Уреднички тим

Апсолут Вијајес е веб-страница на Блог на Актуалидад. Нашата веб-страница е посветена на свет на патувања и во него предлагаме оригинални дестинации додека имаме намера да ги обезбедиме сите информации и совети за патувања, различните култури во светот и најдобрите понуди и туристички водичи.

Редакцискиот тим на Absolut Viajes е составен од страствени патници и глобатетри од сите видови среќни да го споделат своето искуство и знаење со вас. Ако и вие сакате да бидете дел од тоа, не двоумете се да пишете ни преку оваа форма.

Уредници

 • Сузана бодој

  Од мала ми беше јасно дека мојата работа е да бидам учител. Јазиците секогаш биле моја сила, затоа што уште еден од најголемите соништа бил и е, да патувам низ целиот свет. Бидејќи благодарение на познавањето на различни делови на планетата, успеваме да научиме повеќе за обичаите, луѓето и нас самите. Инвестирањето во патувања максимално го користиме нашето време!

Поранешни уредници

 • Алберто Нозе

  Писател кој сака патувања, уживам во решавањето на егзотични места како извор на инспирација, уметност или креативност. Познавањето на тие непознати места е прекрасна и незаборавна авантура, една од оние што ќе остават трага засекогаш.

 • Даниел

  Имам повеќе од 20 години професионално искуство во светот на туризмот, истите тие што ги читав книгите и посетував неверојатни места низ целиот свет.

 • Луис Мартинез

  Степен по шпанска филологија од Универзитетот во Овиедо. Страствени за патувања и пишување за прекрасните искуства што ни ги донесуваат. Сето ова со цел да ги споделиме и дека секој има релевантни информации за најубавите места на нашата планета. Значи, кога одите да ги посетите, ќе имате целосен водич за тоа што не можете да пропуштите.

 • Сузана Марија Урбано Матеос

  Сакам да патувам, да познавам други места, секогаш придружени со добра камера и тетратка. Особено заинтересиран за правење патувања, искористувајќи го најголемиот дел од буџетот, па дури и заштедувајќи кога е можно.

 • марузен

  Јас сум диплома и професор по социјална комуникација и сакам да патувам, да учам јапонски и да запознавам луѓе од целиот свет. Кога патувам пешачам многу, се губам насекаде и ги пробувам сите можни вкусови, бидејќи за мене, патувањето значи што е можно повеќе менување на сопствените навики. Светот е прекрасен и списокот на дестинации е бесконечен, но ако има место до кое не можам да стигнам, пристигнувам со пишување.

 • Ана Л.

  Кога бев мала, решив да бидам новинар, ме мотивираше само патувањето, откривање пејзажи, обичаи, култури, различна музика. Со текот на времето, половина го постигнав тој сон, да пишувам за патувања. И, тоа е дека читањето, а во мојот случај и раскажувањето, какви се другите места е начин да се биде таму.

 • Изабела

  Бидејќи започнав да патувам на колеџ, сакам да ги споделувам своите искуства за да им помогнам на другите патници да најдат инспирација за следното незаборавно патување. Френсис Бејкон велеше дека „Патувањето е дел од образованието во младоста и дел од искуството во староста“ и секоја можност да патувам, повеќе се согласувам со неговите зборови. Патувањето го отвора умот и го храни духот. Сонува, учи, живее уникатни искуства. Да се ​​почувствува дека нема чудни земји и секогаш да се размислува за светот со нов изглед секој пат. Тоа е авантура што започнува со првиот чекор и треба да сфатите дека најдоброто патување во вашиот живот допрва претстои.