Apa kanggo ndeleng ing Sofia

Apa kanggo ndeleng ing Sofia

Ibukutha Bulgaria minangka salah sawijining papan sing paling apik sing bisa dianggep minangka tujuan plancongan. Kasunyatane, dina iki kita nindakake kajian babagan apa kanggo ndeleng ing Sofia. Amarga iku salah sawijining ibukutha paling tuwa ing kabeh Eropa. Iki diwiwiti saka abad kaping XNUMX SM lan sanajan wis pirang-pirang jeneng suwene taun, nanging tetep ana ing Greja Santa Sofia, sing paling tuwa ing papan kasebut.

Dadi, wis ngerti iki, kita ngerti manawa lagi ngadhepi wilayah sing lengkap sejarah lan warisan budaya. Mula, kita ora bakal uwal saka tangan. Ing akhir minggu utawa telung dina sampeyan bisa nikmati kabeh jimat sing ana ing kutha iki. Sing bakal dideleng ing Sofia minangka salah sawijining pitakon sing paling apik wangsulan!

Sing bakal dideleng ing Sofia, katedrale

La Katedral St. Alexander Nevsky, minangka salah sawijining katedral Ortodok paling gedhe ing saindenging jagad. Tanpa mangu-mangu, iki minangka simbol ing kutha, mula dadi salah sawijining halte dhasar nalika tekan kana. Ukurane luwih saka 72 meter lan jembaré 42. Kapasitas kanggo luwih saka 10 wong. Konstruksi diwiwiti ing taun 000 lan ditindakake amarga sumbangan saka kutha kasebut. Iki dijenengi sawise pamrentah sing berjuang kanggo pertahanan Kristen Orthodok. Dadi diajeni banget. Greja iki uga duwe museum ing papan asale. Diakoni gratis lan mbukak kanggo umum saben dina. Nanging yen sampeyan pengin ngakses crypt utawa njupuk souvenir kanthi gambar, mula sampeyan kudu mbayar.

Katedral Sophia

Greja Rusia, Saint Nicholas sing ajaib

Kutha kasebut dikenal kanthi kalorone lan uga minangka candhi utama lan kuil Ortodok ing kutha kasebut. Ing papan kasebut ana mesjid, nanging dirusak ing taun 1882. Greja iki diangkat dadi sing resmi lan saiki suci kanggo Nicholas amarga tradhisi nuduhake pengabdian kuil kanggo tsar sing mrentah nalika semana. Ing sisih njaba sampeyan bisa ndeleng kepiye hiasan ubin kasebut, lan ing njero, kita nyorot lukisan jinis mural. Kajaba iku, duwe kubah sing ditutupi emas. Sampeyan uga bisa ngetik kanthi gratis, nanging ora njupuk foto.

Teater Sofia ing Bulgaria

Teater Nasional Ivan Vazov

Sing paling tuwa ing kutha lan uga sing paling penting. Dadi, nalika mikir babagan apa sing bakal katon ing Sofia, kita ora bakal lali. Sampeyan bakal nemokake kanthi tepat ing sisih tengah kutha. Gayane neoklasik lan diresmekake ing taun 1907. Sanajan ana geni lan kudu dibangun maneh. Sisih ngarep lan utama sing bisa ndeleng Apollo lan otot kasebut apik banget.

Greja Sveti Georgi

Yen sampeyan mikir yen bakal ndeleng greja liyane kaya ngono, sampeyan salah. Amarga gampang banget ngliwati papan kasebut lan ora bisa dideleng. Dikandhani yen iku dibangun dening Rum ing abad kaping-XNUMX. Sing paling misuwur yaiku dununge ana ing njero pelataran lan diubengi bangunan. Saliyane iki, uga nyedhiyakake fresko sing terkenal. Elinga yen sampeyan bisa ngetik kanthi gratis, nanging sampeyan kudu nyathet wayahe kanthi apik ing retina amarga foto ora diidini.

