Bali ing Indonesia

Pemandangan bali

Bali

Bali ing Indonesia wis misuwur dadi tujuan wisata sawetara taun kepungkur. Kalorone kalebu pulo lan propinsi ing negara raksasa kasebut sing ana ing antarane Asia lan Oceania. Babagan aspek kapisan, minangka salah sawijining pulo sing luwih saka pitulas ewu Indonesia lan lagi nelpon Nusantara Sunda, sing sabanjure dadi bagean saka Nusantara Melayu. Babagan provinsi kasebut, kalebu, uga Bali, pulau-pulau Nusa penida, Nusa lembongan y Nusa ceningan, luwih cilik tinimbang sing pertama lan dipisahake karo Selat Badung.

Salah sawijining obyek wisata utama sing ditawakake Bali yaiku pesisir. Wis Pantai apik banget wedhi putih lan banyu beningan kristal. Kajaba iku, diubengi kanthi nyengsemake Karang karang sing bakal narik kawigaten sampeyan yen sampeyan praktek nyilem. Nanging Bali, sing uga diarani "pulau para dewa", luwih akeh menehi sampeyan. Kita ngajak sampeyan ketemu karo dheweke.

Bali ing Indonesia: apa sing bakal dikunjungi

Bali minangka pulau sing kontras. Bebarengan karo pantai ing ndhuwur, sawetara sing dawa banget, lan kebon pari sing jembar, Bali duwe gunung geni. Kita bakal miwiti lelungan karo sawetara wong pisanan.

Pantai Bali

Kabeh wilayah pasir ing Bali duwe kaendahan sing apik, nanging uga ciri khas sing beda. Salah siji sing paling apik yaiku Pantai Jimbaran, sing dawane patang kilometer lan dilindhungi dening karang penghalang gedhe. Iki nggawe perairan dadi tenang lan cocog kanggo latihan nyilem, pelayaran, lan nyilem. windsurf. Ing pantai legian, telas lan dununge ing sisih kidul pulau. Kosok baline karo tangga teparo, Kuta iku, dikenal kanthi jeneng «pantai pesta».

Ing sisih liyane, Sanur kang iku paling cocog kanggo sampeyan tindakake snorkeling kanthi jumlah karang lan spesies segara sing nyedhiyakake perairan. Yen sampeyan lelungan karo bocah-bocah cilik, disaranake pantai sepi iki amarga, Kajaba iku, akeh hotel sing cocog karo lanskap.

Nusa lembongan

Pantai Nusa Lembongan

Bebarengan karo sing sadurunge, yaiku padang padang, dununge ing teluk cilik; sing saka Seminyak, kanthi srengenge sing nyengsemake: yaiku saka bingah, kanthi tebing sing apik, lan Soka, ing endi wedhi diganti watu lan cedhak banget karo papane feri kanggo pulau jawa.

Gunung geni Bali ing Indonesia

Kaya dene pulau-pulau liyane ing Indonesia, Bali duwe akeh gunung geni, mula wis ana wisata sing diatur kanthi paling spektakuler. Antarane iki, misuwur sing saka Agung, gunung paling dhuwur ing Bali kanthi dhuwure 3 meter lan kawah diameteripun 142 meter isih aktif. Masyarakat Bali yakin manawa gunung iki minangka bagean saka Meru, sawijining ketinggian mitologis sing, miturut legenda, minangka sumbu pusat Semesta.

Nanging, gunung geni sing paling populer ing pulau kasebut yaiku gunung Batur. Sanajan, sejatine kalebu sawetara gunung geni sing ana ing rong kaldera kolosal. Kanggo menehi ide, interior kanthi diameter luwih saka pitung kilometer.

Kurang dingerteni nanging ora kalah nyengsemake Sang Bratan, kanthi telung tlaga, salah sawijine duwe candhi ing pulau tengah. Kabeh iki wujud lanskap sing apik kanggo hotel lan restoran sing ditambahake.

Kaya sing sampeyan ngerteni, Bali duweni sifat sing apik banget sing dilengkapi godhong-godhongan alas ijo, luwih tlaga lan laguna banyu tawa, air terjun y sumber banyu panas. Nanging uga duwe monumen sing beda banget karo sing biyasa kita deleng ing Kulon.

Pemandangan Gunung Agung

Gunung Agung

Kuil-kuil

Sampeyan ora bisa ujar manawa sampeyan wis ngunjungi Bali ing Indonesia yen durung ngunjungi candhi. Amarga ing kana udakara sepuluh ewu saindenging pulau. Salah sawijining sebab yaiku, kanggo wong Bali, papan-papan kasebut ora digunakake mung kanggo ibadah agama (udakara sangang puluh persen penduduk Bali nindakake Agama Hindhu), nanging uga dadi fokus kanggo hubungan sosial lan budaya.

