Hanami

sakura

Apa sampeyan ngerti tegese Hanami? Kita ora takon babagan tegese tembung kasebut dhewe, nanging babagan kabeh sing dadi pralambang. Dadi, sadurunge sampeyan mikir, coba dakkandhani yen kita kudu menyang Jepang supaya luwih ngerti babagan tradhisi sing apik iki sing dikumpulake kanthi siji tembung.

Kita wis duwe papan lan alasane yaiku kembang. Dadi wit ceri banjur kelingan. Ya, kembang ceri minangka salah sawijining sing paling penting, uga dikenal sakura nalika wit ceri lagi mekar. Yaiku, kalebu bagean saka Hanami, sawijining tradhisi sing saiki bakal diungkap kabeh rahasia.

Apa hanami

Kita bisa netepake minangka a tradhisi Jepang. Mesthi wae minangka salah sawijining sing paling disenengi lan ditututi. Amarga kalebu ngrasakake lan ndeleng kepriye wit mekar mekar. Yaiku, kalebu jinis ritual sing saben wong lunga menyang papan tartamtu kanggo ndeleng kaendahane. Kaendahan iki adhedhasar kasunyatan manawa kembang ceri wis katon lan nutupi jagad iki kanthi jubah sing jambon. Mesthi wae pancen apik banget, pewarnaan dalan lan taman kanthi legi. Dadi wis dadi wayah sing apik.

spring hanami

Saka ngendi tradhisi kaya iki?

Sampeyan kudu ujar manawa wis wiwit pirang-pirang taun. Amarga saben-saben kembang tuwuh ing wit, wayahe kasebut bakal nuduhake wiwitan musim semi kaya sing dingerteni kabeh. Nanging ora mung iku, nanging uga pratondo yen mangsa tandur pari. Saliyane nuduhake wektu tartamtu sajrone setaun, kudu diarani jinis-jinis wit iki dianggep suci.

Amarga dheweke percaya manawa para dewa urip ing njero lingkungane. Mula, nalika wiwitan panen teka lan isih ana kembang, diterjemahake manawa para dewa ngupayakake mbantu panen dadi apik. Mula, sejarah agama diarani dadi dhasare pisanan saka tradhisi hanami. Tekane musim semi nanging uga keturunane para dewa menyang bumi, kanthi pitulung.

festival tradisional hanami

Nanging sejatine sithik mbaka sethithik dheweke mandheg njupuk basis agama lan uga akeh wong sing ana gandhengane karo agama kasebut samurai. Yaiku, perwakilan bisa mati nalika isih urip. Apa maneh, ana legenda sing ujar yen wiwitane kembang putih, nanging mbaka sethithik diwarnani getih para prajurit lan njupuk warna jambon sing kita ngerti.

Kapan bisa ndeleng acara kembang iki

Dikandhani yen wis ing pungkasan wulan Februari kembang pertama wiwit thukul. Sithik mbaka sethithik lan nganti Mei bakal ana kemajuan ing saben wilayah ing negara kasebut. Amarga dheweke bakal pisanan tampil ing wilayah kidul lan mbaka sethithik, dheweke bakal munggah ing sisih lor, sing bakal dadi sing terakhir ndeleng acara kasebut. Sanajan wilayah sing mesthi duwe scoop yaiku pulau okinawa, wiwit wiwitan wulan Maret sampeyan bakal duwe kembang ceri. Ora kaya Hokkaido, sing bakal dadi counterpoint liyane, wiwit nganti wiwitan Mei, dheweke ora bakal ngrayakake tradhisi iki. Kadhangkala, kita kaget yen bisa katon kembang sanajan pungkasan Januari, sanajan umume ora umum.

kembang sakura

Papan tradisional kanggo ngrayakake Hanami

Sanajan wit-witan kasebut wis ngenggoni sudhut negara, mesthi ana wilayah sing luwih akeh dikunjungi. Sawetara iku yaiku Taman Ueno ing Tokyo utawa ing Kyoto Kuil Heian utawa Kamogawa. Nalika ing Osaka, intine utamane ana ing Taman Kastil lan ing Nara, uga ing taman sing jenenge jenenge. Saliyane, ing Hokkaido kita duwe Taman Kastil Goryokaku lan ing Okinawa, Kastil Nakijin.

Mesthi wae, dina iki pesta nggabungake kabeh wong ing macem-macem taman utawa gunung lan wilayah sing bisa ditemokake wit ceri, sing ana ing saben pojokan. Luwih saka tradhisi, wis dadi pesta sing hebat nalika biasane ketemu mangan lan ngombe nganti srengenge surup. Dadi saiki luwih meriah ketimbang kontemplatif. Isih, kabeh wong ngrayakake manawa diubengi swasana sing unik, sing ditutupi jubah sing apik lan kebak tradhisi uga legenda. Sajrone liwat, wit-witan kasebut tetep suci.

pesta hanami

Mula, sampeyan kudu lunga menyang salah sawijining papan kasebut, cadangan papan sampeyan supaya bisa lungguh santai ing taman, nikmati awan utawa sedina muput. Pengalaman kasebut unik lan santai. Kadhangkala sampeyan bisa adoh saka kutha lan ngrasakake luwih akeh alam utawa pinggir kali. Mesthi wae, sing utama yaiku nglakoni paling ora sapisan ing urip sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*