Tambang Uyah Wieliczka

Tambang Garam Kamar Santa Kinga

ing Tambang uyah ana ing Polandia lan sing luwih khusus, ing kutha Wieliczka sing kalebu ing wilayah Krakow. Wiwit abad kaping XNUMX, dheweke bisa dikunjungi kaping pisanan lan saka kene, dadi salah sawijining papan utama ing Polandia. Luwih saka setengah yuta pengunjung wis didaftar saben taun.

Tambang uyah uga dikenal minangka "Katedral uyah ing lemah". Dheweke duwe ambane luwih saka 327 meter lan dawane udakara 300 kilometer. Saiki dheweke dadi salah sawijining tempat wisata sing paling apik, nyedhiyakake macem-macem rute lan rahasia, sing bakal ditemokake saiki babagan Situs Warisan Dunia iki.

Kepiye carane tekan tambang uyah

Saka pusat Krakow, kita bakal nemokake tambang uyah udakara udakara 10 kilometer. Kanggo nindakake iki, sampeyan bisa njupuk sawetara rute kayata sepur, bis utawa milih tur sing udakara 35 euro, bakal kalebu pandhuan, mlebu ing tambang lan uga transportasi.

  • Kanthi sepur: Yen sampeyan wis milih plancongan dhewe, ora kaya sepur komuter. Ing kasus iki, sampeyan bakal njupuk saka stasiun Krakow menyang stasiun Wieliczka Rynek Kopalnia.
  • Bus: Iki minangka salah sawijining sarana transportasi sing luwih murah, nanging ya, bakal luwih mandheg. Amarga alasan iki, perjalanan sampeyan bisa uga ditundha luwih akeh tinimbang sing dibutuhake. Sampeyan bakal njupuk baris 304 saka pusat blanja Galería Krakowska lan tekane ing Wieliczka Kosciól.

Tambang uyah

Wisata sing beda karo tambang uyah

Sawise sampeyan ing papan kasebut, sampeyan kudu ngerti yen ana rute sing beda. Supaya kanthi cara iki, sampeyan ora kantun salah siji sudut tambang. Dheweke uga bakal adaptasi karo kabutuhan sampeyan.

Jadwal turis

Salah sawijining tur sing paling akeh dijaluk yaiku. Babagan ngunjungi sawetara 20 kamar sing wis digali uyah. Sanalika sampeyan bisa ndeleng manawa tlaga uga kalebu bagean kasebut. Pungkasane, sampeyan bakal seneng patung uyah. Is babagan tokoh sejarah sing ngidoni watu uyah. Udakara telung kilometer sing bakal sampeyan nikmati lan iki, sampeyan uga kudu nggunakake pirang-pirang langkah, sing paling migunani. Tur iki diwiwiti ing sumur Danilowicza lan sampeyan bakal ngunjungi salah sawijining kamar sing paling misuwur yaiku Santa Kinga. Piranti lan mesin sing wis digunakake ing papan iki uga ora bakal ilang.

Tambang uyah ing Wieliczka

Itinerary Pertambangan

Kanggo sampeyan sing pengin nemu kabeh sing ana gandhengane karo tambang ing wong pisanan, iki bakal dadi tur paling apik. Dheweke bakal nganggo klambi sing dibutuhake kanggo miwiti ekspedisi. Pisanan sampeyan bakal pindhah menyang salah sawijining sumur sing luwih tuwa sing jenenge, yaiku Regis uga. Ing kasus iki, bakal dadi pandhuan ekspedisi sing bakal menehi tugas marang para peserta. Bisa uga njelajah kamar utawa ngeterake uyah, antara liya. Tanpa mangu-mangu, pancen ngulandara sing paling nyenengake. Uga duwe durasi sing padha karo sing sadurunge, yaiku telung jam.

Jadwal Pilgrim

Ing kasus iki, kita tekan rute jamaah. Ing njero sampeyan bisa nemokake kapel lan patung sing diukir ing uyah. Bakal rampung ing kapel Santa Kinga supaya bisa nikmati kabeh arsitektur sing ana ing papan iki. Bakal kaget sampeyan !. Sampeyan uga bisa seneng kapel San Juan, sanajan ing kasus iki ditutupi kayu. Sampeyan kudu nyorot sing anyar kapel sing khusus kanggo John Paul II. Ing kasus iki, rute bakal rong jam setengah.

