La Casa Rosada: Tugu Sejarah Nasional Argéntina

Istana Présidén di Plaza de Mayo

Lokasina di Plaza de Mayo, di daérah Buenos Aires katelah «Centro», nyaéta Casa Rosada. Struktur ala Italia ieu, dipikaterang ku warga satempat salaku "House Government" diwangun dina akhir taun 1800an. Sareng éta mangrupikeun gedong tempat ayana Istana Présidén Argéntina.

Warna ciri Casa Rosada justru pink, sareng éta dianggap salah sahiji wangunan anu paling lambang di Buenos Aires. Casa Rosada ogé ngagaduhan musium anu ngandung objék anu aya hubunganana sareng mantan présidén Argentina. Éta dinyatakeun minangka Monumen Sejarah Nasional Argentina.

Casa Rosada perenahna di tungtung wétaneun Plaza de Mayo, plaza ageung, anu ti saprak didirikeun Buenos Aires di 1580 dikurilingan ku seueur lembaga politik anu paling penting di kota sareng di Argentina. Situs ieu, asalna di basisir Río de la Plata, mimiti dijajah ku "Benteng Juan Baltazar de Austria", struktur anu diwangun ku paréntah pangadeg Buenos Aires, Kaptén Juan de Garay, dina 1594

Ganti na ku 1713 struktur batu ("Castillo de San Miguel") kalayan menara ngajantenkeun tempat éta pusat saraf anu efektif pamaréntahan kolonial. Saatos Kamerdekaan, Présidén Bernardino Rivadavia ngagaduhan palabuhan neoklasik anu diwangun taun 1825, sareng gedongna tetep henteu robih dugi ka, dina 1857, benteng ieu dibongkar pikeun gedong Bea Cukai anyar.

Dina arahan arsiték Argentina Argentina Edward Taylor, struktur Italia janten gedong pangageungna di Buenos Aires ti taun 1859 dugi ka 1890an. Ieu mangrupikeun vérsi Argentina ti White House.

Kedah ditambihkeun yén Museum Sejarah didamel taun 1957 pikeun mésér objék kapilih sareng barang-barang kapilih, sapertos sabuk, tiwu, buku, mebel, sareng tilu gerbong. Sésa-sésa bénténg lami digali parsial di 1991, sareng struktur anu dipendakan dilebetkeun kana Museum Casa Rosada.

Fakta anu pikaresepeun anu séjén nyaéta alesan kunaon gedong éta pink kusabab di 1873, nalika didamel, aya dua partai politik utama, hiji beureum sareng anu bodas deui. Saatos debat anu panjang ngeunaan warna naon pikeun ngalukis gedong éta, aya kompromi yén strukturna janten pink, anu ngaguar rasa persatuan di nagara éta.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*