Aurora Borealis ing Denmark

Lampu Lor
La Lampu Lor ing Denmark iki minangka tontonan alami sing narik ribuan pengunjung saben taun. Lampu-lampu warna sing apik banget sing mbebayani langite padha karo sing bisa dideleng ing negara-negara Skandinavia liyane kayata Norwegia, Swedia utawa Finlandia. Nanging, akeh sing percaya manawa lampu sing bisa dideleng ing langit Denmark iku apike banget.

Nanging, keajaiban iki saben dina ora katon. Lampu Lor ing Denmark mung bisa dideleng ing wektu tartamtu taun lan ora saben dina, amarga visibilitas gumantung. Yen sampeyan cukup Bejo lelungan menyang Denmark lan bisa ngrasakake keajaiban iki, sampeyan bakal entuk sesanti sing ora bakal dilalekake.

Apa Lampu Lor?

Aurora borealis (uga diarani polar aurora) minangka fenomena atmosfer sing unik sing diwujudake kanthi wujud cemlorot utawa cahya ing langit wengi. Ing belahan bumi sisih kidul dikenal minangka aurora kidul.

Ing jaman kuna dipercaya manawa cahya langit sing misterius kasebut asale saka gaib. Contone, ing China, dheweke dikenal minangka "naga langit." Mung saka abad kaping pitulas, wiwit nyinaoni fenomena kasebut saka sudut pandang ilmiah. Kita duwe istilah "aurora borealis" saiki kanggo astronom Prancis Pierre Gassendi. Setahun mengko, sing pertama nggandhengake fenomena kasebut karo medan magnet Bumi yaiku wong Inggris Edmund halley (sing padha ngitung orbit komet Halley).

Lampu Lor ing Denmark

Lampu Lor ing Denmark

Dina iki kita ngerti manawa Lampu Lor kedadeyan nalika nyuntikake partikel surya sing tabrakan magnetosfer Bumi, jinis tameng sing ngubengi planet iki kanthi bentuk medan magnet saka loro cagak kasebut. Tabrakan ing antarane partikel gas ing atmosfer karo partikel berisi saka sinar srengenge nyebabake dheweke ngetokake energi lan ngetokake cahya. Iki nggawe nuansa ijo, jambon, biru lan ungu nari ing langit "Kecelakaan" iki kedadeyan ing dhuwur udakara 100 nganti 500 kilometer ing ndhuwur permukaan bumi.

Kapan ndeleng Lampu Lor ing Denmark?

Sanajan kedadeyan sajrone taun, Lampu Lor mung katon ing wektu tartamtu. Wektu paling apik kanggo ndeleng Lampu Lor ing Denmark yaiku antawis wulan April lan September. Sajrone wektu taun iki, musim panas sisih lor lor, wengi bengi luwih peteng lan langit kurang mendhung.

Ing wayah surup lan sawise surup srengenge nalika lampu gaib iki wiwit katon. Lampu Lor (dikenal wong Denmark minangka Lorlys) gumun wong asing, utamane sing asale saka garis lintang liyane lan durung nate weruh kedadeyan iki.

Sayange, nalika dina badai utawa nalika dina Senen esuk, meh ora bisa nyekseni keajaiban lampu sisih lor. Yen ana badai, sampeyan ora bakal bisa ndeleng Lampu Lor, amarga langit katon padhang supaya warnane ora bisa dibayangke ing mripat manungsa.

Ing sabanjure video timelaps, direkam ing Limfjord Ing 2019, sampeyan bisa ngurmati tontonan alami iki:

Papan kanggo mirsani Lampu Lor ing Denmark

Ing ngisor iki sawetara papan paling apik kanggo ndeleng Lampu Lor ing Denmark:

  • Kapuloan Faroe. Ing Nusantara iki dununge ana ing antarane Atlantik Lor lan Segara Norwegia, meh ora ana polusi cahya, sing minangka jaminan langit sing bening lan bening kanggo ngerteni Lampu Lor kanthi lengkap.
  • Grenen Iki minangka semenanjung cilik sing ana ing sisih lor ekstrem daratan Denmark. Saliyane lintang, sing nggawe papan iki minangka titik pengamatan sing apik yaiku ora ana cahya gawean saka pamukiman manungsa.
  • Strand Kjul, pantai dawa ing pinggiran kutha Hirtshals, saka ngendi akeh feri budhal menyang Norwegia.
  • Samsø, sawijining pulau sing dununge ing sisih kulon Kopenhagen lan misuwur amarga lingkungan alam sing apik banget. Iki minangka salah sawijining sing paling apik wilayah alam Denmark.

Cara motret Lampu Lor

Meh kabeh wong sing nyekseni aurora borealis ing Denmark nyoba nyekel kaendahan kedadean kasebut nganggo kamera potret utawa video, njupuk sihir ing salawas-lawase.

Supaya gambar bisa didaftar kanthi bener, perlu gunakake setelan pajanan sing dawa. Kanthi tembung liyane, rana kamera kudu tetep mbukak kanggo wektu sing luwih suwe (10 detik utawa luwih), saengga bisa dadi luwih cahya.

Sampeyan uga penting nggunakake tripod kanggo mesthekake stabilitas kamera sajrone wektu pajanan.

Sanajan kabeh, lan ora preduli kepiye kabeh video lan foto kasebut, ora ana sing bisa mbandhingake karo sensasi ndeleng lampu memedi saka sisih lor sing liwat langit. Pengalaman sing pantes dinikmati paling ora sepisan ing urip sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*