Naon anu kedah ditingali di Cuzco

Pasagi panangan

Alun-alun Utama

Upami anjeun kantos naros naon anu kedah ditingali di Cuzco, hal anu munggaran anu anjeun kedah terang nyaéta yén éta penting pisan dina sajarah anu euyeub di daérah Andean yén Konstitusi Péru masihan kategori tina Ibukota sajarah nagara. Teu heran éta ogé Kakaisaran Inca sakumaha anu ditingalikeun ku candi kuno na tina budaya pra-Columbian sareng yén éta mangrupikeun gerbang anu legendaris Machu Picchu.

Bareng sareng sadayana di luhur, jalanna anu cobbled sareng sempit, ogé seueur gereja barok, imah kolonial sareng istana parantos nyababkeun Cuzco dinyatakeun Warisan Dunya sareng dipikaterang pikeun "Roma Amérika". Ayeuna, kota Peruvian mangrupikeun campuran mistisisme sareng modernitas, karusuhan di jalanna sareng perdamaian di kuil-kuil na. Upami anjeun hoyong terang naon anu kedah ditingali di Cuzco, turutan kami dina perjalanan ieu.

Naon anu kedah ditingali di Cuzco: monumen utama

Monumen anu paling relevan di kota Andes sacara logis aya di na Town heubeul, anu ngagaduhan langkung ti saratus gedong didaptarkeun sapertos kitu. Kusabab teu mungkin kaasup sadayana, urang badé nyarioskeun perkawis anu paling luar biasa.

Alun-alun Utama

Éta parantos janten salah sahiji pusat saraf Cuzco ti saprak jaman baheula. Nyatana, éta parantos kanggo Incas, anu ngagungkeun sagala rupa upacara di ditu. Tapi istana anu aranjeunna ngawangun di alun-alun parantos ngaleungit pikeun masihan jalan pikeun anu diwangun ku penjajah Spanyol, anu ogé saé. Di sisi anu sanésna, pamimpin pribumi José Gabriel Condorcanqui dieksekusi di dinya di 1781, Tupac Amaru. Aya dua tugu anu anjeun tiasa buka di Plaza de Armas. Tapi tetep diémutan yén, nalika ragu kana naon anu kedah ditingali di Cuzco, tempat ieu kedahna.

Katedral Cuzco

Katedral Cuzco

Katedral Basilica tina Parawan Asumsi

Anu kahiji nyaéta garéja ieu, diwangun dina abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX dina naon anu janten karaton Viracocha. Sorotan na fasad Renaissance. Éta kuil diwangun ku lima tempat na, dua diantarana didédikasikeun pikeun kapel, sareng payuneun anu rata. Tapi hal anu paling indah ngeunaan katedral ieu anjeun bakal mendakan di jero, sareng Altar baroque, telat-gothic sareng plateresque ukiran sareng lukisanana ogé Sakola Cuzqueña, anu paling penting di Amérika kolonial.

Kuil-kuil ngalengkepan sakumna Katedral tina Triumph, tempat palang kota Katolik anu munggaran ditempatkeun, dibawa ti Spanyol, sareng tina Sagrada Familia, Diwangun ku batu andesit sareng gaduh peti suci barok anu indah.

Garéja Paguyuban Yesus

Éta gedong ageung kadua anu anjeun bakal mendakan di Plaza de Armas. Ogé diwangun dina andesit sareng ogé dina basalt pink, éta ngagaduhan nael sareng dua chapel gigir anu pakait sareng permukaan na sareng dua menara na. Anu kahiji aya dina lolongkrang dinobatkeun ku lengkungan ségméntal. Dina salah sahiji sisina nyaéta Kapel of Our Lady of Loreto, anu gaya arsitékturna barokah saluyu sareng candi utama.

Hatun Rumiyoq Street

Éta némbongan dina sadaya panduan ngeunaan naon anu kedah ditingali di Cuzco. Kusabab gedong ti Inca, jaman kolonial sareng républik ditumpukeun di dinya. Salaku tambahan, sareng jalan-jalan sanés sapertos San Pedro, Mantas sareng Almudena éta mangrupikeun Jalan satapak Inca anu ngahijikeun Antisuyo, dimana Machu Picchu ayana, sareng Contisuyo. Ieu mangrupikeun dua daérah atanapi "milik anjeun" dimana Kakaisaran Inca dibagi.

