kanada anu paling penting upami urang nyarioskeun kota anu iklimna paling tiis nalika usum panas. Cai mibanda suhu rata-rata sadidinten panghandapna sareng ngagaduhan sababaraha dinten anu panas pisan di bulan Juni, Juli sareng Agustus.

Anyar brunswick, sanés ngan ukur sanésna kota panggedéna di Kanada, tapi ogé dipaké pikeun nempatan pangukuran suhu usum panas pikeun ngitung rata-rata panghandapna di nagara sareng sababaraha dinten anu pangsaeutikna.

Ogé sacara konsisten dina sapuluh top tina sadaya kriteria dipaké pikeun nangtoskeun naha kota badé masihan kami "Usum tiis" nyaéta Calgary, Alberta; Edmonton, Alberta sareng Victoria sareng Vancouver di British Columbia. Kota-kota Kanada anu kalebet kana peringkat ieu mangrupikeun daérah metropolitan panggedéna di nagara éta.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

10 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1.   Lourdes Rizo cenahna

    Halo, kuring resep badé damel di Victoria, abdi henteu terang kumaha kamungkinanana.

  2.   Gambar placeholder Carmen Morales cenahna

    I am a awéwé Méksiko damai
    Abdi ngagaduhan ijin angkat ka Kanada
    Kuring henteu terang saha waé anu tiasa ngadukung kuring cicing bari kuring mendakan padamelan punten !!

  3.   Maria Lopez cenahna

    Kami hoyong cicing di Kanada. Salaki kuring pengacara. Kami akuntan sareng kami gaduh 3 murangkalih umur 17 sareng 14 sareng orok umur 4 bulan. Naon kamungkinan na?

  4.   Mauricio cenahna

    Fabiana, Abdi dina kaayaan anu sami sareng anjeun. Anjeun kota ti mana? Kuring parantos mikir badé ka Kanada tapi hiji-hijina hal anu matak pikahariwangeun kuring nyaéta anjeun henteu ngagaduhan anu aya. Pokokna, éta masih nagara maju

  5.   ELDY MILENA BASCOPE CASTRO cenahna

    Hai, abdi Miilena ti Bolivia profesi. komérsial Kuring damel di lembaga kauangan sareng kuring resep pisan angkat ka Kanada kusabab aya masa depan ékonomi anu langkung saé pikeun kahirupan kuring sareng putra kuring, anu leres nyaéta di dieu di Bolivia jalma anu propésional henteu dipeunteun, gaji na murah pisan sareng henteu cekap bahkan henteu ngawangun bumi anjeun nyalira.
    Abdi hoyong cicing sareng damel di Ontario di salah sahiji kota di Toronto, Windsor sareng Katolik

  6.   Lizbeth engel cenahna

    Abdi resep angkat ka Kanada cicing sareng damel Abdi ahli universitas sareng 57 taun di nagara kuring dina yuswa ieu anjeun moal tiasa kéngingkeun padamelan naon waé sapertos salaki kuring sareng putra di handapeun umur 17 taun kumaha terang naon anu kedah ngalakukeun

  7.   Elvy Del Carmen Doria Ll cenahna

    Abdi hoyong angkat sareng kulawarga cicing di Kanada, naon anu kuring kedah lakukeun?

  8.   Jhon jairo garcia cenahna

    Wilujeng sonten, kuring urang Kolombia, nami abdi Jhon sareng kuring guru konstruksi sareng manajer damel, yuswa 48 taun sareng pamajikan kuring umur 31 taun, urang gaduh dua budak leutik. Kami hoyong angkat ka Kanada.

  9.   Paris Antoniano cenahna

    Hello.
    Abdi urang Méksiko / Spanyol sareng padumukan di Mexico anu resep milari padamelan salaku tukang kayu, (sebut waé konstruksi atanapi jati). Abdi gaduh 12 taun pangalaman.
    Vancouver atanapi Toronto mangrupikeun tujuan anu dipikaresep kuring, tapi kuring kabuka pikeun daérah sanés.
    Abdi ngahargaan koméntar naon waé.
    Hatur nuhun.

  10.   Diana Duran cenahna

    Halo Abdi hoyong angkat damel di Kanada kanggo dikontak