Pantai pangalusna di Athena

Yunani éta sinonim sareng pantai, usum panas, pakansi anu pikaresepeun atanapi jalan diantara reruntuhan arkéologis. Anu biasa nyaéta terang ibukota teras luncat ka salah sahiji pulau na, tapi upami urang henteu cicing di Athena sareng sekitarna ogé aya pantai anu hébat.

Janten, dinten ayeuna hayu urang ngobrol pantai pangalusna di Athena.

Basisir-pantai Athena

Athena dimandian ku cai di Laut Aegean janten kami ogé mendakan pantai anu saé sareng langkung caket ti batan pantai-pulau di pulau-pulau. Sanés yén aranjeunna tiasa ngagentos aranjeunna, liburan di Yunani bakal rada pincang tanpa aya sakedik perjalanan ka pulau-pulau, tapi upami anjeun teu gaduh waktos atanapi anjeun ngan ukur nembus ibukota Yunani, maka pantai-pantai ieu bakal masihan anjeun sababaraha kapuasan.

Kaleresan nyaéta pantai-pantai caket Atenas seueur, sareng aya ti pilihan mewah sareng teratur ka pantai sempit, kalayan saeutik pasir sareng saeutik jalma. Idéalna, ngajalajah sareng Sadayana bakal gumantung kana waktos luang anu anjeun gaduh sareng sabaraha anjeun tiasa atanapi hoyong lolos ti pusat kota.

Kabeneran, lamun anjeun heran ngeunaan kualitas cai jadi deukeut ka kota ageung jawabanna nyaéta aranjeunna saé pisan, sahenteuna éta anu dicarioskeun ku Badan Lingkungan Éropa.

Basisir di basisir kidul Athena

Pantai ieu aranjeunna nuju di sisi séjén Attica sareng aranjeunna idéal lamun anjeun teu gaduh seueur waktos atanapi anjeun henteu gaduh mobil.  Ka pantai kidul ieu gampang dugi ku taksi, beus atanapi trem. Tingali, ieu pantai Astir, super mewah.

La Basisir Astir Ieu salah sahiji pantai luhur Athena. Éta di lingkungan anu elegan di Vouliagmeni sareng tangtosna éta ngagaduhan jasa. Maksad abdi, anjeun tiasa nyéwa sunbeds, payung komo mikaresep konéktipitas Wifi. Sareng penjualan tuangeun sareng inuman henteu kakurangan ogé. Tangtosna, éta sanés pantai anu mirah sareng anjeun kedah mayar lawang: 25 euro dina saminggu, 40 euro dina akhir minggu, per déwasa.

Leres, hargana mahal sareng dina akhir minggu dina usumna aya seueur jalmi, sareng panginten sunbed atanapi payung henteu sayogi. Anjeun tiasa nga-book, enya, tapi sesah kénéh. Pantai Astir pantes upami anjeun resep ningali sareng janten diantara jalma anu lucu sareng lucu. Éta dibuka jam 8 énjing sareng nutup tabuh 9 wengi, tapi upami anjeun tetep tuang di réstoran anjeun tiasa cicing dugi ka tengah wengi.

Pantai sejen nyaeta Pantai Kavouri, di lingkungan anu sami sareng Vouliagmeni. Pantai mangrupakeun samenanjung leuweung kalayan tangkal pinus jeung imah mahal. Aya sababaraha strip keusik sareng anjeun tiasa ngojay, sanaos séktor anu paling kawéntar nyaéta Megalo Kavouri, di belah kulon, sareng payung sareng sunbeds kalayan biaya tapi ogé daérah gratis.

Pantai Kavouri mangrupikeun keusik emas sareng perairanna tenang janten laut. Ngarah ka ditu teu sesah sabab tiasa angkat kana metro ka stasiun Elliniko sareng ti dinya beus 122. Kabeneran éta ogé ngagaduhan penjualan tuangeun sareng inuman.

El Situ Vouliagmeni Mangrupikeun formasi géologis anu anéh di gigir laut sareng ngagaduhan pantai. Cai na asinAranjeunna turun handapeun gunung di gunung, sareng di pantai aya tempat berjemur sareng payung. Tingkat cai caket basisir henteu jero, tapi di sisi sanésna éta teu dikenal jero, janten ati-ati. Kusabab éta danau sacara umum cai rada haneut tibatan laut usum mangtaun popularitas.

Anjeun tiasa nganggo seueur fasilitas, aya bar pantai merenah pisan, kabuka sadidinten, kamar ganti, kamar mandi, aksés korsi roda sareng réstoran. Nalika panonpoe surup rada sareng janten langkung tenang, musik mimiti diputer. Sacara umum, éta mangrupikeun pantai anu langkung sepi tibatan laut.

Upami anjeun resep ngojay di laut maka pantai anjeun nyaéta Pantai Thalassea. Éta di pinggiran Voula, kiduleun Athena, sareng ngagaduhan seueur jasa. Anjeun tiasa nyéwa sunbed sareng payung kalayan harga anu saé sareng nalika usum panas biasana aya pésta sareng penyanyi populér.

Dina dinten biasa anjeun mayar biaya lebet 5 euro per sirah sareng 6 dina akhir minggu. Anjeun tiasa dugi ka dinya nganggo angkutan umum, boh ku jalan naek metro sareng turun di stasiun Elliniko teras angkat beus 122 atanapi nganggo tram ka terminal na nyaéta Asklipio Voulas.

La Pantai Yabanaki Tempatna di lingkungan Varkiza sareng bentukna sapertos taman hiburan sabab nawiskeun langkung ti ngan ukur pantai. Aya kadaharan gancang, kopi, inuman, kadaharan laut, kadaharan khas Yunani sareng anjeun tiasa latihan seueur olahraga cai, ti kapal cau anu pikaresepeun dugi ka waterkiing, luncur angin atanapi ngawelah.

