Rregulloret e vozitjes në Kroaci 1

Për të hyrë në Kroaci; Kërkohet patent shoferi, karta e regjistrimit të makinës dhe dokumentet e sigurimit të automjetit. A patentë shoferi Kërkohet ndërkombëtar për përdorimin e shërbimeve me qira të makinave. Leja lëshohet në trafik në vendin tuaj.

Drejtuesi i një automjeti të regjistruar jashtë vendit dhe që hyn në territorin e Republika e Kroacisë, duhet të ketë një dokument të vlefshmërisë ndërkombëtare të Përgjegjësia Civile dhe Sigurimi i Automjetevel të territorit të BE, ose ndonjë dëshmi tjetër e ekzistencës së sigurimit në fjalë. dokumente ndërkombëtare të sigurimeve konsiderohet të jetë a distinktiv zyrtar të një automjeti të parkuar normalisht në territorin e një vendi, zyra e sigurimit kombëtar e të cilit është nga një vend që është nënshkrues i marrëveshjes shumëpalëshe ose një karton jeshil në fuqi të lëshuar nga një automjet që vjen nga një vend zyra e sigurimit kombëtar e të cilit nuk është një nënshkrues i marrëveshjes shumëpalëshe, dhe dokumente dhe prova të tjera vlefshmëria e të cilave njihet nga Zyra Kroate e Sigurimeve.

Kufijtë e shpejtësisë:

50 km / h - brenda zonave të populluara

90 km / orë - jashtë zonave të populluara

110 km / orë - në rrugët kryesore, të dizajnuara ekskluzivisht për automjete motorike dhe në autostrada

130 km / orë - në autostrada

80 km / orë - për automjete me një rimorkio karvani

80 km / orë - për autobusët dhe autobusët me një rimorkio të lehtë, në autostrada, autobusët lejohen të lëvizin deri në 100 km / orë, përveç autobusëve që transportojnë fëmijë

Ju lutemi zvogëloni dhe rregulloni shpejtësinë tuaj kur rruga është e lagur.


Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

  1.   Xhungla Malacalza dijo

    Nëse marr me qira një makinë në aeroportin e Milanos dhe udhëtimi im përfshin Slloveninë dhe Kroacinë, atëherë ktheje makinën përsëri në Milano; A e njohin këto shtete (Kroaci-Slloveni) sigurimin e makinës që unë marr me qira në Milano?