Stereotipe babagan India

Gambar | Pixel

Ing masarakat saiki, konsep stereotipe saya penting. Kita urip diubengi karo dheweke, dheweke bola-bali utawa dikritik amarga ana gandhengane karo prasangka. Iki minangka salah sawijining masalah paling kontroversial sing ditinjau kanthi permanen.

Plancongan minangka obat paling apik nglawan stereotipe lan prasangka. Iki mbukak pikiran kita kanthi ewu cara lan nggawe kita diwasa ngerti jagad lan, umume, akeh prekara ing urip.

Kabeh negara duwe stereotipe. Contone, ing Inggris panganan kasebut ala banget, yen ing Prancis dheweke bangga banget utawa ing Spanyol kabeh wong ngerti nari flamenco. Mengkono uga kedadeyan ing negara-negara sing adoh kaya India. Nanging, Apa stereotipe sing paling umum babagan India?

Apa sing diarani stereotype?

Miturut RAE (Royal Spanish Academy) stereotype minangka "gambar utawa ide sing umum ditampa dening klompok utawa masarakat kanthi karakter sing ora bisa diowahi." Yaiku, pemahaman umum babagan apa sing dipercaya wong babagan klompok wong sing duwe ciri, kualitas utawa prilaku. Stereotip kasebut dibangun kanthi sosial lan menehi ide babagan karakter utawa adat istiadat papan.

Apa stereotipe babagan India?

Gambar | Pixel

Tansah ati-ati karo panganan India

Panganan India enak! Nanging, sampeyan bisa uga wis krungu ing pirang-pirang kesempatan, yaiku Nalika lelungan menyang negara sampeyan kudu ati-ati amarga sampeyan bakal rumangsa ora enak yen mangan ing kios-kios dalan. Kasunyatane, iki bisa kedadeyan ing endi wae yen tuku panganan ing papan sing ora bisa diresiki utawa yen ngombe banyu tanpa botol.

Kanthi sawetara pandhuan minimal, sampeyan bisa nikmati masakan India tanpa nandhang gastroenteritis wong sing kondhang utawa ngalami demam. Ora usah kepengin banget!

Ing sisih liyane ana stereotipe yen kabeh panganan India pedhes. Akeh wong sing ora seneng utawa ragu-ragu nyoba panganan India amarga dheweke percaya manawa kabeh panganan iku pedhes banget lan bakal lara weteng amarga ora biasa, nanging ora ana sing nyatane.

Iki klise amarga ora kabeh panganan India pedhes. Nyatane, ana piring sing ora kayata Dal Makhani, sup lentil sing dirasakake ketumbar seger. Utawa saos korma, jinis kari entheng digawe saka kacang lan krim. Kita ora bisa lali saos raita, digawe nganggo timun lan yogurt sing bakal nyegerake sajian apa wae.

Wong India iku tukang gawe ula

Akeh wong sing percaya yen wong India iku tukang sihir ula. Nanging, kasunyatane tumindak ula sing nengsemake ora sah ing sawetara panggonan lan mulane dilarang ing India, sanajan sawetara pesona ula isih ana saiki.

Gambar | Pixel

Wong India miskin, nanging seneng

Nalika film Slumdog Millionaire diluncurake, kemiskinan sing digambarake ing daerah kumuh nalika tumindak kasebut duweni pengaruh gedhe marang cara India dirasakake ing saindenging jagad. Akeh wong sing seneng lelungan kaget ndeleng kahanan kemlaratan sing akeh masarakat ing India, ngadhepi kangelan saben dina kanthi mesem. Nanging bertentangan karo kapercayan umum, ora kabeh negara kasebut mlarat.

Sawetara wong paling sugih ing planet iki manggon ing India lan ing jaman saiki kelas menengah sing berkembang tuwuh amarga pendhidhikan lan peningkatan tenaga kerja. Akeh wong sing uwal saka mlarat lan entuk urip sing luwih apik.

India semrawut lan ora digatekake

Sanajan ana wilayah sing luwih apik lan lalu lintas asring kacau, ing India kaya ing kabeh negara, ana uga taman, hotel mewah lan pusat perbelanjaan, restoran lan klub wengi sing apik. Fashion kanggo hiburan para warga lan turis.

India nganggo basa Hindi

Stereotip iki nyebar ing luar negeri. Akeh wong sing salah percaya yen tembung "Hindu" nuduhake agama lan basa resmi India. Nanging, iki ora kedadeyane amarga basa kasebut diarani Hindi nalika praktisi agama Hindhu diarani Hindhu.

Ing sisih liyane, Hindi mung siji-sijine basa ing negara kasebut amarga saben wilayah duwe basa dhewe. Akeh pelancong kaget amarga ngerti yen ana wong India sing ora bisa basa Hindi, nanging kasunyatane. Kasunyatane, Hindi ora diwulangake ing sawetara sekolah lan utamane kedadeyan ing India Selatan sing nganggo basa-basa asal Dravidian.

Hindi minangka basa sing umume digunakake ing India Lor, nanging kanggo akeh wong India, basa kasebut nomer loro. Kamangka Inggris, wis digunakake ing saindenging negara.

Gambar | Pixel

Kabeh wanita India nganggo saris

Sari minangka busana tradisional para wanita India lan ikon budaya. Tembung "sari" asale saka basa Sanskerta lan artine "kain band" amarga kostum iki digawe nganggo kain mulus sing dilalekake ing endhas lan mbungkus awake wanita kasebut kaya tunik.

Iki setelan sing apik, elegan lan tanpa wates. Nanging, wanita India ora mung nganggo saris amarga asring nganggo jinis klambi liyane, kanthi formal lan santai. Contone, kanggo panggunaan saben dinane ana wanita sing nganggo salwar kameez (kasusun saka tunik lan celana longgar bebarengan karo syal) utamane ing India Lor. Liyane milih klambi kulon ing kutha-kutha gedhe sing nggabungake mode loro.

Kabeh wong India nindakake yoga lan ujar Namaste

Yoga minangka praktik sing, kanthi macem-macem postur lan olahraga, nyambung napas, pikiran lan awak. Wong India wis ngerti manfaate wiwit pirang-pirang atus taun, nanging ing sisih Kulon, saiki wis dadi populer banget. Iki sebabe akeh wong asing sing nganggep India lan budayane minangka Mekkah spiritual. Nanging, ora kabeh wong India nggabungake yoga ing saben dinane. Iki minangka stereotipe.

Saliyane, sanajan tembung namaste minangka bagean integral saka budaya negara kasebut, ing kutha-kutha gedhe saiki dilindhungi undhang-undhang kanggo kahanan resmi utawa kanggo sesambungan karo wong tuwa. Salajengipun, iki asring umum ing wilayah sisih lor, ing endi basa Hindi murni dituturake lan uga kurang umum ing India kidul sing Hindi dudu basa pisanan.

Sapi ngubengi dalan

Salah sawijining gambar pisanan sing dipikirake nalika mikir babagan India yaiku sapi suci. Apa dheweke pancen ngubengi dalan ing kutha-kutha India? Bener, stereotipe iki bener. Ora suwe sampeyan bakal weruh dheweke mlaku-mlaku ing kutha apa wae. Dheweke mlaku kanthi tenang ing lalu lintas, mula para supir kudu ngati-ati supaya ora ana kacilakan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1.   anonim ngandika

    okokokokokokokokok