Rute Cistercian

Rute Cistercian

Sing dikenal Rute Cistercian Iki minangka rute sing diwiwiti ing taun 1989. Alesané yaiku promosi tema pariwisata ing antarane telung wilayah yaiku, Urgel ing Lleida, Cuenca de Barberá ing Tarragona lan uga ing wilayah Alto Campo. Ing masing-masing biara kasebut dununge, lan rute kasebut ngliwati dalan kasebut.

Nanging ora mung iku, nanging Rute Cistercian menehi pilihan kanggo gastronomi lan arsitektur pantes kagum. Mula, dadi ide paling apik ing taun-taun pungkasan kanggo nikmati kulawarga. Sampeyan bisa nindakake perjalanan kanthi mobil, nanging sawetara bagean bisa ditrapake nganggo pit utawa malah mlaku-mlaku. Golekana!

Cara menyang Rute Cistercian

Yen sampeyan nganggo mobil, sampeyan bisa tekan ing papan iki amarga AP-2 Lleida-Barcelona. Kanggo mbukak rute iki, sampeyan bisa njupuk 9, 10 lan 11. Uga ana pilihan liyane kayata A-2 Barcelona-Lleida utawa N-240 Tarragona-Lleida. Nalika dalan C15, C14 utawa C25 uga bakal nggawa kita menyang jalur sing misuwur iki. Mesthine, yen sampeyan pengin teka kanthi bis, sampeyan uga bisa nindakake iki amarga garis, Valls-El Port d'Armentera utawa Valls-Montblanc lan jalur Bellpuig-Rocallaura 307. Kaya sing bisa dideleng, kita mesthi duwe pilihan amarga papan kasebut kondhang.

Biara Santes Creus

Pira jarak kilometer saka Cistercian Route?

Sadurunge ndeleng lokalitas lan apa sing bakal ditemokake, kita kudu njlentrehake. Sanajan ana total telung biara, pancen kabeh padha nyambung karo macem-macem lokasi utawa wilayah. Apa sing nggawe kita ngadhepi total 65 lokasi. Tokoh sing cukup dhuwur sing bisa ditindakake sajrone pirang-pirang dina. Dadi, kita mesthi fokus ing poin utama lan kudu nggunakake mobil supaya bisa nyedhaki. Jarak total Rute Cistercian udakara 150 kilometer.

Kunjungan menyang telung biara ing rute kasebut

Ana sawetara opsi kanggo nikmati rute iki. Nanging sejatine salah sawijining poin sing paling apik lan dituntut yaiku biara. Telung permata sing bisa dideleng ing antarane papan ing tengah alam, kanthi tawaran gastronomis sing paling apik tenan.

Biara Santes Creus

Didegaké ing 1168 lan udakara 316 meter ing sadhuwure segara, yaiku pantheon kerajaan Pedro III saka Aragon utawa Jaume II. Kaya jenenge, kutha iki ana ing kutha Santes Creus, ing kutha Aiguamurcia, ing Tarragona. Iki dinyatakake minangka monumèn nasional ing taun 1921. Kaendahan unik sing dirampungake dening windows kaca patri sing gedhe banget, juru besi lan kapel. Sampeyan bisa ngunjungi saka dina Selasa nganti Minggu kanthi rega 7 euro, sanajan ana tarif murah 5 euro kanggo pensiunan, kulawarga gedhe utawa bocah nganti umur 15 taun.

Biara Maria de Poblet

Biara Santa María de Poblet

Ing kasus iki, kita bakal nganti 490 meter dhuwure lan didegake ing 1150. Dumunung ing Cekungan Barberá, yaiku pantheon kerajaan makutha Aragon. Sanajan wis mandheg, mula muncul maneh lan akeh penduduk, dadi salah sawijining biara paling gedhe ing Eropa. Amarga alesan iki, ing taun 90an diumumake minangka Situs Warisan Dunia. Loro-lorone lawang barok lan tembikar dening Damián Forment, utawa juru kunci minangka sawetara area utama ing papan kasebut.

Biara Vallbona de les Monges

Ing wilayah Urgel ing Lleida, kita nemokake biara kaping telu ing Rute Cistercian. Iki minangka biara wanita sing paling penting, sing dibangun ing antarane abad kaping XNUMX lan XNUMX, kanthi gaya Romanesque, nanging sejatine umume Gothic. Loro-lorone lawang, menara utawa jamban minangka salah sawijining fitur utama. Regane padha kanggo kabeh biara, nanging elinga yen sampeyan bisa tuku tiket bareng, sing bakal luwih murah.

biara vallbona

Rute G-175

Minangka tur ing wilayah sing padha. Nanging ing kasus iki, kita ngomong babagan jalur sing nyambungake telung biara kasebut. Ing njero, kita bakal nemokake papan sing diwenehi tandha supaya sampeyan bisa mlaku kanthi mlaku lan ing pirang-pirang dina, kanthi tandha, pagar lan tangga. Iki minangka rute bunder sing dawane 105 kilometer, dadi kaya sing kita ucapake, kita kudu ngatur kanthi becik kanggo ngrasakake rute lan kabeh sing bakal ditemokake. Kabeh wong sing wis biasa mlaku-mlaku ora bakal nemoni masalah apa wae, amarga rute sing sederhana, lan kudu dielingi sawetara lereng. Rute iki dirancang kanggo nikmati crita ing saben papan, kebon anggur lan alam.

Titik rute Cistercian

Papan liya sing kudu dipikirake

Kaya sing wis diandharake, ora mung kalebu telung biara, nanging uga ngidini kita ngunjungi macem-macem lokasi, masing-masing kanthi pesona lan kegiyatan kanggo kabeh selera. Valls minangka ibukutha Alt Camp lan nawakake tradhisi kayata menara manungsa utawa Castellers. Nalika udakara 10 kilometer saka Poblet, kita nemokake Montblanc, sing kalebu salah sawijining kutha tembok manawa kita ora bakal kelangan awake dhewe.

Titik liyane sing kudu dipikirake yaiku Guwa-guwa L´Espluga de Francolí, Cagar Alam Montserrat de Montferri, Kastil Ciutadilla utawa sawetara pabrik anggur sing uga ana ing wilayah kasebut. Ana akeh pilihan sing luwih becik milih paket lan nikmati. Mula, ing situs web kasebut, sampeyan bakal nemokake ide sing beda-beda, gumantung saka apa sing dadi pasangan, kulawarga utawa pengin nikmati gastronomi sawetara dina utawa, sebaliknya, budaya utawa Spa.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*