Dhe çfarë të bëj me fluturimin tim? Kriza globale

Hyrja në skenën e koronavirus Ai e ka kthyer gjithë planetin përmbys. Disa vende kanë kaluar ose janë zhytur në një fazë serioze të infektimit dhe vendet e tjera kanë filluar të shohin se si gjithnjë e më shumë raste shfaqen brenda kufijve të tyre.

Ajo që filloi në Kinë si një kërcënim i vogël është bërë shqetësimi i madh i të gjithë qytetarëve. Shpejtësia dhe lehtësia me të cilën është përhapur dhe mungesa e vaksinave dhe trajtimeve kanë bërë që më shumë se 250.000 njerëz nga të gjitha anët e botës të infektohen dhe më shumë se 10.000 të kenë vdekur. Kjo është arsyeja pse qeveritë qendrore të secilit vend po detyrohen të marrin masa të jashtëzakonshme.

Orteku i anulimeve. Po fluturimi im?

Në Spanjë, fakti që virusi përhapet kaq shpejt ka bërë që, për ta parandaluar atë nga vazhdimi i zgjerimit deri në shkatërrimin e sistemit kombëtar shëndetësor, Qeveria ka dekretuar gjendja e alarmit që detyron bare, dyqane, biznese të mbyllen dhe ka ndaluar lëvizjen e lirë të njerëzve, duke i detyruar qytetarët të qëndrojnë të mbyllur në shtëpitë e tyre.

Kjo masë, natyrisht, ndikon edhe në fluturimet, të cilat kanë pësuar a ortek i anulimeve. Sipas legjislacionit evropian, udhëtarët kanë të drejtë për një rimbursim të kostos së biletave të tyre për shkak të anulimit të fluturimeve. Pavarësisht kësaj të drejte, disa kompani refuzojnë të rimbursojnë shumën dhe ofrojnë alternativa të tjera, të tilla si shtyrja e fluturimit ose shkëmbimi i biletës për një kupon, me vlerë të barabartë me shumën e biletës, për të blerë një fluturim tjetër në një destinacion tjetër në një datë tjetër. . Megjithatë, ndërmarrje të tjera ofrojnë vetëm mundësinë e shtyrjes së fluturimit.

La anulimi i fluturimeve dhe rimbursimi i shumës ndaj klientëve ka vendosur shumë prej linjave ajrore në një situatë kritike, kryesisht për shkak të mungesës së likuiditetit. Kjo është arsyeja pse ata po kërkojnë alternativa si ato të përmendura tashmë. Becauseshtë për shkak të kësaj situate, për shkak të njerëzve që duhet të riatdhesohen dhe për shkak të shiut të pretendimeve që shumë nga linjat e shërbimit të klientëve të linjës ajrore janë shembur, duke e bërë të vështirë kryerjen e pretendimeve. Përballë kësaj panorame të vështirësive, ka shumë udhëtar që preferojnë të mos e komplikojnë jetën e tyre dhe të mos ushtrojnë të drejtën e tyre për një rimbursim të shumës së biletës.

Rruga e arratisjes nga biletat e lira

Gjëja e zakonshme është që gjithmonë të shikoni për fluturimet më të lira në dispozicion. Duhet të theksohet se Cmimi i biletes Kjo varet nga variablat siç janë datat në dispozicion për të udhëtuar, dita e javës së fluturimit - ka ditë më të shtrenjta se të tjerat - kohëzgjatja e fluturimit, numri i ndalesave dhe orët e nisjes dhe mbërritjes.

Zvarritja e të gjitha rrjetave është mënyra më e mirë për të gjetur një fluturimi me i lire. Një tjetër mundësi është të përdorni një VPN për biletat ajrore. Dhe është se një tjetër nga parametrat që ndikojnë në çmimin e fluturimeve është vendi nga i cili kryhet kërkimi.

një VPN është një rrjet privat virtual nga mund të lidhet me internetin. Shtë një metodë më e sigurt lidhjeje sesa lidhja përmes rrjeteve publike virtuale, të cilat nuk ofrojnë mbrojtje cilësore për përdoruesit e internetit nga sulmet e mundshme. Një VPN kodon paketat e të dhënave dhe hyn në internet nga një adresë IP e ndryshme nga ajo reale. Kjo është arsyeja pse VPN-të ju lejojnë të anashkaloni bllokimet gjeografike, sepse një rrjet privat virtual ju ofron mundësinë e zgjedhjes së një vendi tjetër përveç tuajit - në këtë rast, Spanjës. Kjo IP fiktive është ajo që u bën të mundur përdoruesve të anashkalojnë bravat. Për shembull, në Kinë nuk mund të hyni në Facebook, por nëse lidhemi me internetin në Kinë nga një VPN, adresa IP e së cilës është, të themi një, Franca, pajisja nga e cila po përpiqemi të lidhim interpreton se jemi në Francë dhe jo Kina dhe, për këtë arsye, do të lejojë hyrjen në Facebook. Kjo veçori e VPN gjithashtu na lejon të kryejmë veprime të tilla si lidhja me një platformë video dhe zgjedhja e katalogut të platformës së përmendur në vendin ku renditet VPN, në vend që të kemi katalogun e vendit ku ndodhemi në të vërtetë.

Kjo është arsyeja pse ne mund të përdorim një VPN për të kërko për fluturime sikur të ishim në një vend tjetër, kështu që kostoja e së njëjtës biletë mund të ulet. Tani ju thjesht duhet të filloni të zhyteni në faqet e ndryshme të internetit për të gjetur fluturimin më të lirë që ju përshtatet më së miri sipas datave, ndalesave ...

Duhet të theksohet se çdo VPN ofron aftësinë për tu lidhur nga një numër i caktuar i vendeve. Jo të gjitha VPN-të përkojnë në të njëjtin numër vendesh dhe në të njëjtën gjë kombësitë në dispozicion Nga e cila të merrni adresën IP, kështu që nëse jeni duke kërkuar për një vend të caktuar, është më mirë të hetoni secilën prej opsioneve, në mënyrë që të merrni performancën që dëshironi.


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

Bëhu i pari që komenton

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.

*

*