Naon anu kedah ditingali di Paris

Naon anu kedah ditingali di Paris

Ibukota Perancis nawiskeun kami seueur tempat sareng juru anu pinuh ku pesona. Maka nalika anjeun naroskeun diri naon anu tiasa ditingali di paris, pilihan na ampir teu kaétang. Tapi dinten ieu, kami badé ngalalana wisata di daérah penting éta dina kunjungan anjeun, sahingga anjeun tiasa nikmati sakumaha anu anjeun pikahoyong.

Paris mangrupikeun kota anu paling padumukan di Perancis ogé mangrupikeun salah sahiji titik ékonomi anu paling penting di Éropa. Anu disebut, 'Kota Cahaya', mangrupikeun salah sahiji patepungan utami pikeun jutaan wisatawan. Konon unggal taun ngagaduhan langkung ti 40 juta kunjungan. Dinten anjeun bakal terang kunaon!

Naon anu kedah ditingali di Paris, The Eiffel Tower

Ieu salah sahiji simbol utama paris. Éta didamel di dinya dina taun 1889, tahan langkung ti dua taun sareng dimana sakitar 250 lalaki ilubiung. Mangrupikeun salah sahiji monumen anu paling sering dikunjungi di kota. Tapi henteu ngan ukur ningali ti handap atanapi nalika hurung magrib. Tapi, pikeun anu paling gagah, aranjeunna ogé tiasa naék. Tina titik na anu pangluhurna anjeun bakal ngagaduhan pandangan anu saé pikeun sadaya anu aya di sakuriling na. Hal anu pangsaéna nyaéta naék kana lift, sabab upami henteu, anjeun bakal langkung ti 1665 léngkah payun.

Menara Eiffel

Notre Dame

La Katedral Notre Dame Éta pikareuwaseun pas ningali éta. Kalayan gaya Gothic, éta khusus pikeun Virgin Mary, janten salah sahiji tempat pangkolotna di dunya. Éta diwangun dina abad ka-69, sanaos éta parantos direnovasi dina sababaraha waktos. Di tempat ieu penobatan Napoleon Bonaparte dirayakeun, ogé beatifikasi Joan of Arc. Éta ngagaduhan dua menara 380 méter dina bagian tina fasad. Pikeun nganjang ka aranjeunna anjeun kedah aksés kana sakitar XNUMX léngkah. Kukituna, langkung saé pikeun indit heula di énjing, pikeun nyingkahan garis panjang.

Notre Dame Paris

Arch of Triumph

Éta ngagambarkeun kameunangan tentara Perancis, naha éta janten monumen utama nalika urang mikirkeun naon anu kedah ditingali di Paris. Jangkungna 50 méter sareng pangwangunanna sakitar tilu puluh taun kanggo réngsé. Éta Napoleon anu maréntahkeun pangwangunan ieu di 1806. Dina dasarna urang bakal mendakan diri di tugu, 'Makam Prajurit Anu Teu dikenal'. Ngagambarkeun saha waé anu maot dina Perang Dunya Kahiji tanpa ngaidentipikasi.

Arch of Triumph

Henteu sah

La makam napoleon tempatna di karaton wétan. Janten, monumen anu paling penting di Paris. Éta diwangun dina abad ka-XNUMX salaku tempat cicing prajurit pensiunan. Nalika aranjeunna parantos ngalayanan langkung ti sapuluh taun, aranjeunna tiasa mundur ka tempat sapertos kieu. Ogé dibentuk ku garéja kubah ogé garéja para prajurit.

Les Invalides

Museum Louvre

Salah sahiji musium anu paling sering didatangan di dunya nyaéta musium ieu. Louvre diresmikeun dina akhir abad ka-30.000. Tempatna di Istana Louvre, anu mangrupikeun bénténg anu dimimitian ti abad ka-1948, sanaos leres yén éta disimpen dina sababaraha waktos. Sakitar XNUMX karya anu sateuacanna XNUMX dipamerkeun di musium. Sababaraha karya anu paling penting di dieu nyaéta 'La Gioconda' ku Leonardo Da Vinci atanapi 'La Venus de Milo', patung Yunani kuno. Lawangna sakitar 15 euro.

Museum Louvre

Pantéon

Éta diwangun dina abad ka-XNUMX. Tempatna di Latin Quarter sareng mangrupikeun salah sahiji tempat mimiti ti mana anjeun tiasa ningali sadayana kota, tapi ti jangkung. Mimitina éta ngagaduhan tujuan kaagamaan, engké, éta ngabagéakeun mayit sadaya jalma anu kasohor di kota. Dina crypt tempat ieu, anjeun tiasa mendakan makam: Marie Curie, Victor Hugo atanapi Alexander Dumas, Diantarana.

Sawah Elysian

Ieu salah sahiji jalan anu terkenal di panjuru dunya, berkat panjangna langkung ti dua kilométer. Salah sahiji bagian na diwangun ku kebon anu mengesankan sareng anu sanésna dimimitian dimana Arc de Triomphe. Tanpa ragu, éta patut jalan-jalan jauh ngalangkunganana.

Widang Elysian

Montmartre

Salah sahiji lingkungan utama di Paris nyaéta Montmartre. Tempatna di hiji bukit jangkung langkung ti 130 méter. Éta ngagaduhan jalan anu lungkawing dimana anjeun bakal mendakan seueur réstoran sareng teras. Dugi ka 1860 Montmartre mangrupikeun tempat anu mandiri. Upami anjeun ngalangkungan daérah ieu anjeun bakal mendakan tempat mitis, 'Moulin Rouge', Anu masih nawiskeun acara. Di daérah anu paling luhur di tempat ieu, anjeun tiasa ngaraosan tuangeun teras teraskeun jalan-jalan dugi ka mendakan Basilika Hati Suci.

Montmartre

Basilica tina Sacred Heart atanapi Sacré Coeur

Sakumaha anu parantos kami nunjukkeun, tempatna aya di daérah Montmartre. Tempatna di gunung, anjeun tiasa nikmati pemandangan anu spektakuler ti dinya. Pangwangunan dimimitian taun 1875 sareng mangrupikeun padamelanana Paul abadie. Anjeun tiasa ngaksésna gratis énjing-énjing sareng sonten.

Basilika Haté Suci

Alun-alun Concorde

Antara Champs Elysees sareng Taman Tuileries urang mendakan anu disebat Place de la Concorde. Éta diwangun dina abad ka-XNUMX. Mimitina, éta disebut Louis XV Square sareng di tengahna aya patung raja. Teras, patung ieu dibongkar sareng disebat Plaza de la Revolución, kumargi nalika Revolusi Perancis éta tempat kajadian seueur maotna, nalika guillotine dipasang di dinya. Tuh Robespierre atanapi Louis XVI dipancung. Saatos sadayana ieu, éta dibéré nami anu urang sadayana terang ayeuna.

Sasak di Paris

Jambatan

Éta sanés tempat anu khusus tapi langkung ti 30. Di Paris kami ngagaduhan seueur sasak anu ngajantenkeun tempat ieu langkung saé. Éta sadayana ngagaduhan anu istimewa, sanaos jaman baheula pasti anu paling masihan urang kaéndahan. Salah sahiji anu paling éndah nyaéta Sasak Alexander III, kalayan hiasan kuda jangjang dina emas atanapi lilin. Anjeun tiasa ogé angkat ka anu disebat Puente Nuevo atanapi Puente de L´Alma sareng Pont Neuf.


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*