Apa sing bakal katon ing Senegal

Njawab pitakonan babagan sing bakal dideleng ing Senegal iku gampang banget. Amarga negara cilik iki Afrika Kulon Wis akeh lan macem-macem atraksi sing bisa kita tulis sawetara artikel sing khusus kanggo dheweke lan para tamu sing apik.

Senegal minangka negara sing kontras lan umume ora lunga saka wilayah ara-ara samun kayata Lompoul menyang wilayah sing ijo lan tanduran sing subur kayata Casamance, tanah ing Menehi, utawa kutha kosmopolitan kaya ibukota, Dakar, menyang desa-desa gubuk kaya ing iwol. Kepriye wae, negara Afrika minangka kaendahan nyata sing pantes dikunjungi. Yen sampeyan pengin nglakoni lan pengin ngerteni apa sing bakal dideleng ing Senegal, sampeyan ngajak sampeyan terus maca.

Apa sing kudu ditindakake lan apa sing bakal katon ing Senegal

Cara sing apik kanggo ngerti Senegal yaiku miwiti ibukutha, kutha kosmopolitan sing udakara luwih saka sayuta pedunung. Dununge ing sisih kulon sisih kulon negara, ing Semenanjung Cape Verde, wis nggawe pelabuhan komersial sing penting.

Dakar, ibukutha lan kutha paling penting ing Senegal

Minangka pusat administrasi Afrika Kulon Prancis, kalebu Maroko, wiwit wiwitan abad kaping XNUMX lan mengko dadi ibukutha negara, sing nggawe pusat finansial lan komersial sing penting, uga fokus budaya utama ing Senegal.

Yen sampeyan pengin ngerti pulsa, disaranake sampeyan kesasar ing dalan sing sempit Madinah, ing ngendi sampeyan bakal weruh kreta lan omah sing nganggo jaran kanthi pawon sing mbukak sing menehi masakan khas. Lan uga sampeyan ngunjungi pasar kayata kermel, kanthi produk panganan, lan saka Sandaga.

Minangka monumen, sampeyan kudu ngerti Mesjid Agung Hassan II, bangunan sing ngetrapake dibangun kanggo ngelingi kamardikan negara; ing Katedral Lady Kemenangan Kita, sing dadi kuil Katulik paling gedhe ing kabeh Afrika Kulon, lan Istana Presiden karo kebon sing apik. Nanging ing ndhuwur kabeh, sampeyan kudu ndeleng Monumen Renaissance Afrika, patung sing meh meh seket meter digawe saka tembaga lan dununge ana ing bukit sing madhep Samodra Atlantik.

Babagan iki, ing tip saka Almadies, cedhak banget karo ibukota, iki minangka papan paling kulon ing kabeh Afrika lan menehi sampeyan biasa pantai supaya sampeyan bisa olahraga selancar lan olahraga banyu liyane.

Monumen Renaissance Afrika

Monumen Renaissance Afrika

Pulo Gorea, sing paling nyenengake nalika dideleng ing Senegal

Yen sampeyan pengin kejutan nyata liwat awak, sampeyan kudu ndeleng Pulo Gorea, udakara telung puluh menit nganggo prau saka Dakar. Amarga suwene rong abad, ing antarane abad pitulas lan sangalas, iku dadi titik konsentrasi paling gedhe babu saka saindenging bawana. Kira-kira kira-kira rong puluh yuta manungsa ngliwati pulau kasebut banjur bisa rame ing Amerika lan udakara nem yuta jiwa sing ilang ing lelungan kasebut.

Dina iki Warisan Donya lan nyorot, sabenere telpon Omah budak. Sampeyan ora dianjurake kanggo wong sing sensitif banget, amarga sampeyan bakal nggawe sampeyan krasa padha karo sing sampeyan alami sawise ngunjungi kamp konsentrasi.

Lake Retba utawa Pink Lake

Uga cedhak Dakar yaiku tlaga unik iki sing orisinalitas yaiku nalika musim kemarau, pewarna banyu sing jambon. Ana panjelasan ilmiah babagan iki. Iki amarga ana akeh ganggang Dunaliella salina, sing ngasilake pigmen abang kanggo njeblug sinar srengenge.

Uga duwe uyah sing akeh, mula gampang diapung, kaya ing Segara Mati. Kasunyatane, ana pirang-pirang industri uyah ing wilayah kasebut lan kepengin ngerti kepiye kerjane Dheweke ngekstrak uyah kanthi cara tukang. Dheweke diiris nganggo butter shea kanggo nyegah korosi lan direndhem nganti dada ing banyu. Kanthi teken, uyah kasebut ngilangi uyah saka sisih ngisor banjur dicedok kanggo dipasang ing kano sing nyangga nganti sak tonine.

Lake Rosa uga dikenal amarga tujuane yaiku Rally Paris-Dakar sajrone macem-macem edisi balapan mobil populer.

