Të udhëtosh vetëm apo në një grup të organizuar?

Udhëtoni vetëm ose në një grup të organizuar

A keni menduar ndonjëherë nëse udhëtoni vetëm ose në një grup të organizuar? Epo, duhet thënë se është një pyetje që nuk është gjithmonë e lehtë për t'u përgjigjur. Më shumë se gjithçka sepse në të gjejmë dy opsione plotësisht të vlefshme dhe me avantazhet dhe disavantazhet e tyre.

El udhëtim Mund të jetë vetëm një përvojë, por udhëtimi në një grup të organizuar nuk është shumë mbrapa. Prandaj, kur kemi dyshime, është më mirë të analizojmë të gjitha pikat kryesore të tij, përpara se të marrim vendimin përfundimtar. A doni të vendosni njëherë e përgjithmonë? Ne e kemi zgjidhjen!

Të udhëtosh vetëm: Përparësitë dhe disavantazhet e mëdha

Avantazhet e udhëtimit vetëm

Pa dyshim, një nga avantazhet e mëdha të udhëtimit vetëm është se keni shumë më tepër liri për të vendosur. Nga njëra anë, në një çështje oraresh dhe nga ana tjetër, gjithashtu në zonat që do të vizitoni. Sepse edhe nëse merrni pak a shumë atë që planifikoni të bëni, planet mund të ndryshohen gjithmonë në minutën e fundit dhe kjo ju jep atë liri që kemi përmendur. Përveç kësaj, meqenëse gjithçka funksionon në llogarinë tuaj, është e vërtetë që ju mund të kurseni para shumë kur zgjedhni destinacionin, organizoni vetë udhëtimin, hotelet, etj.

udhëtoni vetëm

Disavantazhet e udhëtimit vetëm

Për shumë njerëz që kanë zakoni i udhëtimit vetëmAta nuk kanë të meta si të tilla. Por nëse duhet të nxjerrim në pah ndonjë, është se duhet të organizojmë të gjithë udhëtimin. Kështu që mund të jetë pjesa më e plotë. Meqenëse do të na duhet më shumë kohë dhe mbase, nganjëherë edhe gabojmë në zgjedhjen e hotelit ose të disa aktiviteteve të kontraktuara. Por kur ndodh ky lloj 'detaji' është gjithashtu një anekdotë për të shtuar në jetën tonë. Për shumë, të jesh vetëm është gjithashtu një betejë e përpjetë kur ndodh ndonjë shqetësim, pasi nuk do të kemi ndihmë.

Udhëtimi në një grup të organizuar: Po apo jo?

Avantazhet e udhëtimit në një grup

Një nga ato kryesore është ajo do të takoni njerëz të rinj, kështu që do të jetë gjithashtu një nga momentet më të mira të udhëtimit. Nga ana tjetër, nëse udhëtoni në vende të tjera ku gjuha mund të jetë problem, grupi nuk do të jetë më i tillë. Sepse gjithmonë do të ketë një udhëzues ose koordinator të udhëtimit në fjalë i cili do të kujdeset për gjithçka. Nëse jo, midis kolegëve tuaj, me siguri ekziston dikush që mbron veten. Ju keni më shumë siguri, pasi që nëse gjithçka shkon normalisht, ose nëse lind një problem, ju gjithmonë do të rrethoheni nga njerëz. Pra, në të dy rastet, mund të ndodhë që gjithçka të jetë më mirë. Gjithashtu, çfarë është më e bukur se ndarja e momenteve të shkëlqyera të jetës sonë? Nga ana tjetër, nuk duhet të harrojmë se nuk kemi pse të organizojmë asgjë dhe është koha dhe dhimbja e kokës që kursejmë. Megjithëse ndoshta ky lloj udhëtimi është i lidhur me idenë se është vetëm për njerëzit e moshuar, asgjë nuk është më larg së vërtetës, pasi gjithnjë e më shumë të rinj po fillojnë gjithashtu me ta.

udhëtoni në një grup të organizuar

Disavantazhet e udhëtimit në një grup

Për shumicën dërrmuese, një nga më kryesoret Disavantazhet e udhëtimit në një grup të organizuar ju duhet të jeni në përputhje me oraret dhe me të gjitha vizitat që janë në 'planifikim'. Pra, për shumë njerëz është pak stres që duhet të kalojnë një kohë specifike kur dëshiron të jesh shumë më tepër. Ndonjëherë disa pika të ditës do të ngadalësohen. Sepse nuk është e njëjta gjë për të organizuar 30 persona sesa të shkosh vetëm dy. Prandaj, çështja e kohës është një nga disavantazhet në këtë rast. Nuk do të ketë kohë për improvizim dhe gjithashtu, do të jemi me njerëz të të gjitha moshave. Kështu që gjithmonë do të duhet të përshtateni me të gjithë ata. Përveç faktit që një udhëtim i këtij lloji është zakonisht pak më i shtrenjtë, sepse ne shkojmë me gjithçka tashmë të organizuar dhe kjo do të thotë të paguash për ato 'shtesa'

Të udhëtosh vetëm apo në një grup të organizuar?

Pasi të keni parë të dy opsionet veç e veç dhe të shtoni avantazhet si dhe disavantazhet, asgjë si të bëni një vlerësim. Shtë e qartë se gjithmonë do të varet nga nevojat e secilit prej tyre. Sepse nëse preferoni të paguani pak më shumë por harroni organizimin, blerjen e biletave dhe bëni rezerva, atëherë gjëja më e mirë është grupi i organizuar. Sigurisht, si një përvojë jetësore, ndoshta udhëtimi vetëm është gjithmonë një mundësi e mirë. Përveç kësaj ju mund të zgjidhni të improvizoni dhe të vendosni oraret që vetëm ju vendosni.

Siç mund ta shihni, ne nuk mundemi rekomandoni të udhëtoni vetëm ose në një grup të organizuar, sepse gjithmonë do të varet nga shijet apo nevojat tuaja. Por mund t'ju themi se, të paktën një herë, provoni të dy opsionet. Sepse te të dy do të gjeni përparësi që ia vlen t'i shijoni. Nëse shfaqet ndonjë disavantazh, atëherë me siguri do të jemi në gjendje ta zgjidhim atë në një mënyrë më se efikase. Dhe cilën do të zgjidhnit?


Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*