Di jalan ieu teh Istana Uskup Agung, imah gaya kolonial sareng fasad barokét diwatesan ku kolom Solomononic. Ogé bagian tina wangunan anu kawéntar Dua Welas Angle Batu, vestige tina kuno Istana Inca Roca, raja kagenep daérah Cuzco.

Bait Allah Triumph

Kuil Triumph

Lingkungan San Blas

Di hiji bukit anu caket sareng gunung anu saacanna, nyaéta distrik ieu, salah sahiji tempat anu paling indah di kota Andean. Jalanna sempit sareng lungkawing, alun-alun anu menawan na garéja San Blas mangrupakeun tempat wisata utamina. Kuil ieu anu pangkolotna di kota, éta diwangun dina tempat perlindungan Inca sareng menonjol pikeun tembok na anu bodas.

Santo Domingo sareng Biara Corichanca

Anu mimiti aya dina gaya Renaissance, sanaos menara na nyaéta Baroque. Tapi anu langkung penting, di jero anjeun tiasa ningali sésa-sésa corichana, anu mangrupikeun tempat perlindungan Inca anu paling penting anu dikhususkeun pikeun Déwa Surya. Pentingna candi ieu bakal masihan anjeun ideu kanyataan yén témbokna ditutupan ku lambaran emas sareng patung na didamel tina bahan mulya anu sami sareng ogé pérak. Salaku panasaran, kami bakal nyaritakeun yén lambar ieu dicandak ka Cajamarca kanggo mayar tebusan atahualpa, daulat terakhir tina Inca.

Garéja La Merced

Éta mangrupikeun konstruksi neoklasik sareng menara lonceng barok anu gaduh salaku lampiran biara sareng sakola. Di jero ogé aya altar Neoklasik sareng Baroque. Tapi éta nonjol luhur sadayana Penjagaan Mercedarian, karya emas anu megah dina emas sareng batu permata.

Salaku panasaran, kami bakal nyaritakeun yén unggal Senén Suci dugi ka candi ieu Gusti Geter, sosok Yesus tina Nasaret anu mangrupikeun papayung ti kota Cuzco.

Arch of Santa Clara

Anjeun bakal mendakan éta di hiji tungtung Alun-alun San Fransisco. Mangrupikeun lengkungan jaya anu pamimpin kamerdekaan maréntahkeun diwangun Andres de Santa Cruz dina 1835 pikeun miéling mimiti Confederation Peru-Bolivia. Mangrupikeun lengkungan semicircular anu dibingkai ku kolom Ionic sareng ditutupan ku dua kondor sareng patung anu ngagambarkeun kabébasan.

corichana

Santo Domingo sareng Biara Corichanca

Imah sareng Istana

Anjeun ogé kedah ningali di Cuzco seueur istana sareng imah bangsawan. Diantarana, kami bakal nyebatkeun mansion kolonial sapertos éta ahli waris Rodriguez, la Ochoa Raa atanapi Truco House, éta tina Marquis of Valle Umbroso, éta tina Oblitas o éta tina Mateo Pumacahua.

Machu Picchu sareng Inca sanésna tetep

Sadaya anu parantos kami sebatkeun sareng anu sanésna mangrupikeun kaajaiban kota Peruvian. Tapi anu langkung saé nyaéta naon anu anjeun tiasa tingali di sakitar kota sareng sakedik jauh. Henteu sia-sia, Cuzco sapinuhna Lebak Suci Incas.

Ngan tilu kilométer ti dinya anjeun gaduh bukit Sacsayhuaman, anu nawiskeun anjeun pandangan kota anu megah. Salaku tambahan, anjeun bakal mendakan disésa sésa témbok lami, tilu jajar témbok diwangun tina batu ageung sareng disusun dina zigzag.

Nanging, mustahil nyarioskeun naon anu kedah ditingali di Cuzco tanpa ngalakukeun éta ngeunaan kota Inca di Machu Picchu, sanaos kira-kira dalapan puluh kilométer jauhna. Kusabab éta mangrupikeun fokus wisata utama di Peru sareng ngagaduhan nilai etnografi sareng sejarah anu ageung.

