Seni Maya di Paris

Ti énjing, 26 Januari dugi ka 10 Juni, anjeun tiasa ningali pameran Rupi ketuhanan. Mosaik batu héjo Maya, anu bakal disimpen dina Pinakothek ti Paris sareng yén éta parantos dipamerkeun di Museum Nasional Antropologi di Mexico City salami 2010.

Aya sakitar 100 karya ku seni mayan anu kalebet masker giok terkenal anu henteu tiasa dipamerkeun taun ka tukang, taun Méksiko di Perancis, akibat tina béda antara dua pamaréntahan dina kasus Perancis Florence Cassez, anu dihukum genep puluh taun panjara kusabab penculikan di nagara Amérika Latin.

Tujuan tina paméran ieu nyaéta pikeun ngenalkeun pengunjung kana dunya anu maya salami mangtaun-taun ngalangkungan waktos ti taun 250 dugi ka 900 Maséhi, salian ti paham kana hartos sadaya objek pamakaman budaya ieu.

Rupi ketuhanan. Mosaik batu héjo Maya Mangrupikeun kasempetan anu saé, saatos lami ngantosan pameran ieu dijadwalkeun taun kamari di Paris, tapi ku alesan diplomatik éta kedah ditunda, éta leres-leres kamungkinan dipikaresep pisan anu tiasa dipikaharti ku visi dunya urang Maya.


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*