Adat istiadat India

Kapan kita mutusake lelungan menyang negara sing ora ngerti apa sing kita ngerti utawa sing ora ana ing negara-negara sing cedhak karo budaya kita, kita bakal ora mangu-mangu babagan tradhisi gegayutan karo hubungan, panganan, adat istiadat lan festival interpersonal. mesthi cara kanggo ngerti apa perusahaan kasebut lan cara kerjane lan ing kasus iki, kita bakal ngerti tradhisi lan adat istiadat India. 

Basa ing India

Basa ing India

Salah sawijining bagean penting ing sawijining negara yaiku basa lan liyane ing negara kaya India. Gumantung saka negara sing ana ing kene, bakal digunakake nganggo macem-macem basa, sanajan sawetara sing ora diakoni dening pamrentah pusat.

Basa resmi ing negara kasebut, mulane, ing kabeh negara kasebut basa Hindi, nanging ana uga akeh dialek sing ora dingerteni kayata Bengali utawa Urdu nanging liyane kaya wong Nepal.

Masyarakat ing India

masyarakat ing India

Salah sawijining adat istiadat India yaiku Masyarakat India pindhah kanthi hirarki, amarga pengaruh agama Hindu, lan kabeh wong ngerti apa posisi sosiale tumrap kulawarga, kanca utawa klompok wong aneh.

Gumantung saka konteks, ing hierarki ana jeneng tartamtu kanggo wong ing level paling dhuwur, kayata: ing sekolah, guru kasebut diarani "guru", amarga dheweke dianggep minangka sumber ilmu; ing konteks kulawarga, "patriark" yaiku carane bapak, pimpinan kulawarga utawa "bos" minangka manajer utama ing bisnis. Hierarki kasebut kudu ngati-ati banget amarga keseimbangan masarakat gumantung.

Pabean ing India

adat istiadat india

Salah sawijining prekara sing bakal nyebabake babagan adat istiadat India lan sing wis dhasar ing pendhidhikan lan masarakat yaiku predisposisi India utawa ora ana sing ujar. "ora", yaiku ngomong, Iki dudu ekspresi sing warga negara iki seneng nyebut kanthi lisan utawa non-verbal, amarga dheweke nggunakake cara penipuan utawa gawe kuciwane wong liya, mula dheweke luwih seneng menehi jinis tanggepan liyane sing dikira ngenteni utawa menehi pilihan liyane sing padha karo apa sing dikarepake utawa dikarepake golek.

Ing babagan nggawe janji utawa rapat, supaya ora kecewa nalika ora bisa teka, dheweke ora menehi wangsulan kanthi akeh rincian, nanging menehi wangsulan mbukak kanggo ngonfirmasi jam sadurunge acara kasebut.

Hubungan interpersonal ing India


Yen kita fokus hubungan antar pribadi, tegese, ing sesambungan karo wong utawa wong karo klompok, agama, kelas sosial lan pendhidhikan duwe bobot banget ing prekara sing gampang banget nanging bisa ditemtokake kayata salam: nalika ngetutake hirarki, nalika teka ing sawijining klompok, kita kudu menehi salam marang wong sing paling tuwa utawa paling dhuwur lan sateruse nganti kabeh klompok rampung. Yen wis wayahe pamitan, kita kudu nindakake siji-siji.

Kita bakal langsung ngerti sapa sing luwih umum kanggo ngatasi penduduk barat amarga dheweke bakal salaman, sanajan, ing kasus iki, kita kudu ngenteni dheweke melu tangan yen ora yakin manawa amarga kapercayan agama ing kana biasane ora merem tangan ing antarane pria lan wanita, sanajan ya ing antarane pria lan pria lan antarane wanita lan wanita.

Gastronomi ing India

gastronomi India

Masalah penting liyane ing Budaya India yaiku mangan, salah siji sing paling warna lan gondho ing jagad iki, kebak pengaruh Arab, Turki, lan Eropa sing ora kaetung amarga sejarah penaklukan lan invasi kepungkur, nggawe masakan minangka sumber kekayaan panganan lan resep-resep khas India.

