Adat lan tradhisi komunitas Portugis

Foto Portugal

Kanthi luwih saka 800 taun sejarah, Portugal minangka salah sawijining negara paling tuwa ing saindenging jagad. Sajrone pirang-pirang abad, macem-macem tradhisi lan sipat budaya Portugis digawe, sing saiki nemtokake masarakat lan negarane ing wilayah sing paling beda.

De la gastronomi saka anggur, seni lan Kerajinan nganti musik, las festival lan ziarah sing populer, ana sawetara alasan kanggo ngunjungi negara sing apik iki. 

Gastronomi

Panganan khas Portugis

Portugal wis suwe dadi negara kanthi tradhisi kuliner sing apik. Salah sawijining panganan pisanan sing misuwur ing adegan gastronomi Portugis yaiku cod.

Cod minangka solusi kanggo nemokake masalah masarakat iwak seger, amarga iwak iki luwih suwe yen diawetake ing uyah. Minangka bagean saka populasi ora duwe akeh dhuwit kanggo tuku iwak seger, ing kod wiwit dadi bintang gastronomi Portugis lan saiki dadi salah sawijining panganan favorit.

Sejujuré, ana pirang-pirang cara masak kod: kod sing digodhog, krim, daging panggang, roti jagung, lsp. Lan kabeh kalebu bagean saka tradhisi gastronomi Portugis. Lan sing paling penting, iku diiringi a anggur port sing apik. Anggur iki diprodhuksi ing peternakan ing Douro wilayah anggur (wilayah anggur pisanan sing dikenal ing saindenging jagad) lan disimpen ing pabrik anggur, ing Vila nova de gaia.

Musik

Musisi Portugis

Tradhisi Portugis uga ditandhani kanthi musik. Salah sawijining genre musik khas ing Portugal, lan unik ing saindenging jagad, yaiku fado

Jinis musik iki wiwit misuwur ing Portugal ing paruh kaping loro ing abad ka-XNUMX, nanging nalika taun 30an lan 40an abad sabanjure, dheweke entuk proyeksi, liwat penyiaran kayata bioskop, téater lan radio.

Ana sawetara aspek sing menehi tandha babagan jinis musik iki kayata melankolis, kangen lan takdir; babagan penyanyi fado, sing duwe cara klamben lan nyanyi sing unik kaya penyanyi liyane saka genre liyane. Perlu dielingake yen fado dianggep dening UNESCO minangka warisan sing ora ketara.

Nanging adegan musik Portugis ora mung nyata. Genre musik sing khas banget ing negara iki yaiku musik populer.r, saiki ana pirang-pirang festival ing Portugal - gaya sing paling populer yaiku nari menehi Madeira, Malhao lan nguripake

Festival lan ziarah sing populer

Festival populer Portugal

Festival lan ziarah minangka aspek liyane sing ana ing tradhisi Portugis lan cocog karo sawetara wilayah sing kasebut ing ndhuwur, kayata gastronomi lan musik.

Bagean kaya Santo Antonio, San Pedro lan São João lan ziarah menyang papan suci Our Lady of Fatima, antara liya, jutaan turis nasional lan manca negara pindhah ing lurung-lurung ing kutha-kutha lan kutha-kutha gedhe ing Portugal, sebagian utawa kanthi pengabdian, duwe peran penting banget ing tradhisi Portugis.

ing katelu saka San Antonio, ing Lisbon, iki minangka festival paling gedhe pertama ing negara kasebut; Dheweke dirayakake sajrone minggu 13 Juni, omah dihiasi kemangi, sardin panggang lan roti jagung dipangan lan, amarga dheweke dianggep kudus saka pernikahan, akeh pesta pernikahan sing nyoba dirayakake nalika festival kasebut.

Como Saint Anthony saka Lisbon, uga ing Porto lan Braga ing São João nglumpukake ewonan wong lan seneng-seneng, dadi titik paling dhuwur ing wayah wengi saka 23 nganti 24 Juni; pesta kasebut tekan bagean liya ing donya lan sing luwih dikenal kanthi jeneng "Wengi San Juan", ing endi kobongan murup kanggo ngusir tandha-tandha ala.

Mangkono uga ziarah ing papan suci Perawan Fatima dheweke mindhah akeh wong lan kalebu bagean saka tradhisi Portugis. Tanggal-tanggal utamane yaiku, tanpa mangu-mangu tanggal 13 Mei, tanggal nalika perayaan pertama Perawan kanggo telung pangon dirayakake, ing kutha Fátima ing taun 1917. Tanggal penting liyane yaiku tanggal 13 Oktober, sing ngrayakake penampakan pungkasan Sang Prawan.

Seni lan kerajinan tangan

Seni Portugis

Wilayah liyane sing muncul ing lanskap budaya Portugis suwe-suwe yaiku seni lan kerajinan. Ndhuwur kabeh Wiwit abad kaping 17, seni lan kerajinan wiwit ana gandhengane karo nasional, kanthi kaitan khusus ing wilayah kayata keramik, permadani, sulaman, perhiasan, lan liya-liyane.

La Tradhisi Portugis ing permadani kedadeyan ing abad kaping 18 lan wis digunakake wiwit saiki kanggo hiasan tembok lan mural. Subyek kayata karya Portugis, agama lan liya-liyane digambarake ing karpet. Ing level nasional lan internasional, karpet paling misuwur mesthi wae ana karpet arraiolos, sing jumeneng ing Alentejo, ing kutha Arraiolos. 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

10 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   jgonzalez ngandika

    informasi sing sampeyan wenehi apik banget

  2.   bakul ngandika

    Aku ora seneng amarga ora duwe apa-apa, nuwun sewu nanging ora ngladeni

  3.   adhuh ngandika

    Orribl iki ora migunani ing kaca iki. Yen sampeyan ora nyelehake bab-bab sing luwih becik tumrap kita, aja nerbitake apa-apa

  4.   mig ngandika

    rot ngandika vweno lan peduli ipat ATT KRIAS

  5.   mig ngandika

    VAMONOZ A SORIANO ATTE EL KRIAZ LAN PINCHES PERROZ PUDRANZE DITARANG PUÑALEZ

  6.   lauri ngandika

    Apa sing dakkarepake ora metu amarga aku duwe tradhisi ing Portugal lan sampeyan menehi turis ... Aku ora golek.

  7.   JESUS ngandika

    Nyuwun pangapunten, nanging dudu sing dakkarepake

  8.   diego ngandika

    Info sing wis diwenehake matur nuwun kanthi sanget, stamina paraguay c ………… ..

  9.   Katiana ngandika

    Apik Aku Nggawe Kaca lan Apik banget sing disenengi lan bakal duwe kesempatan kanggo lelungan menyang portofolio

  10.   MARIA ngandika

    T
    E
    Q
    U
    I
    R
    O