10 tempat di dunya anjeun kedah tingali sateuacan maot

Urang ngan ukur hirup sakali, sareng anu janten parah, ayana urang sering lulus langkung gancang tibatan anu dipikahoyong. Sareng nalika nyéépkeun waktos, dunya teras-terasan baralik tapi seueur kénéh anu henteu ngamimitian petualangan, tanpa wani ngahargaan dunya anu kontras, bentuk sareng warna anu urang sadayana kedah terang. Ieu 10 tempat di dunya anjeun kedah tingali sateuacan maot aranjeunna janten suntikan anu pangsaia pikeun motivasi perjalanan.

Petra (Yordania)

Di Yordania aya jurang disebut anu Siq anu témbok sempitna ngungkabkeun rasiah rahasia paling alus tina Nabataean, hiji kelompok étnis anu, dipangaruhan ku rute padagangan Kulon sareng seni na pikeun ngukir batu, hasilna Harta karun, cornerstone tina kota pink di Petra anu masih teras-terasan janten salah sahiji kebanggaan arsitéktur anu pangageungna di Wétan Tengah. Penting.

Taj Mahal (India)

Taj Mahal

Dina 1631, pangeran shah jahan maréntahkeun ngawangun mausoleum paling geulis di dunya pikeun ngahargaan pamajikanana, mumtaz mahal, Anu pupus saatos ngalahirkeun anak ka opat belas budakna. Hasilna nyaéta Taj Mahal, tengara andalannya India sareng permata arsitéktur pangaruh India, Mughal sareng Arab anu aya di sisi bank Walungan Yamuna, di kota Agra. Salah sahiji tempat anu anjeun kedah kunjungi khususna nalika surup, nalika Taj janten kakuatan tina India anu aheng ampir mistis anu urang sadayana impikeun dina sababaraha waktos.

 

 

Candi Angkor (Kamboja)

Nembe dipilih salaku tujuan wisata anu paling berkesan di dunya ku Lonely Planet, candi-candi Angkor, Kamboja, ngagumbirakeun anu datang ku définisi anu sampurna tina perjuangan abadi antara manusa sareng alam. Ieu dikonfirmasi ku tatangkalan ageung anu bertunas tina hateupna, biarawan Budha nganggo jubah oranyeu disamarkeun antara portico batu, atanapi hobi karajaan Khmer kuno pikeun patung devas  sareng inohong mistis Hindu sareng Budha anu sanés nalika pamaréntahanana (abad ka - IX - XV).

 

Tembok Besar Cina

Tembok Besar Cina mangrupikeun salah sahiji ti saeutik pangwangunan manusa katingali tina angkasa; tonggak sejarah anu ditempuh ku na 21.196 km ngalegaan ti gurun Gobi dugi ka Walungan Yalu, dina wates sareng Koréa. Didirikeun 1500 taun ka pengker pikeun membela diri ngalawan suku nomaden Manchuria sareng Mongolia anu ngepung pasukan karajaan, oray batu ieu anu dianut ku kontras Cina mangrupikeun hal anu paling mulya tina seueur kejutan anu disayogikeun ku raksasa wétan pikeun para pengunjung.

Great Barrier Karang (Australia)

Sareng leuwih ti 2.600 kilométer dotting basisir wétan Australia, Great Cora Barrier henteu ngan ukur hiji-hijina ékosistem laut anu katingali tina angkasa, tapi saung di cai na dugi ka 1800 spésiés lauk tropis, 1000 pulau sareng 2000 karang . Hanjakalna, bumi Nemo sareng Dory parantos ngancam mangtaun-taun kusabab mancing ilegal, miceunan runtah atanapi ayana makuta bintang laut tina cucuk, pangeusi anu tuangeun karesepna, tepatna, karang.

 

Grand Canyon (Amérika Serikat)

Diukir ku Walungan Colorado, kalér Arizona, Grand Canyon mangrupikeun tempat anu paling mistis sareng megah di sapanjang buana Amérika. Gema étnisna, kamampuanna pikeun narik napaskeun petualangan atanapi surup anu urang moal bosen ditingali mangrupikeun bagian tina pesona labirin anu taringgul ieu anu formasi sareng jurang na dugi ka 800 méter jero handapeun permukaan laut.

Havana Heureuy (Kuba)

Karibia mangrupikeun kakuatan tina surga tropis anu henteu sadayana aya di sekitar pantai sareng gelang anu kawéntar. Nyatana, sapanjang laut anu paling haneut sareng hirup di dunya, warna, wirahma sareng warisan kolonial teras-terasan patepung berkat tempat-tempat sapertos Havana Heula Kuba, buktina paling jelas tina hiji pulau dikepung ku salsa, penaklukan sareng laut anu nembé ngahudangkeun sésa planét dina sababaraha taun ka pengker. Musium anu hirup di mana ngalangkungan jalan-jalanna anu cobbled, diantara fasad anu warna na pastel atanapi mobil dina mobil anu parantos langkung ti 50 taun mastikeun poténsi Kuba salaku mesin waktos pangageungna di dunya.

Machu Picchu, Peru)

Lokasina di 2340 méter dpl, citakan kota anu paling kasohor di karajaan Inca kuno terus dijantenkeun tujuan anu paling dipikaresep di sadaya Amérika Kidul. Asalna dikandung salaku pusat upacara sareng engké salaku tempat pensiunan penguasa Pachacútec Dina pertengahan abad ka-1983, Machu Picchu, nunjuk Situs Warisan Dunya UNESCO di XNUMX, terus narik gerombolan wisatawan anu nyebrang Inca Trail milarian bagian sajarah ieu kajebak antara kabut, batu sareng dataran tempat alpacas nyarumput .

Menara Eiffel (Paris)

Pikeun seueur jalma, Menara Eiffel tetep janten sapotong logam di tengah kebon anu saé, tapi pikeun seueur dunya kebanggaan kota Paris langkung ageung tibatan éta: éta mangrupikeun ikon, simbol, duta besar cinta anu hadé sareng impian anu bioskop atanapi literatur dijual kami. Diresmikeun dina Lapangan Mars taun 1889, karya ieu tina Gustave Eiffel Mimiti nganggap hina, éta janten munara radio sareng proyek pembongkaran dugi ka lingkaran artistik awal abad ka-XNUMX nyalametkeunana salamina.

 

Serengeti (Tanzania)

Taman nasional anu paling kasohor di buana Afrika Éta ngagaduhan bagian tina kamashuranana pikeun matahari terbenam anu diabadikan pilem sapertos The Lion King, ka para palancong sareng panulis anu keukeuh nyorot tempat éta di Afrika Wétan dimana kahirupan katingal langkung liar tibatan dimana waé. Mekah pikeun safaris, Serengeti panginten mangrupikeun pemandangan alam anu paling seueur dipilarian di dunya kusabab bentang na anu bénten-bénten, hijrah liar atanapi ayana jerapah anu ngaganggu langit ku cangkéng panjangna.

 

 

Naha anjeun parantos ngadatangan 10 tempat di dunya ieu anu anjeun kedah tingali sateuacan maot?

 

 

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*