Polynesia

Polinesia minangka jeneng sing kalebu wilayah gigantic ing planet kita sing kalebu Oseania. Nanging, ing pangertene sing wiyar, kalebu saka Hawaii nganti Pulo Paskah. Secara total, iki minangka pitakon babagan akeh nusantara sing disebarake dening Samudra Pasifik kalebu negara liya.

Ing antarane para independen, ana Samoa, Tuvalu, Selandia Anyar, Kirivati o Tonga. Kanggo bagean kasebut, pulo liya kalebu Amerika Serikat kaya Hawaii, kanggo Francia minangka telpon Polinesia Prancis utawa kanggo Inggris Raya minangka pulo pitcairn. Nanging kabeh papan kasebut nuduhake budaya kuna, lanskap sing apik lan pantai pesisir. Yen sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan Polinesia, disaranake supaya terus maca.

Apa sing kudu dideleng lan ditindakake ing Polinesia

Ora mokal yen bisa nerangake kabeh artikel ing kabeh prekara sing bisa sampeyan lakoni ing Polinesia, kanthi ukuran lan keragaman sing gedhe. Menawi mekaten, kita bakal fokus ing sawetara papan sing paling apik sing uga bisa diadaptasi kanggo nampa sampeyan minangka wong lelungan.

Hawaii, gerbang kulon menyang Polinesia

Kanggo ngandhani babagan kabeh sing ditawakake Hawaii, kita butuh luwih saka siji artikel. Amarga kapérang saka sangang pulo, sawetara pulau cilik uga pulo atol. Langkawi Sing dadi ibukutha negara, Langkawi, lan uga dununge pangkalan laut sing legendaris ing Pearl Harbor. Yaiku, Kepala Diamond Lan pantai waikiki minangka papan sing misuwur Nanging sampeyan uga bisa ngunjungi mujur nengen kaya biasa Taman Etnis Botani Amy BH Greenwell.

Ing sisih liyane, Kauai, dikenal minangka «Taman pulau»Minangka wilayah paling kidul ing Nusantara lan uga salah sawijining sing paling apik. Kanthi sifat ijo lan nyenengake, papan kayata Pesisir Na Pali, kanthi tebing sing nyengsemake, utawa Waimea Grand Canyon.

Pesisir Na Pali

Pesisir Na Pali

Uga Maui Sampeyan kudu dideleng ing Hawaii. Kaya sing sadurunge, pulau iki nawakake mujur nengen kanthi macem-macem jinis. Nanging pesisirane apik tenan. Lan, sing paling penting, sing populer dalan menyang Hana, udakara satus kilometer sing ngliwati sisih lor mangulon, nyebrang air terjun, kali, jembatan lan tebing. Sampeyan uga ora kangen Maui sunrise liwat Gunung geni Haleakala, kanthi nada emas sing nyengsemake.

Pungkasane, pulau kaping papat sing kudu sampeyan kunjungi yaiku sing diarani persis Pulo Gedhe. Mungkin ngelingake sampeyan babagan Lanzarote. Amarga ing Taman Nasional Volcanoes, kanthi Kilauea, Mauna Kea lan Mauna Loa, sawetara sing isih ngusir aliran lahar.

Kepulauan Cook, inti Polinesia murni

Nusantara iki, negara sing ana gandhengane Selandia Anyar, kalebu pulau-pulau sing kasebar rong yuta kilometer persegi ing Samodra Pasifik Selatan, sing bakal menehi sampeyan ide babagan kabeh sing bakal ditawakake.

Langkawi omah ibukutha, sing jenenge Avarua, lan sampeyan bakal nemokake ing swasana modern lan kulon. Nanging, iki uga menehi inti saka Polinesia ing panggonan kaya Pasar Punanga Nui, ing endi ukulel, sarung lan gastronomi khas akeh. Contone, iwak mentah sing diasinake utawa ika mateni lan godhong taro kukus utawa rukau.

Pulo Cook paling turis nomer loro yaiku Aituaki, uga salah sawijining sing paling ayu kanthi laguna interior sing diubengi karo terumbu karang lan pantai pesisir. Atiu Uga diubengi karo karang, nanging sampeyan uga bisa nyengsemake Guwa Anatakitaki lan mirsani manuk aneh.

Kanggo bagean kasebut, pulau Seda paling cocog kanggo nyilem scuba ing wilayah kaya Black Rock utawa Matavera. Y Mangaia Iki minangka sing paling apik banget, amarga orografi kasebut kalebu cincin karang kanthi rong level sing ndhelikake kaldera vulkanik sing gedhe banget ing sikil Rangimotia massif.

Kapuloan Cook

Pantai ing kepuloan masak

Las Marianas, mantan duweke Spanyol

Ora kabeh wong ngerti nuswantara iki duweke España nganti pungkasan abad kaping XNUMX. Mula, isih ana luwih saka siji kejutan kanggo sampeyan. Contone, dheweke Basa Chamorro, kanthi mirip banget karo Spanyol. Nyatane, jenenge dhewe yaiku "Mariano".