Ing antarane adat istiadat gastronomi ing India, panganan bintang yaiku kari lan bumbonéKaya jahe, ketumbar, kunir, kayu manis, lan cabai sing garing, kayata campurane nggawe sihir kari India ing saben cokotan. Kita ora bisa lali babagan rasa teh, apa wae sing disenengi Darjeeling (jinis teh ireng sing digawe ing negara India sing duwe jeneng sing padha) lan Assam (jinis tèh ireng liyane, uga dikenal minangka sing sadurunge, khas negara India kanthi jeneng sing padha), nganggep omben-omben nasional wiwit abad kaping papat amarga dadi protagonis ing kabeh pakumpulan lan wayahe sosialisasi, dadi bagean saka gaya urip India.

Uga daging lan panganan laut iku penting, iwak lan pitik, amarga ing negara iki daging sapi ora dipangan, amarga dianggep suci ing agama Hindhu lan daging babi luwih saka larangan ing agama Islam.

Apa sampeyan ngerti luwih lengkap adat india? Yen sampeyan pengin sinau luwih lengkap, kene sampeyan menehi sampeyan klambi India khas


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

81 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   muji ngandika

    Mungkin aku mung pengin ngerti apa tegese cincin irung, lan sebabe umume wanita duwe sisih kiwa nanging aku wis ndeleng sawetara wanita sing nganggo ing sisih tengen, amarga

    1.    Petra ing emoxxa ngandika

      Haha, kok pengen ngerti, salam

    2.    Parvesh ngandika

      Iki minangka salah sawijining 16 perhiasan wanita.

  2.   Charly ngandika

    Ora ala lan sampeyan kudu ngurmati adat istiadat amarga padha ndeleng kita aneh, dheweke uga ndeleng kita kaya iki
    Tradhisi kasebut arang banget, nanging apik banget, salam saka Meksiko

  3.   Laura ngandika

    Aku seneng karo tradhisi amarga ora gawe piala karo sapa wae, kajaba kanggo omah-omah karo wong liya sing wis tresna karo wong liya, nanging tresna karo urip bebarengan iku sejatine nyata, katresnan iku katon saka paningal, nanging bakal pungkasane katresnan sing sejatine tuwuh selawase Budaya Hindu nyengsemake lan ora bakal mandheg kaya ngono. Tulung terus posting babagan dheweke.
    Saka Meksiko, salam kanggo kabeh umat Hindu.

  4.   Valentina ngandika

    Kaca iki apik banget kanggo kerja. Aku seneng. Aku njaluk wong supaya ora ngirim komentar sing ora apik kanggo kaca kasebut. Matur nuwun.

  5.   michel ngandika

    Tradhisi kasebut apik banget lan aku pengin ketemu wong sing sugih

  6.   michel ngandika

    yen dheweke kabeh sugih

  7.   javierita ngandika

    lagi bajingan murni, nanging m4e aku ngliwati kambijakajkakajakjakajkajkajakjakjak

  8.   Beatriz zea palacios ngandika

    Halo, aku seneng budaya India, aku gumun karo kabeh kekayaan sing diduweni. Aku seneng ngerti luwih lengkap babagan adat agamane, kaget ya! nanging mesthi budaya banget kanggo. Aku kasengsem lan ngerti negara iki kanthi fis! Ana wong sing ngandhani kepiye aku tekan kana lan apa sing dadi perjalanan paling cedhak, liwat cucrero utawa pesawat. apamaneh kepiye carane aku bisa nggawa musik lan video sampeyan ing Euador
    matur suwun sanget

  9.   lorena lopez ngandika

    Sawetara konyol, nanging pungkasane, saben negara duwe kebebasan milih apa wae sing dikarepake.

