Adat istiadat lan tradhisi saka Masais

Adat masai

Masais minangka masarakat sing urip ing Tanzania lan Kenya. Dheweke minangka salah sawijining suku sing paling misuwur ing saindenging jagad, amarga saka sandhangan utawa jogedane, nanging ora lali kabeh iki kalebu ing adat istiadat lan tradhisi wong-wong Masais sing bakal dibahas dina iki.

Cara urip sing kepengin banget kanggo bagean liya ing donya, sanajan mesthi khusus kanggo awake dhewe. Dheweke kudu akeh ngandhani lan mlebu ing kutha kaya iki mesthi petualangan. Apa sampeyan pengin ngerti rahasia sing paling istimewa?

Kanggo dadi wong diwasa, dheweke kudu mburu singa

Antarane adat istiadat lan tradhisi saka Masais, iki ditemokake. Kabeh mau asale saka kasunyatan manawa kutha kasebut wis umur pirang-pirang taun. Mula, ana sawetara klompok ing antarane masarakat sing kalebu suku iki lan wiwit saka bocah cilik utawa prajurit cilik nganti prajurit utama utawa wong diwasa lan wong tuwa. Nanging langkah utama dadi wong diwasa lengkap yaiku mburu singa. Iki minangka salah sawijining upacara sing paling umum sing dituduhake manawa regane wong sing bakal dadi prajurit. Nanging amarga singa minangka spesies sing dilindhungi, tradhisi iki wis ora dianut maneh. Dina iki, apa sing ditindakake yaiku kosok baline lan dheweke dadi pelindung singa.

Sing paling kuat, sing duwe ternak paling akeh

Yen sampeyan pengin dadi wong penting utawa kuat ing tengah-tengah suku iki, mula kudu entuk sapi luwih akeh. Amarga ing kene ora dietung miturut status utawa dhuwit, kanthi logis. Kanggo aset sing paling larang regane yaiku ternak lan sapa wae sing duwe paling akeh ing domaine bakal dadi sing paling penting. Iki identik karo kekayaan lan kekuwatan sadurunge wong liya.

Kapercayan masais

Sistem politik kasebut adhedhasar rapat para pinituwa

Papan sing paling wicaksana yaiku wong sing wis tuwa lan kaya ngono, dheweke pancen duwe swarane. Mula, amarga sisteme didesentralisasi, sing ditindakake yaiku nemoni kabeh anggota suku liyane lan ngrembug masalah tartamtu. Diskusi utawa rapat kasebut umum kanggo umum.

Nabi lan tugasé

Sajrone adat istiadat lan tradhisi saka Masais, bisa ditemokake. Ing kutha kasebut ana wong sing diarani nabi utawa 'Laibon'. Apa sing dadi misine? Dadi, dadi perantara antara suku kasebut lan Dewa Ngai. Sampeyan ora oleh gaweyan kaya ngene, nanging turun temurun, mula turun temurun lan mung winates kanggo sawetara wong. Kayane jinis hakim sing uga duwe visi mbesuk. Saliyane iku kabeh, dheweke uga sing nganakake upacara uga menehi perang ing perang utawa tanggung jawab njaluk banyu supaya udan.

Suket iku suci

Kanggo Masais minangka elemen suci, amarga iku panganan panganan ternak. Dadi, ing tradhisi kasebut, manawa ana wong sing nabrak bocah utawa nepsu, dheweke bisa njabut suket lan ora bisa dihukum. Yaiku, ukuman kasebut batal.

tari masai

Sampeyan ora nate ngomong babagan almarhum

Sanajan kita yakin manawa ana wong sing mati yen ora nate ngomong babagan dheweke utawa yen dheweke lali, wong-wong kasebut ora kepengin ngomong babagan adat istiadat. Dadi, yen ana wong sing mati, dheweke ora bakal ngomong langsung babagan dheweke, amarga yen dheweke kudu menehi saran, mula bakal dijenengi jeneng celukan. Kajaba iku, dheweke nganggep mung sawetara wong sing milih urip langgeng, dheweke bakal ninggalake mayit kasebut ing njero ruangan kanggo dipangan para pemulung. Wong sing paling penting saka suku kasebut bakal dikubur, nanging mesthi ana ing jerone cethek. Ing jejere dheweke bakal nyelehake suket, uga sandal lan tebu.

Wanita, pria lan perhiasane

Mesthi sampeyan wis ndeleng, kajaba jubah abang, wanita uga nganggo macem-macem kalung utawa gelang lan aksesoris warna-warni liyane. Dheweke digawe dhewe nganggo mutiara sing beda warna. Kanggo wong-wong mau, uga bakal ana anting-anting lan aksesoris. Menapa malih, bolongan (pelebaran) cenderung amba, mula cenderung nggantung elemen-elemen sing cukup pamer, ing antarane kita nyoroti sawetara kewan kewan

suku africa

Poligami

Bener manawa ide poligami nyebar ing pirang-pirang suku. Saya akeh garwane, saya gedhe kekuwatane. Amarga iku, lan adhedhasar ide iki, kekawin disusun amarga wanita kasebut isih enom banget. Nanging sampeyan uga kudu nyebutake yen iki ora ngalangi sadurunge ngaturi bebrayan, bisa uga duwe hubungan karo wong enom sing umure padha.

Getih sapi minangka obat sing paling apik

Kita ngerti manawa sapi minangka mata pencaharian suku iki. Sadurunge, kita ujar manawa suket kasebut suci, amarga nyedhiyakake panganan kanggo sapi, sing uga suci. Nanging kadang-kadang yen padha nyingkirake kewan, mula bakal mangan lan kakehan, mula bisa njupuk kabeh bab. Saka sungu nganti pucuk sing bisa dadi hiasan. Nanging yen ana kunci yaiku getih, amarga dheweke nganggep minangka restoratif sejatine. Mula biasane diwenehake wong sing lara utawa bocah lanang yen nembe sunat. Umume dheweke nggawe yogurt kanthi susu lan getih kewan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*