Sing paling ayu saka Mariana bisa uga rute, uga diarani "Pulo sing tentrem" kanggo wilayah sing kebak peternakan cilik lan alam. Nanging sing luwih misuwur yaiku Saipan, ing pundi Grotto, growong watu gamping ing njero banyu sing narik kawigaten para penyelam saka saindenging jagad. Nanging, Tinian Iki uga menehi keajaiban alam nanging uga akeh instalasi militer WWII sing ditinggalake.

Marianas Selatan minangka tongkat sing apik ing pulau kasebut Guam. Minangka papan kanggo kamulyan kayata cadangan alami saka Ritidian Point, kanthi pantai sing apik banget, lan talofofo tiba. Tanpa lali kosmopolitanisme saka Teluk Tumon uga museum terbuka sing nyengsemake sing kalebu Taman Sejarah Nasional Perang Pasifik.

Ibu kutha Guam yaiku Ngapusi, ing endi sampeyan duwe rompi Hispanik liyane kayata Basilika Katedral Jeneng Manis Maria, sing dununge, sabenere, ing jejere Plaza de España. Nanging kutha sing paling padhet yaiku Dededo, dununge ana ing dataran karang ing sisih lor pulau.

Kiribati, republik sing diwiwiti setaun

Dumunung ing sisih lor mangetan Australia, minangka negara independen sing kasusun saka pirang-pirang klompok pulau lan atoll. Ing antarane yaiku Tarawa y Nusantara Gilbert, Ellice, La Línea lan Fénix. Babagan detik, Kiritimati utawa pulau natal Minangka papan kaping pisanan ing planet iki sing ngrayakake taun anyar lan papan ibadah sejatine para penyelam lan nelayan.

Kiribati bisa dadi salah sawijining papan ing Polinesia sing paling bisa dijaga urip tradhisional. Pendhudhuke urip utamane ing gubuk kayu lan mangan klapa, sukun lan iwak. Sampeyan bisa ndeleng, luwih-luwih yen sampeyan ngunjungi pulau sing paling adoh.

Ibukutha negara penasaran iki ana ing Tarawa Kidul, dibentuk minangka lengen lemah ing antarane Samodra Pasifik lan laguna interior. Jenenge yaiku Ambo, sanajan kutha sing paling penting yaiku Bairiki, ngendi parlemen.

Parlemen Kiribati

Parlemen Kiribati

Polinesia Prancis, magnet kanggo pariwisata

Senadyan kabeh sing wis dakkandhani, bisa uga wilayah ing wilayah sing paling misuwur kanggo wisata internasional diarani Polinesia Prancis. Dumadi saka satus wolulas pulo lan sawetara atol sing diklompokake dadi limang kepulauan. Nanging kita bakal nuduhake sing paling menarik.

Tahiti lan Kepulauan Masyarakat

Tahiti kudu ngerti yen sampeyan lelungan menyang Polinesia Prancis. Iki minangka pulo paling gedhe ing Nusantara Masyarakat, sing banjur dipérang dadi Kepulauan Windward lan Sotavento. Kanggo sing pertama, uga Tahiti dhewe, Tetiaroa o Moorea, dene sing terakhir kalebu Huaine, tupai utawa, sing paling misuwur amarga pentinge turis, Bora Bora.

Sing terakhir iki luwih akeh dibukak tinimbang Tahiti, asring mudhun menyang papan sing dituju. Nanging, iki minangka kesalahan serius. Sampeyan saranake sampeyan supaya sawetara dina ngerti Tahiti amarga akeh sing ditawakake.

Ibukuthané yaiku Papeete, ing ngendi sampeyan bisa ngunjungi katedral lan, utamane, pasar. Antarane sing terakhir, penasaran banget sing nganggo mutiara. Nanging, yen sampeyan pengin ngrasakake napas pulau, luwih becik sampeyan ngunjungi panganan. Lan, yen sampeyan isih pengin nguri-uri budaya Polinesia luwih akeh, disaranake Museum Tahiti lan Kepulauan.

Sampeyan uga kudu mlaku-mlaku liwat njero pulau, ing endi sampeyan bakal nemokake sawetara mujur nengen sing luar biasa kayata Lembah Papenoo, sing tumuju candhi saka Tarip hape, papan suci kanggo wong asli. Utawa sing saka gunung aorai, saka ngendi sampeyan duwe pemandangan pulau sing apik banget.

Kosok baline, yen sampeyan luwih seneng pesisir, sampeyan kudu lelungan sisih Lor-kulon, sing bakal nggawa sampeyan menyang pantai kanthi spektakuler Tautira lan, ing ndhuwur kabeh, yaiku Teahupo'o, misuwur amarga duwe salah sawijining ombak paling apik ing saindenging jagad.

Gunung Aorai

Gunung Aorai

Yen sampeyan kasengsem ing arkeologi, sampeyan kudu ngunjungi gunung saka pulau. Dheweke minangka papan suci sing ing peradaban sadurunge kulon duwe tujuan upacara. Penasaran, kaya dene situs agama ing Zaman Besi utawa Gangsa, dheweke diwatesi watu.

