Taman Nasional ing negara Amazonas

Venezuela Iki minangka negara sing asipat hebat, sing akeh dilindhungi Taman Nasional, sing akeh ing saindenging negara. Nanging saiki, kita mung pengin ngobrol karo sampeyan babagan sawetara taman nasional ing Negara Amazon, amarga keunikan lan kaendahane bakal disenengi para pecinta ekowisata.

Taman Nasional Yapacana

Geografi taman iki dununge ing sisih kulon-kulon Negara Amazonas pancen luar biasa. Dumunung ing plato sing dumadakan munggah saka sisa wilayah (tapuy utawa tepuy) ing 1345 meter, ing Taman Nasional Yapacama Ekosistem unik digawe kanggo ngreksa akeh spesies endemik fauna lan flora, kayata reptil, sing ana luwih saka 46 spesies. 

Taman Nasional Duida-Marahuaca

Tapuis minangka simbol saka warisan alam saka Venezuela, lan ing taman iki sampeyan bisa nikmati salah sawijine: Duida, Marahuaca lan Huachamakari. Kajaba iku, Kali Cunucunuma nawakake rong air terjun lan petroglyph kuno sing digawe para warga pribumi bisa dideleng ing pirang-pirang panggonan ing taman kasebut.

Diubengi karo alam sing nyengsemake, Taman Nasional Duida-Marahuaca dununge ing Orinoco Ndhuwur, lan cara sing apik kanggo ngakses yaiku liwat kali Padamo, Iguapo utawa Cunucunuma, sing saliyane ngasilake dalan sing apik banget, sampeyan bakal bisa ngurmati satwa manuk sing unik iki taman nasional Venezuela.

Taman Nasional Parima-Tapirapecó

Taman Nasional Parima-Tapirapecó

Dumunung ing sisih kidul wétan negara amazon, sing Taman Nasional Parima-Tapirapecó Jembar 3.900.000 hektar, dadi taman nasional paling gedhe nomer lima ing saindenging jagad.

Nanging kajaba warisan alam sing terkenal sing ana ing watese, iki uga dadi papan dununge umume umume Yanomami India saka Venezuela, uga omah sumber sing nglairake kekuwatan Kali Orinoco. Amarga alasan kasebut, akeh wilayah ing taman kasebut ora bisa diakses masarakat, nanging papan sing bisa dikunjungi mesthi nggawe sampeyan gumun.

Taman Nasional Serranía La Neblina

Kaya jenenge, taman iki dununge ana ing pegunungan La Neblina, minangka pucuk puncak paling dhuwur ing Amerika Latin ing sanjabane Andes, kayata ing pucuk La Neblina kanthi dhuwure 3040 meter. Kajaba iku, taman kasebut nyebrang Big Canyon Kali Baria, salah sawijining jinis paling gedhe ing saindenging jagad, lan minangka papan sing sampurna kanggo praktik Turisme petualangan.

Pilih favorit, lan aja nganti lali ngunjungi taman nasional ing negara sing apik yaiku Venezuela.

Informasi liyane: akeh atraksi ing amazonas

tips kanggo lelungan menyang negara negara amazonas


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1.   Greibert ngandika

    Peteng banget, uculake

bool (bener)