Nanging, Bali uga dikenal minangka "pulau para dewa" amarga spiritualitas jero wong Bali, sing pirang-pirang dina teka ing papan kasebut kanggo nawakake persembahan. Dheweke ngarani candhi kanthi tembung kasebut "Murni" lan sawetara sing paling misuwur yaiku Tanah Tanah Murni, dununge ing pulau karang sing nyengsemake; Pure Luhur Uluwatu, dununge ana ing pojokan jurang ndhuwur, pitung puluh meter; Ulun Danu utawa Bratan Murni, ing tengah alam, lan Besakih Murni, ing lereng Gunung Agung lan sing paling penting.

Ibukutha Bali ing Indonesia

Provinsi Bali duwe kutha utama lan inti ibukota Denpasar, sing uga dadi bandara utama pulau kasebut. Mula, yen lelungan menyang Bali, sampeyan bakal bisa nggayuh.

Ing antarane obyek-obyek wisata kasebut, sampeyan kepengin ngerti candhi kasebut Jagatnatha Murni, siji-sijine ing propinsi iki khusus kanggo siji dewa, ing kasus iki kanggo Siva. Lan uga dheweke Museum Bali, sing ora mung conto arsitektur lokal sing sampurna, nanging uga bakal mulang babagan sejarah lan uga sejarah sadurunge pulau kasebut. Kajaba iku, nyorot ing menara kulkul, saka drum sing dimainake kanggo ngelingake masarakat.

Pungkasan, sampeyan kudu ndeleng ing Denpasar tugu sing apik banget Bajra Sandhi, konstruksi luar biasa sing menehi penghargaan kanggo masarakat Bali.

Lokasi liyane

Bebarengan karo ibukutha, ana populasi Bali liyane ing Indonesia sing kondhang dening turis. Yaiku kedadeyane Kuta, kanthi akeh toko lan restoran uga hiburan wengi, utawa Seminyak, sanajan luwih sepi tinimbang sadurunge. Kanggo bagean, ing Singapura utawa ing Klungkung sampeyan bakal ndeleng omah khas Bali. Nanging misuwur amarga ukiran kayu lan Jimbaran kanggo iwak seger. Akhire, Klungkung Kutha iki minangka ibukutha kuna pulau kasebut.

Pandangan Denpasar

Denpasar

Kepiye carane tekan Bali

Kajaba sampeyan teka saka pulau Indonesia liyane, siji-sijine cara tekan Bali yaiku liwat udara. Yen sampeyan mlayu saka Spanyol, sampeyan kudu paling ora plesiran Singapore. Bandara pulau kasebut cedhak karo ibu kota, Denpasar. Supaya luwih becik, luwih becik njupuk taksi.

Nanging balapan kasebut ora dibayar karo supire taksi. Sadurunge njupuk kendharaan, sampeyan kudu mlebu ing counter pembayaran. Sawise mbayar dhuwit, dheweke bakal menehi kuitansi kanggo sampeyan lan liyane kanggo sopir. Yen ngono, regane regane murah.
Saliyane, nalika pindhah-pindhah ing Pulo, disaranake sampeyan nyewa mobil utawa nggunakake taksi. Ana layanan transportasi umum ing bisnanging kakehan lan malah ora ana AC.

Pilihan liyane yaiku bemo. Dheweke van cilik sing nyambung kutha-kutha kasebut. Nanging dheweke uga umum, yaiku, dudu taksi. Mula, sampeyan kudu nuduhake dheweke karo wong liya. Lan kita uga bisa menehi pitutur sing padha babagan dokar, kreta nganggo jaran digunakake kanggo transportasi kutha.

Cuaca: kapan luwih becik lelungan menyang Bali ing Indonesia

Pulo Indonesia nduweni fitur a iklim tropis muson amarga kahanane, cedhak karo Ekuador. Mula, meh arep menehi katrangan yen ana musim panas terusan, kanthi suhu rata-rata udakara telung puluh derajat sajrone taun. Nanging, ing wilayah pegunungan panase cukup entheng.

Mungkin masalah paling gedhe nalika ngunjungi Bali yaiku musim rendheng, ing Muson. Diwiwiti ing pungkasan Oktober lan pungkasan ing wulan April. Temenan, ing wektu iki udan deres, mula akeh turis luwih seneng ngunjungi Pulo nalika musim panas.

Alam Bali

Sawah ing Bali

Nanging musim udan duwe kaluwihan. Amarga kurang dikarepake, pulau kasebut luwih sepi lan regane luwih murah luwih irit. Kajaba iku, sampeyan ora bakal adhem, amarga suhu isih dhuwur banget. Kosok baline, iki, uga asor, nyebabake perasaan kewalahan tartamtu.

Apa sing bakal dipangan ing Bali

Pulo Indonesia duwe masakan sing sugih lan macem-macem. Salah sawijining fitur khas, dituduhake karo masakan Asia liyane kayata India, yaiku bumbon rempah-rempah digunakake, sawetara tenan kuat. Iki minangka jahe, kunir, sambal, cabai mentah utawa asam jawa.