Akhire, ing pulau sing cedhak Moorea Kejutan sing nyenengake nunggu sampeyan. Saka Tahiti, gampang ditempuh karo feri utawa pesawat lan sampeyan ora bisa kliwat gunung Rotui, salah sawijining sing paling apik ing kabeh Polinesia; nyengsemaken teluk masak utawa ora katon paus, umum banget ing pesisire.

Kapuloan Marquesas, sing paling gedhe ing Polinesia Prancis

Dheweke minangka kepulauan paling gedhe ing kabeh wilayah sing ana ing Polinesia Prancis. Dheweke diklompokaké ing Kapuloan Washington, las Revolusi lan dening Mendaña. Sing terakhir duwe jeneng sapa sing nemokake dheweke ing taun 1595: wong Spanyol Álvaro de Mendaña, sing banjur mbaptis dadi Kepulauan Marquesas Mendoza kanggo ngurmati wakil raja ing Peru.

Sanajan sampeyan durung nate ngunjungi, dheweke bakal kenal karo sampeyan amarga wis dadi setting sawetara Herman melville lan wis dadi papan pensiun pelukis Paul gaugin. Kapuloan paling gedhe yaiku Nuku hiva, dununge ibukota, Taiohane.

Nanging, Marquesas ora duwe kasuksesan turis luwih akeh tinimbang liyane ing Polinesia. Thanks kanggo iki, dheweke ngreksa akeh wilayah perawan nganti saiki. Gegayutane, ora ana gandhengane karo laguna plakid kanthi banyu biru pirus, kayata, Bora Bora. Marquesas minangka pegunungan lan alas sing gundhul, kanthi vegetasi subur lan tebing pesisir sing pungkasane dadi pantai pasir ireng.

iki oa

Hiva Oa, ing Kapuloan Marquesas

Mungkin ora ana pariwisata massal uga nyebabake pedunung Marquesas luwih bisa ngreksa wilayahe tinimbang wilayah liyane. adat polinesia. Minangka papan sing cocog kanggo sampeyan ndeleng haka utawa tarian ritual lan supaya sampeyan ngerti kerajinan lan ngunjungi sisa-sisa arkeologi. Utamane kepengin weruh tiki, sawetara patung-patung gedhe kaya manungsa sing bisa ana gandhengane karo moai saka Pulo Paskah.

Pungkasan, udakara telung puluh kilometer saka Nuku Hiva sampeyan duwe pulau kasebut Ua Pou, ing endi sing luar biasa kolom basaltik dhuwur banget sing menehi aspek misteri.

Pulo Paskah, kanggo ngrampungake tur ing Polinesia

Rapa Nui utawa Pulo Paskah bisa uga minangka salah sawijining tujuan wisata paling populer ing Polinesia. Mula, ora ana sing luwih becik tinimbang ngrampungake tur ing wilayah geografis iki ing kana.

Ilang ing Samodra Pasifik, meh patang ewu kilometer saka bawana Amerika lan akeh saka Tahiti, yen misteri Kita ngomong, Rapa Nui wis kabeh. Dikenal ing saindenging jagad yaiku moai, patung-patung aneh sing ngasilake sirah manungsa.

Nalika pedunung kuna teka ing pulau sing ilang iki lan kepiye carane nggawe efek kolosal kasebut ora dingerteni. Nanging dingerteni yen dheweke duwe upacara kaya upacara kasebut manuk-manuk lan dheweke nggawe skrip hieroglyphic sing diarani rongo warta. Sampeyan uga kira-kira moai dheweke mandheg dibangun udakara abad kaping XNUMX. Nanging, kabeh pulau kasebut kebak, ora mung ngadeg, akeh sing turu amarga pungkasane tiba. Nanging papan sing paling apik kanggo ndeleng yaiku rano raraku, Tongariki o Ahu akivi. Ing pungkasan, effigies uga duwe singularitas nalika ndeleng segara.

Moai

Moai ing Pulo Paskah

Nanging tokoh-tokoh kasebut dudu siji-sijine daya tarik ing Pulo Paskah. Sampeyan uga menehi saran supaya sampeyan bisa ndeleng desa upacara kasebut Orongo, ing endi, katone, para raja dipilih lan duwe petroglif aneh; sing larang regane Pantai Anakena lan mesthi Hanga Roa, ibukutha cilik pulau, ing greja salib suci sampeyan bisa ndeleng pirang-pirang tokoh suci Kristen nanging diukir kanthi gaya dhewe moai.

Minangka kesimpulan, kita mungkasi perjalanan sing wis diusulake menyang sampeyan liwat Polynesia. Kita wis nyritakake babagan sawetara papan sing paling apik. Nanging sampeyan uga bisa milih plancongan menyang wong liya kaya Kerajaan Tonga, ing ngendi sampeyan bisa ndeleng ing trilito Ha'amonga'adikenal minangka "Stonehenge Polinesia"; Tuvalu, ing ngendi dheweke duwe olahraga tartamtu, ing Aku kangen sampeyan, utawa sing populer Pulo Fiji. Kaloro papan kasebut uga ora bakal nguciwani sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*