Flamuri i Austrisë, arsyeja për ngjyrat e tij

Flamuri i austrisë

Historia e Austrisë nuk fillon me Dinastinë Habsburg ose nuk mbaron me të, megjithëse vitet që e kanë atë si protagonist janë kapitulli i saj më i rëndësishëm. Megjithëse disa anëtarë mbeten, familja është një nga milionerët e botës dhe ndikimi i saj është bërë më shumë ekonomik sesa politik. Megjithatë, nëse ngjyrat e Habsburgëve janë e verdha dhe e zeza dhe duke marrë parasysh rëndësinë e saj në historinë e Austrisë ... Pse flamuri austriak është kuq e bardhë?

Flamuri austriak nuk ka asnjë pikë të zezë dhe të verdhë. pse Duket se modeli i flamurit austriak, me tre shirita horizontale, dy të kuq dhe një të bardhë, Bazohet në stemën e dinastisë Babenberg, një familje fisnike që e ka zanafillën në shekullin e XNUMX-të, territori i sotëm bavarez.

Babenbergët ishin akuza, margrave dhe duka në rajonet e sotme të Stirit, Austrisë së Poshtme dhe Austrisë së Epërme edhe pse dega mashkull përfundoi duke vdekur drejt fillimit të shekullit të XNUMX-të. Dinastia tjetër në Austrinë e sotme do të ishte tashmë ajo e Habsburgët, jo me origjinë nga Babenbergët megjithëse në një moment gjakrat ishin të përziera në fëmijët e Albertit I të Gjermanisë. Sidoqoftë, kreshta e Babenbergut është ngjyra e flamurit austriak.

Nga ana tjetër, specialistët në këto gjëra të heraldikës besojnë se ngjyrat rrjedhin nga familja Otakar dhe se ajo e adoptoi atë nga Shtëpia e Eppenstein, sundimtarët e Styria rreth shekujve XNUMX dhe XNUMX.


Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*