Tudor wungu, kembang nasional Inggris

Tudor Mawar

La Tudor Mawar (kadang diarani Union mawar utawa mung Inggris Mawar) minangka lambang heraldis nasional Inggris wiwit pungkasan abad pertengahan. Kembang iki jenenge jenenge ing Omah Tudor, dinasti sing nyawiji omah-omah bangsawan Lancaster lan York.

Ing tameng tradisional Inggris, mawar iki katon diwakili karo limang kelopak putih (sing makili House of York) lan lima liyane abang (kanggo siji Lancaster). Nanging, ing jagad kembang, mawar Tudor jambon, tonalitas sing asil saka campuran mawar abang lan mawar putih.

Asal-usul sejarah

Mawar Tudor nduweni muatan simbolik amarga nuduhake pungkasan telpon Perang Mawar, konflik bersenjata sing ngadhepi rong kulawarga bangsawan paling kuat ing Inggris sajrone abad kaping XNUMX.

Perang rampung karo kamenangan Henry saka Lancaster ing Perang Lapangan Bosworth (1485). Pemenang nyatakake dheweke dadi raja kanthi jeneng Henry VII, sanajan setaun mengko, dheweke dadi garwane Elizabeth saka York, mula nyawijikake kalorone kulawarga lan ngawujudake rekonsiliasi. Kanggo nggambarake persatuan anyar iki kanthi siji simbol, mawar loro warna (mengko mawar jambon) diadopsi, sing wiwit wektu kasebut bakal dikenal minangka kembang ros Tudor utawa serikat mawar.

Ngluwihi legenda, kasunyatan sejarah negesake manawa sajrone perang sipil Inggris sing getih mung simbol mawar putih sing ana, digunakake dening omah York. Jebule, mawar abang diadopsi sawise pungkasan konflik kanggo tujuane nggawe lambang anyar. Medium propaganda wektu kasebut kanggo nggabungake persatuan nasional anyar lan nutup luka lawas.

Tudor Mawar

Mawar Tudor, minangka asil persatuan ing antarane lambang House of Lancaster (mawar abang) lan House of York (mawar putih).

Wiwit iku, sajrone sejarah Inggris, Tudor wungu diwakili kanthi macem-macem cara. Kadang minangka a mawar kaping pindho, liyane karo salah siji mawar sing ditumpukake ing sisih liyane lan, biasane, minangka jomblo sekar mawar. Perwakilan kembang mawar sing diluncurake makutha uga umum, minangka simbol monarki Inggris sing nyawiji.

Tudor wungu: simbol Inggris

Dina iki, mawar Tudor dianggep minangka simbol resmi Inggris, sanajan dudu Inggris. Kasunyatane, masing-masing saka papat negara sing nggawe negara kasebut nggunakake lambang dhewe: Skotlandia duwe eri, Wales leek e Irlandia Lor shamrock, sing uga dadi simbol Republik Irlandia.

Mawar Tudor ditemokake ing lambang resmi Wali saka Menara London lan badan pengawal Ratu. Uga katon pirang-pirang taun ing sisih mburi 20 dhuwit recehan. Mesthi wae, dheweke uga dadi ketua klambi Inggris lan saka Supreme Court saka negara iki.

Saliyane iki, para penggemar rugby dheweke ngerti banget yen serikat mawar kasebut kasedhiya ing klambi para pemain timnas Inggris.

Tim rugbi Inggris

Pemain tim rugbi Inggris, kanthi mawar ing dada

Akeh kutha Inggris lan kutha kanthi bangga nganggo Inggris Mawar ing simbol lokal sampeyan. Salah siji sing paling misuwur yaiku Sutton Coldfield, cedhak Birmingham, sing dipimpin Henry VIII dadi Ciudad Real. Mawar Tudor uga katon ing jaket kutha universitas Oxford.

Kajaba iku, kudu dielingi yen mawar digunakake ing kabeh dokumen lan situs kasebut Kantor turis Inggris (VisitEngland), sanajan kanthi desain monochrome.

Mawar kasebut adoh saka Inggris

Nanging uga mawar uni sing misuwur katon ing lokasi liya sing adoh saka Inggris. Contone, kabupaten lan kabupaten Ratu ing New York City, nganggo mawar Tudor ing gendera lan segel resmi. Uga spanduk saka Annapolis ing Maryland, nduwe kembang mawar Tudor ing sandhinge eri Skotlandia, kalorone diwenehi mahkota.

Tanpa ninggalake Amerika Serikat, ana liyane penasaran sejarah lan geografis ing negara Karolina Selatan. Ing kana kita bisa nemokake kutha sing diarani York, dikenal minangka «kutha mawar putih». Mung 50 kilometer adoh, arah kidul wétan lan tanpa ninggalake negara bagian, ana kutha liyane sing jeneng kasebut Lancaster. Lan julukan kutha iki, mesthi, "kutha mawar abang."

Pungkasan, kita uga bisa nemokake mawar Tudor ing klambi Kanada, satunggaling jaman kolonial Inggris sing wis suwe saya suwe.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*