Kasunyatan sing nyenengake babagan Holland

Lake ing Walanda

Ing ngisor iki ana sawetara fakta penasaran babagan Walanda, kekuwatan ekonomi sejati ing abad kaping pitulas sing saiki dadi rong propinsi gedhe: Holland Lor lan Holland Selatan, kalorone kalebu sawetara wilayah kanthi identitas lan idiosyncrasy dhewe-dhewe.

Negara iki meh 25 persen lumahing direklamasi saka segara, nyatane, contone, lan supaya sampeyan wis duwe data sing menarik Bandara saka Schipol ing Amsterdam (ibukutha Walanda), ana 4,5 meter ing ngisor permukaan segara.

Titik paling dhuwur ing negara kasebut diarani Vaalserberg (Gunung Rawa) diterjemahake minangka "gunung" lan cedhak Maastricht, ing sisih kidul negara kasebut, dhuwure 323 meter sadhuwure segara. Lan ing sisih ngelawane yaiku Nieuwerkerk aan den IJssel ing 6,76 meter sangisoré segara, sing dadi kutha kanthi paling ngisor level segara. 

Holland lan sepeda

Holland dening Bike

Ora bisa misahake sepeda lan Holland lan negara iki dadi swarga pengendara sepeda kanthi jalur sepeda 29.000 kilometer. Data kasebut ujar ing negara kasebut udakara 18 yuta sepeda, lan pedunung 17 yuta, dadi ana pit sing luwih akeh tinimbang wong. Budaya bersepeda penting banget ing Walanda, malah ana kedutaan sing dikhususake, yaiku Kedutaan Besar Bersepeda Belanda. Miturut cara, dina sepedha tanggal 19 April.

Ing Amsterdam wae, ana sekitar 800.000 sepeda, 500 kilometer jalur siklus lan luwih saka 63% pedunung nggunakake alat transportasi kasebut saben dinane. Lalu lintas ing pusat kutha nganggo sepeda luwih saka setengah sarana transportasi liyane.

Holland lan kembang

tulip ing lapangan Holland

Terus karo data sing kepengin weruh ing negara iki, Holland minangka produsen tulip paling gedhe, amarga umume biasane duwe buket kembang ing omah. Iki dianggep dadi pusat produksi kembang lan tanduran ing saindenging jagad, lan miturut Menteri Pertanian, produksi kasebut nuduhake 80% pasar global kanggo kembang potong lan bolam.

Yen kita wis fokus ing tulip, kembang nasional, Walanda ngasilake 88% kabeh tulip ing jagad iki kanthi wiji sing ditanduri 10.800 hektar. Ana macem-macem spesies tulip, udakara 200 jinis tulip hibrida lan luwih saka 5.000 spesies pangguna wis diklumpukake lan katalog.

Holland lan pabrik

Kincir angin ing holland

Saliyane kembang lan sepeda, yen ana gambar sing makili Holland, yaiku kincir angin. Saiki udakara 1.200 pabrik isih ana, nanging kudu dielingi manawa miturut data ing abad kaping 10.000 meh XNUMX dibangun, mula bayangake sing wis rusak.

Asal saka pabrik kasebut yaiku ngombe banyu ing lemah sing menang saka segara. Pabrik paling tuwa yaiku pabrik banyu wiwit abad kaping XNUMX.

Kinderdijk minangka klompok pabrik polder sing paling misuwur lan kita untung, amarga wiwit taun 1997 UNESCO ngakoni minangka Situs Warisan Dunia. Limang pabrik Schiedam Iki minangka kincir angin paling gedhe ing saindenging jagad.

Dina panggilingan pabrik yaiku 9 lan 10 Mei, lan sajrone dina iki sampeyan bisa ngunjungi bagian njero omah, ana kedadeyan sing jarang kedadeyan.

Holland lan museum

van gogh poto poto

Kunci liyane kanggo negara iki yaiku tresnane kanggo museum, lan luwih khusus kanggo pelukis internasional liyane Vicent Van Gogh. Ibukutha Walanda, Amsterdam duwe museum sing paling padhet ing saindenging jagad, kanthi udakara 1.000 musium. Kanggo menehi ide, aku bakal menehi 3 sing paling akeh dikunjungi ing kutha, nanging sampeyan bisa nemokake babagan kabeh rasa lan koleksi sing paling penasaran sing bisa sampeyan pikirake:

Rijksmuseum, Museum Nasional Amsterdam dibukak ing taun 1885 duwe koleksi karya sing penting banget dening Rembrandt, Johannes Vermeer, Frans Hals lan Jan Steen ing antarane sing paling misuwur.

Museum Van Gogh, sing duwe koleksi permanen luwih saka 200 lukisan lan udakara 400 gambar dening seniman.

Museum Anne Frank House, papan saka lampiran misuwur sing dadi papan ndhelik kanggo Anne lan keluargane.

Iki minangka sawetara kasunyatan sing kepengin weruh ing negara iki, nalika dirayakake Hari Raja, ulang taune raja, sing saiki tanggal 27 April, pemakaman digawe kanthi musik lan duwe luwih saka 4.400 kilometer kali, kanal lan tlaga sing bisa dilayari, mula sampeyan isih bisa mikir luwih saka 300 kastil sing mbukak kanggo umum. Tanpa mangu-mangu papan kanggo dikunjungi, nanging luwih dhisik aku menehi saran, tembung Walanda sing paling populer yaiku: tumindak kanthi normal, iku wis cukup edan. Lan rambut tenan teka.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   Hayet absalem ngandika

    Ana sawetara kesalahan sing ora dianggep wong, utamane sing dudu Walanda lan tanpa nggawe aku percaya apa-apa. Aku. Kaloro kesalahan sing ditemokake yaiku: Vaalserberg (Gunung Vaals) sing diterjemahake "gunung", amarga HANYA berg tegese gunung lan Vaals minangka papan asal mula Vaalserberg dununge ing Vaals. Kesalahan nomer loro sing ditemokake yaiku kesalahan ejaan ing Schiphol amarga sampeyan nulis Schipol nanging ora ana apa-apa (;
    Aku ora butuh wangsulan hehe, umure mung 11 taun.
    Salam, Hayet Absalem