Tlaga Pink

Tlaga pink

Desa Iwol, ing tengah negara Bassari

Yen sampeyan pengin bali ing wektu, disaranake sampeyan menyang kutha kasebut iwol, salah sawijining pusat sejarah ing negara Bassari. Dumunung ing ndhuwur gunung, para pedunung urip ing gubuk cilik sing ora ana listrik lan ngombe banyu. Kajaba iku, dheweke njaga tradhisi dhewe kanthi busana lan uga dhialeke dhewe. Nanging, sing paling penting, wilayah ing sisih kidul Senegal iki misuwur banget kasenengan tanduran sing pewarna lanskap ijo.

Gurun Lompoul, pangowahan absolut ing antarane apa sing bakal dideleng ing Senegal

Yen sadurunge minangka wilayah sing ijo lan warni, kita bakal ngowahi lingkungan kanthi radikal. Amarga papan sabanjure sing arep disaranake yaiku ara-ara samun ing Lompoul. Ora amba banget nanging sampeyan bisa kesasar ing antarane ekstensi bukit pasir lan, utamane, seneng surup endah.

Casamance, tanah Diola

Kita bali menyang sisih kidul utawa kidul-kulon kanggo ngandhani Casamance, sing ora bisa meri wilayah tropis sing paling apik. Ijo lan akeh ing kebon bakau lan pari, yaiku tanah ing Menehi, klompok etnis animis sing uga duwe cara urip dhewe-dhewe.

Nanging Casamance uga minangka wilayah sing beda karo dhewe. Amarga ing Resor liburan paling apik ing Senegal. Dudu kasus sing sepi pulau carabane, mung sakjam saka pantai lan jalur aksese yaiku desa nelayan Elinkine.

Nanging ya saka wilayah kasebut Cap Skirring, sing paling turis ing kabeh Senegal amarga pesisir apik banget. Saliyane ngrasakake, aja lali mlaku-mlaku liwat kutha lan ngunjungi pasar tukang, ing ngendi sampeyan bakal nemokake potongan-potongan unik sing bisa nggawa minangka souvenir perjalanan menyang negara Afrika. Lan yen sampeyan pengin, seneng karo sing sibuk urip bengi, kanthi diskotik lan bar nalika musik asli ditampilake.

Pantai ing Cap Skirring

Pantai ing Cap Skirring

Cagar alam Bandia, ana liyane sing kepengin weruh ing Senegal

Sanajan swarane klise, salah sawijining daya tarik ing Afrika yaiku kewan-kewane. Kepiye kurang, ing Senegal ana akeh cadangan alam. Nanging disaranake salah siji saka Bandia amarga cedhak karo Dakar. Nduwe telung ewu hektar sing bisa sampeyan lakoni ing kabeh wilayah sing ndeleng makhluk kayata badhak, jerapah, kebo lan uga baya, biasane kabeh duwe kebebasan lengkap.

Sampeyan uga bisa ngunjungi Niokolo-Koba, ing kana ana singa lan macan tutul, utawa saka Taman Nasional Burung Djoudj, dianggep minangka salah sawijining papan perlindungan ornithologis sing paling penting ing jagad iki kanggo luwih saka telung atus spesies.

Saint Louis, ibukutha kuno

Babagan sejarah negara Afrika, salah sawijining papan sing bisa ditonton ing Senegal meh kudu dadi kutha Saint Louis. Amarga ibukutha nganti diganti dening Dakar lan amarga tetep dadi kutha kolonial lawas.

Didhisiki ing abad kaping XNUMX ing sawijining pulo ing Kali Senegal, iki dikenal minangka "Venesia ing Afrika" lan Warisan Donya wiwit taun 2000. Kutha iki minangka kutha pertama sing dibangun dening wong Eropa ing kabeh sisih kulon bawana lan saiki dadi pusat nelayan utama ing negara kasebut.

Nanging sing paling apik sing ditawakake Saint Louis yaiku sing lawas omah gaya kolonial, kanthi fasad putih, balkon kayu kanthi pagar besi tempa lan atap lempung dobel. Nanging, sampeyan uga bisa ndeleng Istana Gubernur lan larang regane Jembatan Faidherbe, sing suwe banget diwenehake karo Gustave Eiffel, sanajan dudu tumindak kasebut.

Pungkasan, nikmati Pantai apik banget saka kutha lan urip budaya sing urip. Babagan sing terakhir, sing diarani arakan lantera, kanthi ewonan wong sing ndemek tom-tom lan lampu kanthi lampu jalan sing padha karo bekas budak.

Ndeleng Saint Louis

Saint Louis

Apa sing bakal dipangan ing Senegal

Gastronomi Senegal minangka asil saka kombinasi tradhisi pribumi karo Prancis, Portugis lan uga negara liya ing wilayah kasebut. Utawa, supaya luwih apik, miturut klompok etnis ing wilayah sing dununge negara kasebut.