  10.   salvador ngandika

    Budaya Indu pancen menarik banget, ajeni kapercayan kabeh wong yen sampeyan pengin ngurmati kepercayaan sampeyan. Matur nuwun kanggo kaca sing apik banget.

  11.   jelas ngandika

    Sampeyan kudu nulis kepiye kulawarga India ing Inggris lan liyane kayata panganan khas, monumen ...

  12.   fabe ngandika

    wuaooo sing aku ora ngerti nanging aku duwe pameran babagan ii aku wis ngerti apa sing arep dakkandhakake hahahaha

  13.   Karla ngandika

    Matur nuwun kanthi sanget kanggo kontribusi sampeyan, luwih becik ngerti adat lan budaya budaya liya…. budaya India sing ayu banget.

  14.   brayan ngandika

    jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaAAAAAAAAAAAAAAAA

  15.   laura nalleli ngandika

    Aku ora ngerti banget lan
    nanging tetep, aku menehi akeh

  16.   Laura ngandika

    Dadi paribasan manawa sing paling ngritik yaiku sing ngerti paling ora, ana sing durung sinau nulis lan ngritik minangka ilmuwan.

  17.   paola ngandika

    worales aku tresna marang india kabeh apik

  18.   lola ngandika

    Aku seneng budaya India, amarga aku ngenteni nonton novel India minangka crita katresnan

  19.   Nostradamus ngandika

    Dheweke kudu nyumbang luwih akeh, utamane sejarah, arsitektur India, ekonomi, demografi lan aspek penting liyane ing negara penasaran kasebut.

  20.   ana ngandika

    Kasunyatane, kaca kasebut pancen apik banget lan aku mikir sampeyan kudu ngurmati kebiasaan wong liya supaya dheweke uga ngajeni kita

  21.   esol ngandika

    Info iki apik banget nanging ora bakal nglarani sawetara info liyane !!!!!!!!!!!! Matur nuwun

  22.   javi kolombia ngandika

    Siji-sijine sing tak takoni yaiku katresnan, lan bocah-bocah wadon njaluk bojo.
    Dene sapi sing bejo banget, ora dipangan sapi

  23.   EULALIA SALCEDO ORELLAN ngandika

    Matur suwun Gusti Allah aku duwe kesempatan kanggo ing India sing ayu amarga aku bakal bali ing sawijining dina aku duwe kanca apik ing guru guru PARAMAHANSA YOGANADA ING kutha-kutha ing India, aku duwe kenangan sing apik banget amarga duwe spiritualitas kaya sing ditindakake dening wong Kulon ora duwe, kita materialistis banget Aku tresna sampeyan India lan kabeh wong lan adat istiadat.

  24.   EULALIA SALCEDO ORELLANA ngandika

    Aku saka Ekuador, kutha ku Cuenca, komentarku yaiku India apik banget kanggo wong-wong Barat, kontras sing ditemokake ing babagan adat lan panganan iku kuat banget, nanging kudu lelungan kanthi semangat sing gelem nampa cara lan cara urip saka wong-wong sing apik banget ing papan-papan sing ditemoni pancen luar biasa amarga ana sawijining wong sing gumun ing sawijining dina aku bakal bali menyang INDIA Aku tresna sampeyan.

  25.   cahyo yoatzin jimanez roldan ngandika

    Aku seneng gasca, aku pengin njupuk

  26.   deloken saiki ngandika

    popo kaca iki

  27.   mariel ngandika

    iki daging babi sing kurang ajar

  28.   mariel ngandika

    iki daging babi sing kurang ajar

  29.   deloken saiki ngandika

    Aku mbatalake apa sing dakkandhakake yen aku seneng karo kaca iki

  30.   deloken saiki ngandika

    iki pancen kurang ajar

  31.   deloken saiki ngandika

    Kaca kurang ajar aku sengit marang dheweke

  32.   Laura ngandika

    Dadi, rasa jender sing ora apik, nanging nuduhake manawa sampeyan ora duwe pendhidhikan lan ora bisa mandheg, sampeyan ora ngerti carane ngapresiasi apa-apa.

