Këshillë në Austri, detyrim ose mundësi

Tipi në Austri

Mirësjellja rregullon sjelljen e shumë njerëzve. Kështu, sipas nivelit kulturor që kemi, do të jemi pak a shumë dashamirës të formave. Dhe sa herë që jemi turistë në një vend të huaj, të metat tona të mirësjelljes tolerohen më mirë. Një nga zakonet kur merrni një shërbim është të lini një bakshish. Por është një zakon që ndryshon nga vendi në vend, kështu që Po bakshishit në Austri? Pranohet, nuk pranohet? Kur? Kush duhet të informohet dhe kush jo?

Së pari, duhet thënë se në taksi, sektori i turizmit dhe restorantet në përgjithësi tarifat e shërbimit janë akuzuar. Këshillë është pak më pak se 10% Si rregull i përgjithshëm dhe askush nuk ka frikë nëse llogaria juaj është 15, 60 dhe ju lini 16 euro. Këshilla është e zakonshme në vend, por siç mund ta shihni numri është më i ulët për shkak të tarifës së shërbimit dhe për shkak se punëtorët fitojnë një pagë të mirë.

  • Hotele: hotelet zakonisht përfshijnë tarifën e shërbimit, por ju mund të lini një shtesë për portierin ose djalin me valixhet, e cila kushton një ose dy euro. Gjithashtu nëse e keni bërë dhomën shumë mirë mund të lini dy euro në tavolinën e shtratit.
  • restorante: Në çmimin përfundimtar ju mund të lini 5% nëse e keni gjetur shërbimin dhe ushqimin të shkëlqyeshëm, por mos harroni se ata tashmë po ju tarifojnë një shtesë që zakonisht është më shumë se 12% kështu që nuk është një dhuratë. Bëni kujdes, nëse thoni faleminderit kur paguani faturën, kuptohet që ndryshimin ia lini personit që ju ka ndjekur, kështu që nëse nuk është qëllimi juaj ... kini kujdes!
  • Tours: Nëse ju ka pëlqyer shumë turneu me udhërrëfyes, mund të lini një, dy ose tre euro për udhëzuesin.
  • Taksitë: shoferët e taksive presin që ju të informoni dhe lehtë mund të jetë 10%.

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*