Ti Senen dugi ka Jumaah biaya masuk 5 euro tapi hargana kalebet sun lounger sareng payung. Dinten Sabtu sareng Minggu lawangna 6 euro tapi anjeun kedah mayar tambahan 5 euro kanggo payung, kecuali anjeun lebet saatos 7 sonten anu gratis.

Kumaha anjeun nepi ka pantai ieu? Anjeun tiasa angkat metro deui ka stasiun Ellinko sareng ti dinya beus 171 atanapi 122.

Samentara éta, Pantai Edem pangdeukeutna ka Athena, antara kabupaten Alimos sareng Palio Faliro. Éta mangrupikeun pantai anu teratur, kalayan boardwalk a yén jalma-jalma jalan-jalan sareng anu nyandak anjeun ka dua pantai alit sanésna, papan catur raksasa sareng jasa anu sanés. Gampang dugi ka dinya nganggo tram, turun di stasiun anu sami namina.

Basisir belah kiduleun Athena, caket Sounio

Titik belah kidul semenanjung Attica nyaéta Sounio, dimana éndah Bait Poseidon, kasohor pisan di sonten. Tapi dugi ka dugi ka dinya, dina 35 kilométer basisir éta, aya seueur pantai. Leres leres, anjeun peryogi mobil pikeun sumping ka aranjeunna.

La Pantai Sounio Éta ngagaduhan pandangan anu luar biasa ka kuil anu kasohor, éta mangrupikeun pantai anu teratur sareng seueur jasa. Aya ogé séktor publik sareng gratis. Perairanna transparan sahingga pantes aya sajam perjalanan dugi ka dieu. Tangtosna, kedah ati-ati sareng waktosna kusabab dina usum panas usum luhur sesah parkir di sektor mobil khusus. Saatosna, aya tempat makan dimana anjeun tiasa tuang lauk sareng kadaharan ti laut.

La Pantai Kape geulis tur ngagaduhan pintonan hebat tina Aegean. Lantai laut didamel tina batu karikil alit sareng cai herang. Tangtosna, aranjeunna gancang meunang jero janten anjeun kedah terang kumaha ngojay. Kusabab pantai ieu parantos kawéntar dina sababaraha taun ka pengker, biasana aya langkung seueur jalma dina dinten Sabtu sareng Minggu. Dupi anjeun ngagaleuh tuangeun sareng inuman di dieu? Aya kantin, tapi éta henteu teras-terasan kabuka janten anjeun hoyong nyandak bekel anjeun.

Sareng pamustunganana, upami anjeun resep leumpang taranjang upami anjeun leumpang sakedik anjeun bakal dugi ka pantai anu sanés, alit, anu tempatna dilakukeun. nudisme.

La Pantai Asimakis Éta henteu ogé kawéntar sapertos anu tiheula, tapi upami anjeun hoyong ngajajah candi sakedik tanpa cicing di pantai anu caketna, ieu mangrupikeun pilihan. Éta henteu biasana ngagaduhan pemirsa ageung, nya jalan ka Lavrio ti Sounio, sareng éta seueur pasir. Leres leres, henteu payung, janten upami anjeun teu gaduh éta panginten moal cocog sareng anjeun.

Pantai Asimakis memang ngagaduhan réstoran sareng sajam ti Athena.

Basisir kidul-wétan Athena caket Maraton

Ieu mangrupikeun kelompok pantai sanésna kiduleun Athena sareng ogé perlu aya mobil sabab ku cara éta anjeun dugi ka dinya langkung gancang sareng gampang. Pertempuran Marathon anu kawéntar lumangsung di dieu, janten anjeun tiasa ngagabungkeun sajarah sareng hiburan.

Pantai munggaran dina daptar nyaéta Pantai Schinias, pisan, lega pisan, pas di tungtung rawa anu mangrupikeun daérah anu dijagaan sareng leuweung pinus, ngan 3 kilométer ti Makam Maratón. Ngojay didieu saé sareng aya sababaraha tempat makan di caket dieu.

Basisir ngagaduhan bagian anu langkung teratur tibatan anu sanés, Janten anjeun tiasa milih babarengan sareng kirang langkungna jalma. Éta henteu gampang diakses ku angkutan umum sareng ku mobil peryogi 50 menit lami.

La Pantai Dikastika mangrupikeun pilihan sanés upami anjeun milari anu sanés reclusive na kirang populér. Éta katuhu gigireun pantai Schinias na éta henteu gaduh pasir, tapi batu. Éta mangrupikeun tujuan anu saé, kalayan seueur imah anu elegan di lingkungan anu sami nami, tapi tangtosna, henteu gaduh payung sareng ngagolér tiasa rada teu raoseun ...

Nya, dugi ka ayeuna sababaraha pantai anu pangsaéna di Athena, tapi pastina éta sanés ngan ukur hiji-hijina. Urang ogé tiasa namina pantai Lagonissi, Varkiza, Glyfada, Akanthus, Legrena, Flisvos, Yabanaki, Krabo, Niriides atanapi coves indah Limanakia.

Pikeun mikaresep Pantai Athena tetep dina pikiran éta salawasna aya kirang jalma dina dinten minggu, hal anu salaku wisatawan urang tiasa ngamangpaatkeun ogé, yén bandéra jeruk hartosna yén aya penjaga kahirupan ngan ukur dina waktos-waktos sareng bendera beureum hartosna yén teu aya, yén di pantai sareng marina biasana aya koridor dina cai pikeun tukang ngojay sareng parahu Ati-ati sareng éta, sareng antara Juli sareng Agustus aya angin kenceng janten panginten aya ogé arus anu kuat.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*