Tradhisi lan adat istiadat Paskah ing Walanda

paasvuren kobongan

Ing Walanda mung ana preinan rong dina ing Paskah, Minggu Palm lan Senen, sing bakal dadi dina Senen Suci kita, lan sejatine ora akeh tradhisi kanggo dheweke. Dheweke ora duwe watak religius.

Biasane diwarisake sak kulawarga, ana sawetara permen khas, kayata roti isi kismis, kenari lan marzipan lan ing sawetara panggonan padha padhang paasvuren utawa kobongan Paskah nalika surup. Kebakaran iki duwe oyot penting ing Timur Walanda, lan dheweke dadi sambutan musim semi.

Bonfires murup ing titik paling dhuwur ing kutha kasebut, kaya bukit-bukit lan upacara kasebut kalebu nggawe kobongan luwih gedhe tinimbang sing ana ing kutha sabanjure. Minggu Palm ing wayah wengi kulawarga nglumpuk ing pesta sing kaya Natal, nanging kanthi dekorasi musim semi

Nanging sing paling disenengi wong Walanda, lan bocah-bocah, yaiku "moro endhog" Lan bocah-bocah (lan wong diwasa) seneng banget nyoba golek endhog Paskah sing didhelikake wong diwasa. Iki minangka endhog asli kanthi warna tradisional, nanging saiki digawe saka coklat. Ing pirang-pirang taman kutha, kita bisa nemokake kabeh kulawarga "mburu endhog iki" amarga kotamadya uga tanggung jawab ndhelikake endhog sing enak kasebut ing antarane tanduran.

Gegayutan karo iki, ing eiertikken, game kalebu nglumpukake endhog lan ditabuh nganggo obyek kanggo ndeleng sapa sing paling break.

Kajaba kegiyatan Paskah kasebut dina iki kondusif kanggo festival diwiwitiSalah sijine yaiku Paaspop, festival musik ing Schijndel (North Brabant) sing suwene telung dina lan dianakake wiwit taun 1978.

Dheweke uga balapan Paskah ing sirkuit Zandvoort, sing dadi tandhane wiwitan musim balap mobil lan motor. Yen sampeyan seneng jagad motor, mesthine sampeyan wis nate nyebutake lan amarga Circuit Park Zandvoort unik amarga dununge, ing tengah-tengah bukit pasir pantai Zanvoort.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*