  33.   esther ngandika

    India apik banget nanging pendhudhuk kasebut reget lan ora rapi, nandhang lara amarga ora bisa duwe pendhidhikan sing luwih apik, amarga mlarat banget.

  34.   JOSE MANUEÑ ngandika

    AKU INGKANG JANCOK

  35.   JOSE MANUEÑ ngandika

    SO RASA

  36.   Laura ngandika

    RIDIKULASI PESAN ... HA, HA, HA ...

  37.   Lily ngandika

    Negara sing enzim, India, ayo padha ngurmati kebiasaan ing kabeh jagad. Negara kasebut kalebu wong sing ayu banget. Aku muja sampeyan

  38.   mariana ngandika

    Aku tresna sampeyan Juan Carlos

  39.   juana ngandika

    Aku tresna sampeyan musho bayi

  40.   karen ngandika

    Aku ora ngerti sebabe wong nggunakake kain gedhe ing sirahe, apa ana sing pengin aku mangsuli?
    Gracias

  41.   Erika ngandika

    Aku pengin ngerti yen dheweke Dalit, aku ngerti yen dheweke nulis kanthi bener utawa 'ora

  42.   Sandivel ngandika

    Halo, aku nemoni masalah gedhe, aku tresna banget karo wong Hindhu, aku saka Meksiko, aku ora pati ngerti babagan ilmu agama Sachisme. Aku kudu ngerti yen dheweke mung omah-omah karo wanita Hindu

  43.   Danny98 ngandika

    jaja dolanan felizzzzzzzzzzz Sugeng kanggo sing nggawe kaca iki dakkira dheweke pancen wong sing cerdas banget

  44.   Danny98 ngandika

    eeeeey Aku lagi maca komentar lan ana wong sing pura-pura x Yesus Kristus lan dakkandhani supaya dheweke menehi komentar kasebut}

  45.   Fernanda ngandika

    olaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 0o0o0o0o0olAaAaAAaAaAaAaAAaAa

  46.   silvia ngandika

    Aku seneng budaya lan kabeh sing nuduhake India. Aku seneng bocah lanang Indu

  47.   hermoxa ngandika

    Sejatine, kasunyatane narik kawigaten yen dheweke bisa nggawe luwih akeh kaca saka sadurunge, nanging kanggo wong-wong sing ujar yen kaca kasebut ora bisa digunakake, dheweke pancen ora sopan

  48.   hermoxa ngandika

    Pancen ora apike, wong-wong botak mau ora kandha

  49.   JACQUELINE RANGEL ngandika

    Indus makarya ing perusahaanku lan salah sawijine pengin nggawa aku menyang India, dadi sampeyan kudu siyap karo apa wae sing bakal sampeyan lakoni. Salam saka Rosarito Baja California Mexico

  50.   lucas ngandika

    Bakal dingerteni manawa dheweke duwe agama sing beda

  51.   Alejandro ngandika

    Aku tresna sampeyan oriana, aku crita babagan kaca iki. karo kabeh jiwaku
    ttttttttttttttttttttttttttteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
    aaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmmmmmmmmmooooooooooooooooooo… ..

  52.   orianna ngandika

    kula uga sampeyan lan kula liyane

  53.   Laura ngandika

    Halo! Aku pengin ngerti apa tegese menehi 3 ciuman sajrone upacara mistik?

  54.   mgiel estrada ngandika

    Sugeng siang ,, aku pengin ngerti utawa ne duijeran jeneng piranti sing digunakake wong, sing ngrokok .. ana wong sing bisa ngomong .. matur nuwun.

