Sajarah Quebec

sajarah quebec
Quebec, ogé Kanada, ngagaduhan sajarah penjajahan tukangeun dirina, dicicingan ku India Amérika Kalér sareng Inuit éta ngagaduhan budaya millenary anu bakal ngagaduhan budaya bentrok sareng budaya Éropa anu lami.

Kana paréntah Raja Perancis Francis I, Jacques Cartier sumping ka Gaspier dina 1534, dimana éta bertanggung jawab pikeun penjajahan daérah anu dinten ayeuna bakal janten Kanada dina yoke makuta Perancis. Samuel de Champlain, turun di tempat anu caket di Walungan Saint Lawrence taun 1608, anu disebat pribumi dina bahasa alamna kabec. Ku taun 1642, Paul chomedey mendakan misi penginjilan yén antukna waktos janten kota sejahtera di Montréal, anu bakal ngahontal kasohor abad ka dalapan belas.

Saatos perang Éropa pikeun kaunggulan kolonial Perancis bakal éléh ku Inggris, Anu dina gilirannana bakal ngadalikeun daérah Kanada, ngahasilkeun gerakan penjajahan Inggris, Irlandia sareng Skotlandia anu ningali di Kanada kasempetan anyar.

jacque cartier

Ku 1791 Kanada dipisahkeun kana Kanada luhur pangaruh Inggris sareng Kanada handap pangaruh Perancis, aya di 1867 dimana perjanjian ditandatanganan pikeun mikawanoh propinsi Kanada, engké dina abad ka-XNUMX éta bakal terang bénten-béntenna dina basa di daérah éta, ngahontal kasapukan pikeun ngabagi Inggris sareng Perancis salaku basa resmi, Quebec mangrupikeun wilayah Perancis, Inggris sareng campuran asli sareng anu ngajantenkeun tempat sareng budaya sareng sejarah anu euyeub anu dipikahoyong nunjukkeun ka dunya.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*