Gurun Mesir

Ara-ara samun Sahara

Mesir minangka negara sing dikelilingi ara-ara samun. Wilayah-wilayah kasebut cocog karo salah sawijining papan paling garing ing Bumi, nanging uga sawetara sing paling apik. Dheweke bisa nyoba resistensi lan adaptasi manungsa, mula dheweke aja nganti lelungan tanpa pandhuan sing apik… Lan ora tanpa tas ransel sing kebak botol banyu lan panganan, uga jas, amarga ing wayah wengi suhu bisa mudhun ing ngisor 0 derajat.

Apa sampeyan pengin ngerti apa ara-ara samun ing Mesir?

Ara-ara samun Arab

Uga diarani garis bujur Sahara, dununge ana ing antarane Nil lan Segara Abang ing Tanah Firaun, lan antarane delta kali lan air terjun pertama ing sisih kidul. Kelembapan lingkungan sithik banget, mung 15%, lan suhu maksimum 54ºC kacathet sajrone awan, lan nganti -12ºC ing wayah wengi.

Ara-ara samun Farafra

Mesthi jenenge liyane bakal akrab karo sampeyan: ara-ara samun putih. Dumunung ing Mesir sisih kulon, ing antarane satengahing oasis Dakhla lan Bahariya. Ing kana sampeyan uga bisa seneng sumber banyu panas.

Gurun Libya

Dununge ana ing sisih lor mangetan Gurun Sahara, ngrebut sisih kulon Nil, Libya wetan lan Sudan sisih Lor-kulon. Disaranake banget dolan menyang oasis Siwa, sing cedhak banget karo tapel wates Libya.

Semenanjung Sinai

Semenanjung wujude kuwalik sing kuwalik iki dununge ana ing wilayah Asia ing Timur Tengah. Rong bagean sing beda banget dibedakake: ara-ara samun ing sisih lor, lan pagunungan sing sisih kidul ing sisih kidul. Ing papan iki, yen sampeyan seneng olahraga gunung, sampeyan mesthi bakal seneng, amarga contone Gunung Catalina, sing paling dhuwur ing papan kasebut, dhuwure 2642m.

Desierto

Dadi, aja sungkan marani gurun Mesir lan nduwe perjalanan sing ora iso lali.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*