  55.   jaime novoa ngandika

    Peradaban India minangka gerakan wilayah ing sekitar negara

  56.   Roberto ngandika

    XxDd

  57.   carlota ngandika

    Iki mbantu aku akeh investigasi babagan India lan sing nggawe kaca iki, aku matur nuwun kanthi sanget marang salam Garcia, aku Ratu Charlotte tiwas pirang-pirang taun kepungkur

  58.   cookie ngandika

    Kaca kasebut apik nanging kudu nemtokake luwih akeh prekara kayata kenapa wanita duwe tahi lalat abang ing bathuke, tegese yen dheweke bakal dadi kaca paling apik kanggo kabeh sing dakwaca cepet-cepet menyang sing diarani Yesus Kristus, dheweke uga
    apa sing diomongake ing kaca kasebut apik banget lan apik banget lan tresna marang alejandro, aku muji sampeyan

  59.   maura quispe baltazar ngandika

    Aku pengin nylametake tradhisi saka sadurunge, nanging luwih sithik, luwih becik

  60.   monica ngandika

    Aku bakal makili pasar India nganggo sandhangan lan sandhangan, apa sandhangan tradisional India lan kepiye cara aku macak yen ora duwe paketan utawa sumber daya? lan apa sing adol?

  61.   liany ngandika

    hei sampeyan, yen sampeyan mandheg ngganggu banget, ora ana XD nd q ber: *

  62.   sampeyan capo ngandika

    tutup

  63.   belen ngandika

    Iki ora ana gandhengane karo perkara kasebut, nanging yen sampeyan maca, Franco Gomes, aku tresna sampeyan, pendejoo (aku kudu nulis), sampeyan paling akeh

  64.   Deylin ngandika

    Aku tresna banget karo sawijining bocah lanang saka India lan miturut tradhisi ing negara kasebut, saiki kita kudu pisah lan kita nangis banget amarga katresnan kita lan saiki apa sing bakal ditindakake karo katresnan iki sing kita rasakake aku tresna marang kowe, NOUSHAD <3

  65.   ofelia reyes garcia ngandika

    kabeh iki keren banget

  66.   dayana ngandika

    Iki tugas sing apik banget. Aku nggunakake ing greja kanggo makili pirang-pirang budaya …………… Aku seneng saka Costa Rica

  67.   Marie Antoinette ngandika

    ora kabeh kebiasaan padha metu: /

  68.   GSERFHRH ngandika

    O'KGOHMNIIO

  69.   angie ngandika

    Sampeyan bener

  70.   andrea ngandika

    Matur nuwun, Aku Banget, lan JUAN BELAJAR Matur Nuwun Apa sing Bisa Ditampa Sampeyan.

  71.   Miriam Velasco ngandika

    Dadi, sampeyan bisa omah-omah karo wong sing dudu rasmu? Aku ujar amarga pesen ing internet supaya bebojoan

  72.   shishi ngandika

    poop apa

  73.   shishi ngandika

    Luwih becik aku menyang Las Vegas tinimbang telek

  74.   Kembang alonzo ngandika

    Sayange minangka negara sing ora ngerti Gusti Allah lan mulane dheweke duwe akeh dewa liyane, nanging kita ndedonga supaya sawijining dina bisa ngerti dheweke lan duwe urip sing beda, Gusti Allah tresna sampeyan India.

  75.   Daniela ngandika

    Aku bakal ujar manawa luwih becik ora ngomong sing ora sopan sing dakkira lan sampeyan uga ora ngerti maknane, yen sampeyan ora seneng karo kaca luwih becik aja menehi komentar yen dudu barang sing apik ...

  76.   Daniela ngandika

    Kaca sing apik banget, dheweke pantes mati hehehe, muga-muga bisa migunani banget

  77.   Maria Elena Cattaneo ngandika

    Nalika mlaku-mlaku nganggo nampan lan aku kira menyan minangka ritual

  78.   ghgjjsddg ngandika

    jenial

  79.   Consuelo Galarza ngandika

    apik kaca pantes luwih saka sepuluh