Diwangun sateuacan abad ka-1902, éta dipanggihan dina XNUMX ku anu gaduh bumi Cuzco Agustin Lizárraga, sanaos jasa éta ka Hiram Bingham, penjelajah Amérika. Éta mangrupikeun kontropérsi anu teras dugi ka ayeuna tapi henteu aya hubunganana pikeun perjalanan kami.

Langkung penting, éta llaqta, istilah Inca anu bakal sami sareng ibukota administrasi urang. Kabagi kana dua zona: anu tatanén, sareng teras di bukit tempat ayana, sareng kota, sareng bumi, istana sareng candi sapertos El Sol. Henteu ngan ukur Situs Warisan Dunya, tapi sacara gembleng daérah salaku sapinuhna, kalebet handapeun nami Sanctuary bersejarah ngeunaan Machu Picchu inohong diantara Tujuh Kaajaiban Anyar di Dunya.

Kota Machu Picchu

Machu Picchu

Mustahil pikeun kami pikeun ngadugikeun anjeun sadayana anu anjeun tiasa tingali di kota Inca kuno ieu. Tapi urang bakal nyebut éta Alun-alun Suci sareng kuil Utama sareng Tilu Jandéla; éta Padumukan karajaan, tempat cicing pangageungna di bénténg; éta intihuatana piramida, dina bentuk teras; éta grup tina mortir sareng Kondor, duanana ngagunakeun ritual; éta Batu suci jeung Air Mancur Tangga, kalayan genep belas cai na.

Upami anjeun resep éta trekkinganjeun tiasa nelepon Jalan satapak Inca, anu mangrupikeun jalur aksés utama pikeun Machu Picchu. Nanging, anjeun kedah dina bentuk, kusabab éta tahan opat dinten sareng, sajaba ti éta, jangkungna (2430 méter dpl) tiasa nyababkeun masalah kaséhatan anu serius.

Gastronomi Cuzco

Salian ti sadayana anu anjeun kedah tingali di Cuzco, disarankeun pisan pikeun anjeun nyobaan gastronomi na. Asakan Peruvian parantos rengking salaku salah sahiji anu pang ngeunah di dunya sareng kota Andes henteu terkecuali. Masakan khas Cuzco seueur ngagunakeun produk asli sapertos jagong, kentang, quinoa sareng cabé.
Diantara piring-piring éta menonjol cici ucu. Éta ngagaduhan jagong, daging anu déhidrasi atanapi jerky, guinea pig (jinis rodénsia), kéju, hayam, rumput laut cochayuyo, cabé panas, jerky, sosis sareng roe lauk. Sakumaha anjeun tiasa tingali, éta mangrupikeun resep anu kuat.

Diantara sup, éta korsi, seupan daging domba, kentang, wortel sareng kacang, atanapi sup quinoa, langkung enteng tibatan anu tadi. Sareng, ngeunaan daging, anjeun gaduh dipanggang guinea pig; anjeunna Cuzco chicharrón, anu didamel ku daging babi; éta suku bramble, Anu sami sareng anggota awak babi sareng bawang, cabé sareng bawang bodas, atanapi éta pigglet dipanggang.

Di sisi séjén éta supa kapchi Éta sampurna upami anjeun vegetarian, sabab ngandung, sajaba ti produk ieu, kacang, cabé, kentang, bawang, kéju, susu, minyak zaitun sareng huacatay, ramuan anu aromatik. Pikeun jajanan, éta umum pisan jagong (jagong) kalayan kéju.

Perkawis inuman anu khas, di Cuzco teh chicha de jora, anu didamel ku jagong maltasi sareng ngandung alkohol di jerona. Nalika digabungkeun sareng strawberry, disebatna buah strawberry.

Anjeun tiasa ngaraosan sadaya piring sareng inuman ieu dina acar, tempat-tempat anu nyiapkeun dahareun tradisional. Éta henteu kaetung di sadaya kota di Peru. Ngan di kota lami Cuzco, anjeun bakal mendakan langkung ti saratus.

Warung dahareun di Cuzco

Warung tuangeun di Cuzco

Wayah pangsaéna pikeun anjeun nganjang ka Cuzco

Kota Andean ampir opat rébu méter saluhureun permukaan laut, sumebar ka lebak éta Walungan Huatanay sareng bukit anu ngawangunna. Akibatna, iklim na lemes sapanjang taun, duanana ngeunaan tiis sareng panas. Suhu na jarang pisan turun handapeun enol derajat atanapi ngaleuwihan tilu puluh.

