Halloween ing Italia

Gambar | Pixel

Kaloro tanggal paling penting sing dituduhake ing tanggalan Italia yaiku Dina All Saints '(uga dikenal minangka Tutti i Santi) sing dirayakake tanggal 1 November lan Dina Mati (Il Giorno dei Morti), sing kedadeyan tanggal 2 November. Kira-kira rong festival sing asipat religius lan kulawarga ing ngendi para anggotane ketemu ngeling-eling wong sing wis ora ana maneh. lan ngurmati wong-wong sing dikonsumsi dening Gusti Allah.

Kaloro festival kasebut dirayakake ing negara-negara kanthi tradhisi Kristen nanging kanthi macem-macem cara. Ing negara-negara Anglo-Sachon, Halloween dirayakake nalika ing negara-negara pusaka Katulik dirayakake ing Dina All Saints 'lan All Souls' Day. Ing kiriman sabanjure, kita bakal nemokake pitakonan iki lan kepiye Halloween dirayakake ing Italia.

Kepiye All Saints Day dirayakake ing Italia?

Dina Tutti i Santi minangka preinan sing beda karo dina Il Giorno dei Morti. Tanggal 1 November dipengeti kanthi cara khusus kanggo kabeh wong sing diberkahi utawa wong suci sing nindakake iman kanthi cara khusus utawa mati amarga lan sing, sawise ngucapake purgatory, wis kasucèkake lan wis urip ing kraton swarga ing ngarsane Gusti Allah .

Umume ing Italia lan negara-negara liyane sing duwe tradhisi Katulik kanggo ngrayakake dina iki kanthi nampilake peninggalan para suci ing greja lan katedral gedhe.

Kepiye Hari All Souls 'dirayakake ing Italia?

Gambar | Pixel

Dina iki preinan nasional. Ing wayah esuke dina kasebut panjaluk kanggo wong sing tilar donya dirayakake ing greja lan sedina muput, wong-wong Italia teka ing kuburan kanggo nggawa kembang karo wong-wong mau ngurmati sedulur sing almarhum, utamane krisan, lan dheweke njaga kuburan wong sing dikasihi. Dina iki ditindakake tanggal 2 November lan tujuwane kanggo ndedonga supaya wong-wong sing wis seda ngeling-eling memori lan njaluk Gusti Allah nampani dheweke ing sisihane.

Ing sisih liyane, Wong Italia asring masak jajan tradisional buncis sing dikenal kanthi jeneng "ossa dei morti" sanajan uga asring diarani "jajan saka wong mati." Dheweke mesthi ana ing pertemuan kulawarga sajrone dina iki amarga diyakini yen almarhum bali dina kasebut kanggo melu pesta.

Kulawarga tradisional sing luwih akeh nyiyapake meja lan mlebu greja kanggo ndedonga kanggo sing wis ora ana. Lawangé dibukak nganti jiwane bisa mlebu omah lan ora ana sing nutul panganan nganti kulawargane bali saka greja.

Lan ing sawetara wilayah Italia?

  • Sicilia: Ing wayah bengi All Saints ing wilayah iki, dipercaya manawa almarhumah kulawarga pengin menehi hadiah kanggo bocah cilik karo woh-wohan Martorana lan permen liyane.
  • Massa Carrara: Ing provinsi iki, panganan disebarake kanggo wong mlarat lan segelas anggur ditawakake. Bocah-bocah asring nggawe kalung digawe saka kastanye lan apel rebus.
  • Gunung Argentina: Ing dhaerah kasebut tradhisi yaiku nyelehake sepatu ing kuburan almarhum amarga dikira yen ing wayah wengi 2 November jiwane bakal bali menyang jagad sing urip.
  • Ing komunitas Italia kidul pajeg dibayar kanggo almarhum miturut tradhisi oriental ritus Yunani-Bizantium lan perayaan kasebut ditindakake ing pirang-pirang minggu sadurunge wiwitan Pasa.

Opo iku Halloween?

Gambar | Pixel

Kaya sing dakkandhakake ing baris sadurunge, Halloween dirayakake ing negara-negara tradhisi Anglo-Saxon. Perayaan iki diwiwiti saka festival Celtic kuno sing diarani Samhain, sing ditindakake ing pungkasan musim panas nalika musim panen rampung lan taun anyar diwiwiti kanthi solstis musim gugur.

Nalika semana Dipercaya manawa roh-roh wong mati mlaku-mlaku ing antarane para tamu nalika wengi Halloween, 31 Oktober. Amarga sebab iki, biasane nindakake ritual tartamtu kanggo komunikasi karo almarhum lan ngobong lilin supaya bisa nemokake dalan menyang jagad liyane.

Dina iki, pesta Halloween beda banget karo sing asli. Mesthi sampeyan wis ndeleng film kasebut kanthi pirang-pirang! Saiki makna gaib Halloween wis disisihake menehi cara kanggo pahargyan sing asipat dolanan, sing tujuane utamane yaiku seneng-seneng karo kanca-kanca.

Kepiye Halloween dirayakake saiki?

Umume wong macak kanggo pesta omah utawa metu karo kanca menyang klub wengi kanggo seneng-seneng ing acara bertema. Ing pangertene iki, bar, kafe, diskotik lan jinis toko liyane ngupayakake nghias kabeh perusahaan kanthi tema khas pesta kasebut.

Lambang hiasan saka tradhisi iki yaiku Jack-O'-Lantern, waluh sing diukir ing pasuryan njaba kanthi pasuryan sing surem lan interiore dikosongke kanggo nyelehake lilin ing njero ruangan lan madhangi. Asile nggegirisi! Nanging, motif hias liyane uga digunakake kayata kobob, kerangka, kelelawar, penyihir, lsp.

Apa sampeyan ngerti trik utawa perawatan Halloween?

Bocah-bocah uga seneng banget karo Halloween. Kaya wong diwasa, Dheweke macak kanggo tur ing omah ing lingkungane minangka klompok sing njaluk tanggane menehi permen liwat "trik utawa perawatan" sing misuwur. Nanging kalebu apa?

Gampang banget! Nalika nuthuk lawang tanggane ing Halloween, bocah-bocah ngusulake nampa trik utawa menehi kesepakatan. Yen dheweke milih perawatan, bocah-bocah nampa permen nanging yen tangga teparo milih perawatan, bocah-bocah nggawe guyon utawa prank amarga ora menehi permen.

Lan kepiye Halloween dirayakake ing Italia?

Gambar | Pixel

Sanajan dadi festival asale Anglo-Saxon, wis nyebar ing Italia lan dirayakake utamane kanggo wong diwasa, ora akeh bocah, mula luar biasa banget yen dheweke nindakake "trik utawa ngobati" ing omah kasebut.

Umume wong Italia padha macak kanggo mangkat ing klub-klub utawa omah-omah supaya bisa seneng-seneng ing kanca kanca, ngombe sawetara lan nari nganti esuke.

Ing Italia toko uga dihiasi motif dekorasi khas Halloween kayata labu, monster, kobob, kelelawar, penyihir utawa memedi, lan liya-liyane.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*