Greja Sofia

Celengan Serdika

Antarane kepresidenan lan dewan menteri sing ana ing tengah Sofia, kita nemokake wilayah sisa-sisa benteng Serdika. Jaman biyen, suku Serdi manggon ing kana. Dadi jenazah isih turu. Sawise, penaklukan Romawi uga nglumpukake warisane. Wiwitane, papan kasebut diarani Serdika lan duwe area tembok. Mula, sawise digali arkeologi, ditemokake sawetara sisa bangunan utawa keramik.

Museum Sofia ing Bulgaria

Museum ing Sofia

Nalika ngomong babagan museum, ya, kita kudu nindakake kanthi jamak. Amarga sejatine ana sing luwih misuwur utawa misuwur tinimbang liyane, nanging kabeh duwe macem-macem pilihan sing kalebu bagean saka sejarah negara kasebut. Mula, kita nyorot 'Museum Sejarah Alam', amarga iku sing paling tuwa ing Bulgaria. Nanging ana uga 'Museum Aqueologi Nasional' sampeyan bisa ngunjungi ing mesjid lawas lan nduweni sejarah sejarah suku uga masarakat sing mapan ing papan iki. 'Museum Sejarah Militer' umure wis luwih saka 100 taun, sing beda karo 'Museum Sejarah Sejarah' sing didegake ing taun 70an. 'Galeri Seni' Sofia minangka salah sawijining papan penting ing endi luwih saka 50 karya seni Bulgaria dikumpulake.

Mesjid Sofia

Mesjid Banya Bashi

Mesjid sing dibangun ing taun 1566 lan duwe kubah kanthi diameter luwih saka 15 meter. Diubengi karo sumber banyu termal. Sajake mesjid iki dununge ana ing sandinge bangunan sing kondhang Perlu termal. Fitur utama liyane yaiku menara utawa uga dikenal menara.

Pasar Sofia

Dikenal minangka 'Pasar Pusat' utawa mung pasar. Iki minangka ruang tertutup sing ana ing tengah-tengah kutha. Sabenere, ing 'Boulevard Marie Louise' lan diresmekake ing taun 1911. Wis gaya neo-Renaissance sanajan uga duwe sentuhan neo-Byzantine. Ing lantai siji sampeyan bisa tuku panganan kayata roti, sayuran utawa minyak, lan liya-liyane. Nalika sampeyan menyang lantai loro, mula aksesoris kayata permata lan mesthi wae sandhangan bakal ngenteni sampeyan.

Sinagog Sofia Bulgaria

Sinagog Sofia

Titik liyane sing bisa ditemokake ing Sofia yaiku. Yaiku sinagoga sing papan nomer telu paling gedhe ing Eropa. Iki diresmekake ing taun 1909. Dumunung ing tengah kutha, cedhak karo pasar sing nembe kasebut. Nduwe kamar kanggo omah luwih saka 1300 wong. Sanajan diarani ora luwih saka 60 wong sing taat nekani saben kantor. Sorot na gaya arsitektur neo-arab, sing muncul ing abad kaping 2000. Ing njero sampeyan bakal weruh lampu gantung sing bobote luwih saka XNUMX kilo. Ing kasus iki, sampeyan kudu mbayar kanggo mlebu.

Vitosha Boulevard

Sawise pirang-pirang kunjungan menyang museum, greja utawa sinagoga, luwih becik mlaku-mlaku liwat wilayah paling misuwur ing Sofia. Iki minangka dalan utama sing duwe jeneng 'Bulevar Vitosha. Ing kana, sampeyan bisa mandheg supaya entuk kekuatan maneh amarga restoran sing kasedhiya. Kanthi cara sing padha, sampeyan uga duwe toko uga macem-macem kafe. Ing wilayah iki, toko mewah uga penting, mula sampeyan bakal bisa ndeleng manawa Versace utawa Bulgari kalebu salah sijine. Saiki sampeyan ngerti sawetara poin penting nalika kepengin weruh apa sing bakal dideleng ing Sofia!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*