Sigurimi për të udhëtuar si familje, komoditeti për pushimet tuaja

Llojet e sigurimit të udhëtimit

L sigurim për udhëtime familjare me një nga opsionet më të mira për një udhëtim të qetë. Sepse ne nuk duam t'i përdorim ato, por është e vërtetë që kur të vijë koha, është më mirë të kemi një që të përgjigjet. Nga ata që nuk kanë shtyp të vogël, me mbulim të mirë dhe me një çmim të volitshëm në varësi të asaj që na ofron.

Shtë një nga çështjet që na shqetëson më shumë kur shkojmë udhëtoni me fëmijë. Sepse ne duam të shijojmë një pushim të plotë, ditë pushimi dhe të jemi të mbrojtur mirë. Prandaj, sigurimi i udhëtimit familjar është më i nevojshëm se sa imagjinojmë. A doni të dini pse? Këtu ju themi!

Çfarë janë sigurimet e udhëtimit familjar

Kur planifikojmë një udhëtim, ka gjithmonë një sërë pikash që nuk na shpëtojnë: Duke pasur të gjitha rezervimet e bëra, konfirmoni orët e fluturimit dhe madje edhe paketimin. Por ndonjëherë, ne e lëmë veten në tokë opsione të tjera që janë thelbësore, por që nuk arrijmë t'i shohim në atë mënyrë. Nëse tashmë në jetën tonë të përditshme mund të sëmuremi, kjo mund të ndodhë edhe gjatë pushimeve. Shtë e vërtetë që ne nuk duam të mendojmë për këtë, por diçka për të mbajtur në mend. Sidomos kur udhëtojmë në një vend jashtë Evropës.

Pse të bëni sigurim udhëtimi

Çfarë është në të vërtetë sigurimi i udhëtimit?. Ky është një sigurim i veçantë, i cili është krijuar për familjet që udhëtojnë me fëmijë të vegjël. Brenda tij, zakonisht ka një mbulim të gjerë të një lloji mjekësor. Shtë e vërtetë që jo vetëm kaq, por gjithashtu mund të mbulojë probleme anulimi, si dhe vonesa dhe madje edhe bagazhet e humbura. Por e vërteta është se ka kaq shumë mundësi sigurimi i familjes, se gjithmonë duhet ta informojmë veten mirë. Ideja kryesore që kemi, dhe kjo është se kemi nevojë për sigurim të mirë për të pasur një udhëtim të qetë pa grindje. Duke u siguruar që nëse ato ndodhin, ne jemi në duar të mira.

Cilat janë mbulimet më të zakonshme të sigurimeve të udhëtimit familjar

Siç e kemi përmendur tashmë, secila prej sigurimeve mund të mbulojë disa aspekte në një masë më të madhe ose më të vogël. E vërteta është se ne duhet të jemi të qartë për atë që duam të mbulohemi. Pra, ne duhet ta ekspozojmë atë përpara se të mbyllim marrëveshjen. Vetëm në këtë mënyrë, ne mund ta rregullojmë sigurimin pak më shumë. Kjo do të varet nga njerëzit dhe historia e tyre shëndetësore, etj. Midis gjithë mbulimit të zakonshëm, ne nxjerrim në pah sa vijon:

  • L shpenzimet mjekësore kur jemi jashtë vendit, qoftë kirurgjik apo shtrim në spital. Disa gjithashtu përfshijnë transport mjekësor dhe madje edhe qëndrim në hotel për shkak të sëmundjes.
  • Të dyja anulim siç është anulimi i udhëtimit. Mund të ketë disa shkaqe dhe me të cilat ju mund të merrni paratë tuaja mbrapsht.
  • L probleme me bagazhet Ato janë një nga arsyet më të zakonshme kur shkojmë me pushime. Por e vërteta është se nëse kemi sigurim, do ta kemi të qartë se gjithçka do të zgjidhet në një mënyrë shumë më të shpejtë dhe të dobishme për familjen.
  • La riatdhesimi, të cilën e kemi përmendur më parë së bashku me transportin mjekësor është një tjetër shkak për t'u marrë parasysh në sigurimin e udhëtimit familjar.
  • Përveç kësaj, ju do të keni një ndihmë në çdo kohë. Një ide e shkëlqyer në formën e një numri telefoni për të thirrur nëse ndodh ndonjë lloj problemi.

Sigurimi i udhëtimit familjar

Kur të blini sigurime për të udhëtuar si familje

Shumë nga sigurimet kontraktohen kur rezervojmë udhëtimin tonë. Por kujdes, ne nuk mund të përfitojmë gjithmonë nga të gjitha mbulimet e sigurimeve nëse e bëjmë në këtë mënyrë. Kjo sepse disa prej tyre kanë disa ditë ose periudhë hiri. Në të cilën, le të themi që sigurimi ynë nuk do të funksionojë. Prandaj, ia vlen të bësh gjithçka mirë paraprakisht. Bestshtë mirë që së pari të na informoni për destinacionin. Mbulimi mjekësor që keni, si dhe rregulloret, etj. Kur bëjmë një rezervim të parë, duhet të kemi sigurim. Sepse në këtë mënyrë, nëse do të kishte ndonjë lloj anulimi, ne tashmë mund të përfitonim.

Sigurimi i udhëtimit familjar

Disa kanë një periudhë faljeje prej rreth tre ditësh para nisjes së udhëtimit. Por ne nuk mund të përgjithësojmë! Prandaj, kur të vendosni për destinacionin tuaj, zbuloni se për çfarë lloj sigurimi keni nevojë për ju dhe familjen tuaj. Për ata që nuk dinë, është e vërtetë që shumë sigurime të tjera mund të punësohen një ditë para udhëtimit. Pas rezervimit të parë dhe punësimit të sigurimit, është e vërtetë që më shumë rezerva mund të shtohen. Midis tyre do të kemi akomodimin ose aktivitete të caktuara që do të bëjmë. Mos u shqetësoni sepse sigurimi mund të zgjerohet në varësi të nevojave tuaja!

Çfarë duhet të marrim parasysh kur punësojmë sigurime

Kur udhëtojmë me fëmijë, është e nevojshme të merret parasysh sese sigurimi ka anulim. Sepse siç e dimë mirë, ata mund të sëmuren në minutën e fundit. Diçka që ndodh më shumë sesa do të dëshironim! Sigurisht, gjithmonë shikoni shkaqet që sigurimi juaj do të mbulojë për anulimin në fjalë. Duke paraqitur dokumentacionin, do të rikuperoni shpenzimet tuaja. Siç kemi thënë më parë, kujdesi shëndetësor dhe sigurimi kujdesen për shpenzimet në destinacionin ku jemi, është diçka themelore. Trajtimet urgjente dhe gjithashtu dentistët janë një pikë tjetër për t'u marrë parasysh. Gjithmonë zgjidhni një sigurim të zgjerueshëm, në rast se kohëzgjatja e udhëtimit është më e gjatë. Ky lloj sigurimi për udhëtimet familjare zakonisht përfshin pronarin, bashkëshortin dhe fëmijët nën moshën 18 vjeç. Vetëm atëherë mund të keni një udhëtim më të qetë me shpinë të mbuluar mirë!


Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*