Delta Mekong: hilir liwat wilayah tropis Vietnam

Delta Mekong

Ing Asia, ana akeh papan magis, lan salah sijine kalebu Delta Mekong sing misuwur. Papan dununge dikenal minangka Kali 9 Naga Sawise ngliwati Tiongkok, Burma, Laos, Thailand, Kamboja lan Vietnam, mili menyang labirin alas, banyu lan misteri sing bisa ilang supaya bisa nemokake potensine. Apa sampeyan arep mbukak navigasi ing Delta Mekong?

Delta Mekong: sihir mangroves

Wit palem lan sawah ing Delta Mekong

Kita asring ngerti gambar sing misuwur ing endi wong lanang karo «nona la» (utawa topi kerucut khas Vietnam) dheweke narik kapal liwat saluran sing kepepet ing antarane mangroves, sawah lan wit kurma. Gambar iki, salah sawijining gambar sing paling bola-bali ing Vietnam ing taun-taun pungkasan, kalebu Delta Mekong, papan sing wajib dikunjungi nalika ngulandara ing wilayah Vietnam sawise ngunjungi wong liya ing negara kasebut kayata Ha Long Bay utawa Kota Hoi An.

Kaya jenenge, delta mbentuk segitiga ing sisih kidul-kulon Vietnam ing endi salah sawijining kali paling penting ing Asia sing mili. Sawijining mikrokosmos ing sejarah sing ana ing Wilayah Delta Kali Mekong, kutha sing paling penting, Ho Chi Minh (sadurunge Saigon), minangka titik wiwitan sing sampurna nalika miwiti lelungan liwat papan sing apik iki.

Sanajan delta dipercaya duwe pendhudhuk pertama ing abad kaping XNUMX sadurunge Masehi, nanging durung suwe ekspansi Kekaisaran Khmer Kamboja nalika wilayah iki dadi titik strategis ing level komersial amarga entuk akses saka kali menyang Segara China Selatan. Nanging, sawise tekane para pedagang Tionghoa lan Vietnam, lan utamane Nguyen Huu Canh, bangsawan Vietnam sing ing taun 1698 tanggung jawab nyabut warga Kamboja ora bisa tekan segara, Delta Mekong dadi bagean saka negara Vietnam. Lanskap sing uga bakal dipengaruhi banget sajrone jaman dominasi Prancis lan jaman Indochina ing abad kaping XNUMX.

Campuran budaya kasebut nggawe alam semesta dhewe sing dirajut ing antarane Ho Chi Minh (mangulon), My Tho (wetan) Hà Tîen (barat laut) lan Cà Mau, kutha sing katon ing Laut China Selatan. Sadawane atusan kanal, pengunjung bisa nggoleki warna-warni pasar ngambang utawa para petani mbungkuk ing sawah ngimpi sing ijo, ing sawetara pulau, woh-wohan tropis ditandur lan omah dipasang ing omah sing dibungkus kebatinan mistik.

Papan sing asale alam kaya sawetara papan liyane ing bawana kanthi wujud macem-macem jinis iwak, manuk lan amfibi. Koleksi ing endi kewan anyar lan aneh kayata ula warna-warni utawa kodhok berry mancur ing taun 2015.

Kabeh iki nunggu sampeyan ing Delta Mekong kanggo nyelehake cara paling apik yen sampeyan ngerti kepiye.

Apa sing bakal katon ing Delta Mekong

Pasar ngambang ing Vietnam

Ing ngisor iki kita rinci babagan macem-macem panggonan kanggo dikunjungi ing Delta Mekong nuruti urutan tartamtu, luwih-luwih yen sampeyan pengin nggawe itinerary dhewe utawa karo sawetara perusahaan sing beroperasi ing pojok dongeng iki.

Ho Chi Minh

Ho Chi Minh

Dikenal minangka saigon kuno lan pusat kegiatan sawetara prajurit Amerika sing nalika Perang Vietnam ndeleng awake dhewe lan pengin adaptasi karo iklim tropis sing panas banget, iki minangka titik wiwitan nalika mlebu ing Delta Mekong. Dianggep minangka salah siji saka kutha sing paling penting ing Vietnam, Ho Chi Minh duwe akeh obyek wisata wiwit Museum Perang Vietnam nganti Katedral Notre Dame Saigon, salah sawijining conto arsitektur kolonial paling apik ing kutha kasebut.

My Tho

Daya tarik ing Plancongan Mekong Delta saka Ho Chi Minh saka cedhak, My Tho minangka kutha sing ramah lan kalebu vinh trang, pagoda ageng digawe saka kebon lan arsitektur Tionghoa sing nyebabake pengaruh Cina, Kamboja utawa Vietnam. Kajaba iku, kutha iki akeh patung Buddha ala Kamboja sing ndadekake papan sing sampurna nalika ngrampungake budaya delta.

Ben Tre

Dumunung ing ngarepe My Tho, Ben Tre dikenal kanthi jeneng «laladan wit klapa»Diwenehake wit-witan sing dhuwur lan karakter tropis sing menehi tandha wiwitan ing plancongan liwat saluran Mekong. Wilayah kasebut kasusun saka macem-macem pulau sing sampeyan bisa sesambungan karo warga, cedhak karo sawah utawa ngintip ing omah kayu sing dipeksa digawe wong Ben Tre supaya bisa urip ing bumi semi-rendhem iki.

Jembatan ing Delta Mekong

Langkawi

Ing Can Tho immersion nyata ing Delta Mekong diwiwiti. Ditarik karo sawah sing jembar lan ngliwati jembatan sing apik 15 kilometer, Can Tho nawakake papan sing apik kaya sing terkenal Pasar ngambang Cai Rhang, ing endi akeh pedagang nyedhaki prau sing diiseni woh-wohan utawa iwak, pagoda Nam Nha, dibangun ing abad kaping XNUMX lan ora adoh saka kebon anggrek sing apik, utawa Stork Park sing misuwur, ing endi sampeyan bisa ndeleng macem-macem spesies manuk pribumi.

soc trang

Sanajan dudu kutha paling akeh warna ing delta, Soc Trang misuwur amarga statuse minangka ambang sampurna nalika budhal menyang Kamboja. Kasunyatane, 30% populasi propinsi kanthi jeneng sing padha kalebu Khmer, asale saka raksasa Kamboja.

Ca Mau

Kutha sing dununge ana ing titik paling kidul ing Vietnam dadi papan sing paling apik nalika nyedhak cangkeme Mekong. Dipérang karo macem-macem saluran sing meksa sapérangan pedunung pindhah kanthi prau, Cà Mau nduwé akeh papan wisata kayata taman manuk, pagoda utawa rute prau menyang sawah Mekong.

Apa sampeyan pengin lelungan menyang Delta Mekong? Utawa menyang papan liya ing Asia?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*