Sablesabel, russisk dyreskatt

Sabelen, en russisk dyreskatt, er en mustelokk som tilhører samme dyrefamilie som næringsstoffer og grevling. Det er en altetende pattedyr hvis pels dessverre har blitt kjent i klesindustrien.

Men fremfor alt, som vi fortalte deg, er det en biologisk skatt i Russland. Den lever over hele dette landet, hovedsakelig i sør, men befolkningen strekker seg også over mongolia og når øya Hokkaido, i Japan. Hvis du vil vite mer om dette vennlige utseende dyret, inviterer vi deg til å fortsette å lese.

Hvorfor sabel er en russisk dyreskatt

Tirsdag zibellina, som dette dyret er vitenskapelig kjent, er det en skatt for Russland av en grunnleggende grunn: det er en av artene viktigere og mange av det gigantiske landet.

Sabelens symbolske karakter

Dette mustelidet har bebodd regionene i Russland siden tiders morgen. Selv hans eget navn ser ut til å stamme fra de slaviske språkene. Spesielt fra det russiske begrepet zobol, som igjen ville føre til ordene zibellin fra fransk og sabel o cebelina fra Castilian.

En sabel-sabel

Marta cibelina

Men det er viktigere for Russland fordi det er et av de vanligste dyrene i det landet og derfor et av landene emblematisk. Før befolkningen ble redusert, bebod den både sør og nord for nasjonen, inkludert hele landet Europeisk Russland y Sibir (til og med gjennom den nordlige delen nådde den så langt som Japan, som vi fortalte deg). Men det var også i Polonia og skandinavisk halvøy.

Russerne verdsetter dette dyret så mye at de i midten av forrige århundre, da det var i ferd med å bli utryddet, påtok seg et gjenbefolkning av områdene der den bodde. Takket være dette har arten for tiden en fantastisk helse og har til og med spredt seg til større territorier som fjell i Øst-Asia og den har mer enn femten underarter.

Hvordan er sabel sabel, russisk dyreskatt

Det er et lite dyr som ligner på en oter som den deler en familie med, som vi antydet. Bor vanligvis i tett furuskog, sedertre eller bjørkeskog og mer spesifikt i gravhuller generelt nær elver. Det er ganske stillesittende, men når maten er knapp, kan den gå opptil tolv kilometer om dagen på jakt etter næring.

Fysisk har sabelen en liten kropp med korte ben og lang hale full av rikelig hår. Mannlige prøver måler vanligvis rundt femtifem centimeter, mens kvinner sjelden overstiger trettifem. Tilsvarende veier førstnevnte omtrent to kilo mer enn sistnevnte. Begge har kort hode og snute, små ører og lange bart. Til slutt er kappen hans farget svart eller brun, lysere om vinteren, selv om det er eksemplarer med lysere hår.

Sabel sabel

Sable Marten med mørkere pels

Sable toll

Marten kommer vanligvis ut fra hulen sin ved tidlige timer på dagen, spesielt i paringssesongen, som skjer om sommeren. Under frieri løper menn og hopper rundt kvinner og kjemper seg imellom for å bli akseptert. Når de blir gravide, varer graviditeten i ti måneder, og det har de gjort kull på tre til syv unge.

De er født med en vekt på ca. trettifem gram og med lukkede øyne. Det tar rundt en måned å åpne. I løpet av den tiden blir de matet og tatt vare på av moren, som gir dem morsmelk og deretter mer solid mat som de gir opp igjen. De forlater hulen tidlig, men når ikke modenhet før de er to år gamle og bor omtrent atten.

Det er et dyr altetende og den lever hovedsakelig av små gnagere, fugler og andre små pattedyr som kaniner. Men den spiser også ville bær og til og med fisk som den fanger med forbena. Når vinteren nærmer seg, gjør den det matinnsamling i hulen for ikke å sulte i kulden.

Har en kraftig lukt Den tjener både til å fange byttedyr og flykte fra rovdyr og til og med for å markere territoriet. Blant deres verste fiender er tigre, ulv, rev, gaupe, ørn og ugler.

Sable Marten satt på et tre

Sable Marten satt på en trestamme

Når det gjelder oppførselen, kan det være et voldelig dyr i naturen. Og vi sier det på denne måten fordi prøver har blitt tammet. I disse tilfellene har de en føyelig og leken oppførsel. Men du må ikke glemme at det nettopp handler om ville dyr og derfor er deres skjebne aldri å tjene som kjæledyr.

Avslutningsvis, sable, russisk dyreskatt, er en av de symbolske artene i det gigantiske landet. I tillegg er de store områdene habitatet der disse vennlige dyrene er mest rikelig, som har spredt seg til Kina. Marten til Russland er så knyttet til at den har dukket opp i mange filmer, dokumentarer og litterære verk laget eller satt i den nasjonen.


Innholdet i artikkelen følger våre prinsipper for redaksjonell etikk. Klikk på for å rapportere en feil her.

Bli den første til å kommentere

Legg igjen kommentaren

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

*