Tanna, sawijining pulau misterius ing Samodra Pasifik

Pulo sing misterius

Tanna minangka sawijining pulo sing ana ing nusantara Vanuatu. Iki ditemokake ing sisih wétan Australia, ing Samodra Pasifik. Mesthine, uga dikenal amarga ana ing sikil gunung geni aktif Yasur. Sanajan ora mung iku, nanging diarani 'Pulo misterius' amarga kita bisa ndeleng crita kaya crita sing dijupuk dening Jules Verne.

Mesthi, ndeleng cepet, Tanna iku Pulo licik sing isih njaga adat istiadat sing wis bosok. Bagéan kasebut duwe alas sing kandhel nganti gunung geni mutusake mutusake cara kasebut, sing nyebabake reresik gedhe. Dina iki kita nemokake kabeh keajaiban papan kaya iki!

Cara lelungan menyang 'Pulau Misterius'

Kaya sing wis kasebut, Tanna minangka salah sawijining 82 pulau sing kalebu Vanuatu. Nanging yen mrono, dudu dalan sing gampang banget. Kita ora duwe akeh informasi babagan cara golek ide sing apik. Sanajan kita duwe hak lan prelu mlebu ing jagad gaib. Tanpa mangu-mangu, pesawat kasebut minangka sarana transportasi sing dibutuhake. Pertama, Kita bakal pindhah saka Australia (Sydney, Melbourne utawa Brisbane) menyang Vanautu. Bandara internasional papan iki dununge ana ing Port Vila, sing sabanjure ana ing pulau Efate.

apa sing bakal katon ing pulau misterius

Sampeyan bisa lelungan karo perusahaan kayata Virgin Australia utawa Air Vanuatu. Sawise tekan kana, sampeyan bisa milih macem-macem penerbangan internal sing kasedhiya. Saben dina bisa uga ana siji utawa loro penerbangan karo singgah ing Port Vila. Mula ora rumangsa yen ndhisiki kursi sadurunge. Sawise ing pulau, sampeyan bisa mindhah mobil utawa bis. Uga ana taksi nanging sing sejatine larang banget.

Pulo Tanna

Sampeyan kudu ujar manawa papan iki rada sepi. Bener, kanthi panjaluk pariwisata, sawetara hotel lan resort wis dibangun. Nanging iki beda banget karo panguripane. Biasane mlaku nganggo parang ing tangan. Ana priori sing kepengin weruh apriori nanging akeh logika lan kudu mbukak area vegetasi lan sing nyambungake desa-desa cilik.

Suku Pulo Tanna

Pertanian lan mancing minangka kegiatan utama wong-wong asli Tanna. Meh kabeh, pedunung kasebut diarani 'wong Melanesia'. Dheweke duwe gaya urip sing cukup tradisional, luwih-luwih tinimbang pulau-pulau liyane sing cedhak. Ing umume sudut kasebut, panemuan modern dilarang babar pisan. Yen terus ngomong babagan pedunung, mesthine bakal diarani manawa para pria nganggo 'kotekas'. Dheweke minangka jinis tongkat kanggo ndhelikake bagean pribadi lan kaos sing digawe karo cabang utawa jamu. Dheweke, dheweke nganggo jinis rok sing digawe saka jerami utawa jamu garing.

Matur nuwun kanggo sampeyan isih padha dipérang dadi talerDheweke duwe macem-macem budaya. Luwih becik duwe pandhuan kanggo ndherek sampeyan, amarga ora mlebu wilayah sing kalebu suku. Kanthi cara sing padha yen sampeyan ngunjungi gunung geni, sampeyan uga kudu diiringi wong lokal. Ngerti kabeh data kasebut, kita bisa ngrasakake kaya Cook nalika ana ing sawijining perjalanan, dheweke pisanan mlaku ing 'Pulau Misterius'.

Pojok pulo misterius

Apa sing bakal dikunjungi ing Pulau Tanna

Gunung geni Yasur

Iki minangka gunung geni aktif udakara 361 meter. Dununge ana ing laladan Pesisir Tanna. Kawah iki dawane udakara 400 meter. Wis pirang-pirang abad, njeblug asring banget. Dikandhani yen iku kecemerlangane sing narik kawigaten James Cook, ing taun 1774. Wis sawetara level akses. Anggere ana ing 0 utawa 1, bisa digayuh. Yen ana ing level loro, akses menyang kawah wis dilarang.

Gunung Yasur

Teluk hiu

Asmane wis nyebabake apa sing bakal ditemokake. Babagan babagan teluk hiu. Acara sing apik banget nanging sing mung bisa dideleng saka kadohan, yen ngono. Suhu banyu cukup dhuwur, mula kewan-kewan kasebut mara. Dadi, sampeyan menehi saran supaya sampeyan milih area tanah kayata tebing, kanggo nyekseni gambar sing apik sing bakal ditinggalake sampeyan.

Resolusi Pelabuhan

Pelabuhan kasebut ora bisa ilang ing 'Pulau misterius'. Wilayah sing sampurna sing nyawiji kalorone bagean alam kanthi kaendahane banyu. Kajaba iku, ana jinis bar sing dihiasi pirang-pirang panji. Ditulis manawa kapal-kapal kasebut nalika dock ing wilayah iki, dheweke tetep eling. Sampeyan bakal bisa ndeleng manawa wedhi ireng uga dadi protagonis ing papan kasebut.

Pesta tanna

Ana sing pesta utawa festival sing paling penting ing papan kasebut. Iki dirayakake ing wulan Oktober lan suwene udakara telung dina. Warga pribumi nembang lan nari, banjur ngomong babagan masalah penting kanggo saben suku kayata krama.

Liburan ing Pulo Tanna

Teluk Sulphur

Iki minangka poin utama liyane, luwih saka apa wae kanthi cara sejarah. Sarehne jarene papane ing endi Cook pisanan jumangkah, nalika tekan ing Tanna. Kayane gunung geni sing narik penasaran. Kanthi cara iki, kita bakal miwiti ngomongake babagan pulau iki sing isih akeh misteri sing didhelikake.

Wit Banyan

Alam uga menehi spesimen spesimen sing apik banget. Ing prekara iki, diarani wit Banyan sing diarani. Wit iku wit anjir, nanging ora mung wit-witan, yaiku wit banyan paling gedhe ing donya. Mesthi wae, kaendahan sing pantes dikagumi karo wong pisanan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*