Sampeyan uga kudu nyoba woh-wohan lokal. Utamane nyaranake manggis, rasa seneng sing padha karo jeruk kita. Dene kanggo dhasar pasugatan, akeh sing digunakake sega, iwak y panganan laut. Saliyane rempah-rempah sing wis kasebut, uga nggunakake santen, gula aren lan pasta udang minangka bumbu.

Kanthi kabeh iki, dheweke nyiyapake pasugatan kayata nasi campur, sing mung duwe beras, sayuran, pitik lan daging babi, endhog lan kedele fermentasi sing diarani tempe. Kajaba iku yaiku sega goreng, karo sega goreng, pitik sate (sate), endhog goreng lan kecap. Sing padha karo iki yaiku mie goreng, sing ngganti sego mie panggang.

Kanggo bagean, sing pepes ikan Yaiku iwak sing diwutahake dadi jajan lan disuguhake dibungkus godhong gedhang. Uga ing iki ayam betutu utawa pitik sing diasinake. Ing maca yaiku daging cincang, sayuran lan klapa sing dibumboni bumbu liyane. Akhire, bayi guling yaiku babi sing ngisep panggang sing diiseni bawang putih, cabai, mrica ireng lan rempah-rempah liyane, lan gado gado Iki duwe sayuran lokal sing beda nganggo rasukan kacang lan dibumbui karo jus kedele utawa jeruk nipis.

Nasi goreng piring

nasi goreng

Minangka panganan cuci mulut khas, ing soerabi, jinis pancake sing digawe karo glepung beras lan klapa, utawa pisang goreng, sing digawe karo gedhang goreng, gula, endhog, minyak lan ragi.

Kanggo ngiringan panganan, sampeyan duwe omben-omben khas, saliyane teh (enak yaiku talua lan botol) utawa warung, sing bajigur, sing nduweni santen, gula, jahe lan uyah utawa tenun, jus saka macem-macem woh-wohan karo susu lan godhong.

Pungkasan, ing Bali sampeyan duwe bir lan uga anggur. Nanging, kita ora menehi saran supaya sampeyan supaya sing terakhir amarga rega kasebut larang banget.

Sawetara tips kanggo plancongan menyang Bali ing Indonesia

Kaping pisanan, ora divaksinasi vaksin kanggo plancongan menyang Bali, nanging ya dianjurake banget. Para ahli menehi saran supaya divaksinasi nglawan hepatitis B, typhus lan, ing sawetara kasus, demam kuning. Minangka suplemen kanggo njaga kesehatan, aja ngombe banyu utawa cairan non-botol liyane lan aja mangan kewan mentah utawa woh-wohan sing ora dikemas.

Kajaba iku, disaranake sampeyan nggawa obat nyamuk, sing akeh banget lan, ing kasus ekstrem, bisa nginfeksi dengue. Yen ngono, luwih becik sampeyan wis nyewa asuransi lelungan kanggo nutupi masalah apa wae kanggo sampeyan. Elinga yen rumah sakit Bali ala lan yen nandhang lara parah, sampeyan kudu ngeterake sampeyan menyang Singapura, sing regane larang banget.

Kosok baline, pulau Indonesia duwe mata uang resmi rupee, sing regane sithik. Kira-kira, siji euro padha karo rolas ewu rupiyah. Disaranake sampeyan nggawa dhuwit sing diijolake. Sampeyan bisa nindakake ing kana, nanging luwih larang.

Pemandangan Pantai Kuta

Pantai Kuta

Regane ora larang kaya sing sampeyan ngira yen wilayah turis kasebut misuwur. Contone, villa pribadi kanggo wong loro regane udakara satus sepuluh euro saben wengi; lawang mlebu candhi udakara patang; Sampeyan bisa nyewa skuter udakara telung euro saben dina utawa pijet Bali sing misuwur udakara enem.

Kanggo tuku, umume ana ing kutha-kutha pasar, ing ngendi kabeh didol. Yen nyoba kanggo adol kriya kanthi ngisi manawa asli, dadi curiga amarga mesthi bakal niru. Ing kasus apa wae, mesthi nyang-nyangan, amarga iku teknik sing umume dianggep ing pulau kasebut.

Saliyane, rong basa digunakake ing Bali: Bahasa Indonesia lan wong Bali. Nanging, amarga penduduk pulau kasebut wis biasa turisme, sampeyan bisa ngerti basa Inggris kanthi basa Inggris.

Minangka kesimpulan, kita bakal ngandhani manawa Bali ing Indonesia yaiku a permata nyata. Wis mujur nengen lan kacilakan alam, pantai pasir putih lan perairan biru pirus, monumene beda banget karo Kulon, lan gastronomi khusus sing enak lan istimewa. Apa sampeyan wis mikir babagan lelungan?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*