Nanging, aranjeunna dibédakeun dina klimatologi na dua jaman atra pisan. Ti bulan Nopémber dugi ka Maret mangrupikeun usum hujan kalayan suhu anu hampang sanajan diawurkeun ku hawa gunung anu tiis. Di sisi anu sanésna, ti bulan April dugi ka Oktober aya usum halodo, sareng panonpoé siang sareng ibun wengi.

Akibatna, bulan anu paling saé pikeun anjeun nganjang ka Cuzco nyaéta sasakala April sareng Mei. Sanaos rada tiis, suhuna ogé hampang sareng anjeun henteu raoseun hujan ningali monumen anu saéna. Ogé, anjeun moal mendakan seueur pariwisata sapertos Juli sareng Agustus.

Kumaha carana nepi ka Cuzco sareng ngalih ngurilingan kota

Saatos ngajelaskeun naon anu kedah ditingali di Cuzco, gastronomi sareng iklim na, sadaya anu tetep pikeun urang nyaéta ngobrol sareng anjeun ngeunaan kumaha carana nepi ka kota Andes. Éta ngagaduhan bandara internasional, Alejandro Velasco Astete, nami aviator anu damel hiber pangpayunna antara Lima sareng Cuzco ngalangkungan Andes di 1925.

Nanging, aerodrome ieu nampi sababaraha hiber internasional. Anjeun langkung saé perjalanan Lima sareng, ti ditu, candak salah sahiji seueur pesawat anu ngajantenkeun rute ka Cuzco. Salaku tambahan, Velasco Astete bakal ditutup henteu lami (diperkirakeun dina 2022) bakal diganti ku Bandara Internasional Chinchero anu anyar.

Bisi kumaha waé, aerodrome anu dioperasikeunna ngan ukur lima kilométer ti Cuzco. Teu aya beus. Sadaya ieu ngajantenkeun sarana transportasi anu paling narik pikeun anjeun pikeun nyandak perjalanan ieu taksi. Nanging, takeran henteu aya di kota Andésia. Pikeun nyingkahan teu dibobol, satuju harga sareng supir sateuacan lebet kana kendaraan. Biasana buleud antara 10 sareng 15 dampal suku. Kusabab sol ditukeurkeun sakitar 0,25 euro, laju dina mata uang urang bakal antara 2,50 sareng 3,75 euro.

Bandara Cuzco

Bandara Alejandro Velasco Astete

Aya ogé sababaraha minibus disebat sisir anu ngalaksanakeun rute ieu sareng ogé ngalangkungan wilayah-wilayah Cuzco anu sanés. Nanging, kami henteu nyarankeun aranjeunna. Aranjeunna henteu ngagaduhan kalapa sareng seueur ogé rampog di jerona, utamina ti wisatawan.

Sakali di kota, anjeun tiasa didatangan ku jalan-jalan, sabab éta henteu ageung sareng ampir sadayana monuménna aya di pusat bersejarahna. Anjeun gaduh ogé beus wisata, langkung aman tibatan anu sateuacanna sareng anu ngalangkungan situs anu pang populerna. Harga na sakitar Soles 20 sareng aranjeunna gaduh lantai dua anu tiasa dirobih.

Béda pisan upami anjeun badé angkat ka Machu Picchu. Éta ngan ukur sakitar lima puluh mil jauhna, tapi medanna rumit. Nyatana, kacuali anjeun wani ngalakukeun éta Jalan satapak Inca anu parantos kami carioskeun, hiji-hijina jalan pikeun dugi ka kota suci nyaéta ku karéta api. Perjalanan butuh waktu kira-kira tilu jam sareng éta pangalaman anu saé. Kusabab éta karéta panorama anu nawiskeun pandangan éndah ka Andes.

Pondokna, upami anjeun hoyong milari naon anu kedah ditingali di Cuzco, pituduh pondok ieu bakal janten sekutu. Ayeuna anjeun ngan ukur kedah mesen perjalanan anjeun. Éta kota anu saé, Warisan Dunya. Nanging, sok émut yén jangkungna ampir opat rébu méter. Sareng ieu henteu disarankeun pikeun jalma anu ngagaduhan kaayaan anu tangtu. Kami mamatahan anjeun konsultasi ka dokter anjeun sateuacan ngumbara.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*