Tambang uyah rute ziarah

Menara wisuda

Titik rapat liyane yaiku Menara Wisuda. Ing kasus iki, kita ora ngomong babagan jagad ngisor, nanging bakal katon terus. Area kasebut bisa mlaku kanthi bebas lan sampeyan bisa nemokake mupangat kesehatan sing gedhe. Ing wilayah iki, sampeyan bisa nyedhot telpon semprotan brine, sing cocog kanggo ngobati penyakit pernapasan. Kanthi cara iki, sampeyan bakal ngresiki saluran napas kanthi cara sing paling alami. Mesthi wae, ora luwih becik nggunakake luwih saka setengah jam ing papan iki. Menara iki dhuwuré luwih saka 26 meter, mula uga minangka terapi kanggo awak, bisa uga kanggo mripat, amarga tampilan panorama sing ditinggalake.

Rahasia saka tambang uyah

Kanggo wani lan paling petualang, ana rute rahasia saka tambang uyah. Iki minangka salah sawijining bagean sing paling rumit, amarga akses sing luwih angel lan sampeyan kudu duwe kekuatan fisik sing gedhe. Sampeyan bakal bisa navigasi liwat celah sing paling sempit, nanging mesthi diawasi dening ahli. Sampeyan uga bakal ngerti jerone sejatine jagad.

Patung Copernicus ing Tambang Uyah

Harga lan jadwal

Kanggo kunjungan individu, sampeyan kudu mbayar 84 PLN. Angka tarif kertu siswa sing dikurangi, yaiku bocah patang taun utawa luwih, yaiku 64 PLN. Sampeyan uga bisa ngrasakake tingkat kulawarga sing kalebu 4 wong kanggo 232 PLN. Sampeyan kudu dikandhani, udakara 84 PLN udakara 20 euro. Regane mundhak luwih sithik yen bakal dirembug babagan wulan April-Mei lan Juli utawa Agustus.

Minangka kanggo gawe jadwal tambang uyah Diwiwiti saka tanggal 1 April nganti 31 Oktober wiwit jam 7:30 nganti 19:30 sore. Nalika wiwit tanggal 2 November nganti 21 Maret, sampeyan bisa ngrasakake lingkungan iki wiwit jam 8:00 nganti 17:00 sore.

Tambang uyah ing restoran lemah

Nginep ing endi

Sampeyan duwe rong bagean dhasar kanggo nemokake akomodasi: Ing permukaan utawa ing jerone tambang. Iku mung gumantung apa sing paling cocog kanggo sampeyan lan kulawarga.

  • Akomodasi lumahing: Ing kene sampeyan bisa nemokake hotel mewah sing diarani Grand Sal, sing nduweni papat lintang. Kosok baline, ana pensiun diarani, «Mlyn Solny». Iki minangka lingkungan sing luwih akrab nanging uga elegan banget.
  • Akomodasi ing jero: Ing tangan siji, ana kamera alon Wis 48 kasur lan area game kanggo bocah cilik. Nanging ing sisih liyane, sampeyan bakal nemokake kamar sing diarani stabil lan stabil. Kaya jenenge, kandhang saiki wis diowahi dadi papan ngaso, udakara ana 28 papan.

Tambang uyah arsitektur kutha

Data sing kudu dipikirake

  • Iku mesthi luwih apik mlebu panggonan kaya ngene nganggo sandhangan anget. Sanajan sampeyan ngunjungi nalika musim panas, ing njero tambang uyah suhu udakara 14º.
  • Yen sampeyan pengin abadi wayahe karo foto sing apik, sampeyan kudu mbayar 10 PLN luwih lengkap babagan rega tiket sampeyan. Sampeyan bisa mbayar ing box office lan yen tur wis diwiwiti.
  • Sampeyan ora bisa mlebu nganggo kewan amarga ora bisa nginep ing wilayah kasebut.
  • Tambang uyah cocog kanggo kunjungan kulawarga. Sampeyan mung kudu milih jadwal sing cocog. Bocah-bocah sing umur kurang saka 4 taun bebas. Kajaba iku, ing rute kasebut, sampeyan bakal nemokake tabel utawa kursi sing ganti supaya luwih kepenak.

Ing njero tambang uyah

  • Sajrone itinerary wisata uga ana area sing bisa dikunjungi wong sing duwe mobilitas suda. Kanggo iki, dheweke duwe forklift.
  • Sampeyan uga duwe jedhing nang mine. Sampeyan bakal nemokake salah sawijine luwih saka setengah jam wis kliwat lan sabanjure, sawise udakara 90 menit wiwit wiwitan rute.

Pungkasane, kudu dielingi manawa papan iki duwe luwih saka 2.400 kamar sing ana gandhengane karo macem-macem galeri, kanthi dawane 245 km. Kajaba iku, dheweke nggawa tingkat sing beda-beda wiwit 64 meter nganti 327 meter. Mula, disaranake manut lan ngormati paugeran uga tuntunan supaya ora ana masalah.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*