Bahan-bahan sing paling umum kanggo panganan yaiku, sing kasedhiya kanggo wong Senegal: iwak, pari lan sereal kayata millet. Karo sajian nasional ing negara kasebut digawe. Babagan babagan thieboudienne, iwak sing diasinake kanthi sisi beras utawa kacang polong. Bebarengan karo iki, sampeyan uga menehi saran supaya sampeyan nyoba yassa, yaiku daging pitik karo bawang, sawi, bawang putih lan saos lemon; ing maafe, sing digawe nganggo pitik, domba utawa daging sapi lan sayuran lan saus kacang ditambahake, utawa bassi salaté, opo iku couscous lokal

Rekomendasi sing padha karo susu manis lan sup beras sing diarani chura-gerte; perch braised sing diarani capitaine a la louisiene; panggang wedhus utawa dibilan lait-caillé utawa bakso kanthi krim sing ora nguntungke.

Minangka panganan cuci mulut, kayata yabuyam utawa gedhang lan klapa, yaiku gedhang nganggo krim klapa panas, uga taufham, yogurt sing diencerke ing banyu gula. Lan, kanggo ngombe, iku khas negara kasebut bissap, sing digawe kanthi nggodhog godhong tanduran banjur ditambahake gula kanggo adhem banget, utawa mbuh, sing disiapake karo woh baobab, wit sing paling umum ing Senegal.

Kapan luwih becik lelungan menyang Senegal

Penting banget kanggo nemokake apa sing bakal katon ing Senegal yaiku manawa sampeyan ngerti wektu paling tepat kanggo ngunjungi negara kasebut. Presentasi a iklim tipe tropis, kanthi suhu rata-rata udakara telung puluh derajat sajrone taun. Mula, sampeyan aja padha sumelang yen adhem.

Taman Alam Niokolo-Koba

Taman Nasional Niokolo-Koba

Nanging, luwih penting sampeyan ngindhari udan tropis, sing kedadeyan utamane ing musim panas. Mula, luwih becik sampeyan lelungan menyang Senegal ing musim semi, musim gugur utawa mangsa, utamane ing antarane wulan november lan februari. Sejatine rega hotel luwih larang ing musim pungkasan tinimbang musim panas.

Lan aja lali ing krim kanggo ngusir serangga. Kaya ing kabeh papan kanthi iklim tropis, akeh lan bisa nggawe sampeyan ora seneng.

Kepiye carane tekan Senegal

Rute utama mlebu negara Afrika yaiku Bandara Blaise Diagne saka Dakar, sanajan jaraké adoh saka kutha, udakara patang puluh kilomèter. Uga ana bandara ing Cap Skirring. Pesawat kasebut minangka cara paling apik kanggo tekan Senegal.

Sampeyan bisa tekan kono kanthi dalan saka Mauritania, Mali utawa Guinea, nanging ora menehi saran. Amarga dalane ora kondisine apik lan sampeyan bisa ngalami kacilakan (ora mung kanthi kacilakan). Kajaba iku, ana prau saka Prancis, Kepulauan Canary utawa Maroko.

Sawise ing negara, sampeyan wis feri saka Dakar menyang panggonan kaya Cap Skirring utawa pulau Gorea. Nanging cara paling cepet lan paling efisien kanggo ngubengi Senegal yaiku mobil sept-place, sing duwe kapasitas kanggo pitung wong lan tarif tetep kanggo saben kutha tujuan.

Gerak mobil ing Dakar

Mobil cepet ing ibukutha

Sampeyan uga bisa njupuk sing misuwur mobil rapide, sing, sanajan jenenge, ora cepet banget. Dheweke van duwe kapasitas kanggo limalas penumpang sing mung diwiwiti nalika kebanjiran; Kajaba iku, dheweke mandheg mandheg. Salah sawijining versi yaiku ndiaga ndiaye, sing nggawa nganti telung puluh wong lan nggawe rute paling dawa.

Vaksinasi, kanthi tenang seneng apa sing bakal dideleng ing Senegal

Elinga yen Senegal minangka Afrika, mula sampeyan kudu vaksinasi sadurunge lelungan. Sing paling apik yaiku sampeyan menehi informasi babagan Menteri Kesehatan. Nanging, umume, sampeyan kudu nganggo vaksin demam kuning, ing typhoid lan sawetara liyane. Sampeyan uga kudu perawatan pencegahan malaria.

Minangka kesimpulan, sampeyan wis ngerti apa sing bakal katon ing Senegal. Yaiku a negara apik kanthi mujur nengen luar biasa, pantai sing ora duwe meri ing Karibia, kutha penting, gastronomi sing enak lan, utamane, wong sing grapyak lan grapyak. Apa sing sampeyan ngenteni supaya bisa lelungan menyang Senegal?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*