Panemuan ilmiah sareng téknologi Australia

Teu seueur seueur penemuan ilmiah sareng téknologi Australia sapertos anu dipendakan di nagara-nagara sanés dunya. Alesanna saderhana: Australia éta nagara kawilang ngora sareng, saderhana, éta teu acan gaduh waktos pikeun nekenkeun pisan dina widang ieu.

Nanging, bangsa samudera parantos masihan urang bagi hasil anu adil. Sareng, di luhur sadayana, tina penting pisan pikeun élmu sareng populér pisan dina hal téhnik. Upami anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan penemuan ilmiah sareng téknologi Australia, kami ngajak anjeun pikeun teraskeun maca.

Penemuan ilmiah sareng téknologi utama Australia

Sakumaha anu urang béjakeun ka anjeun, parantos aya seueur pamendakan anu dilakukeun ku urang Australi. Kusabab kitu, sareng ngajantenkeun éksposisi urang langkung jelas, urang badé nyarios heula sababaraha hal anu paling penting pikeun élmu teras anu sanés anu khususna penting pikeun téknologi.

Papanggihan Ilmiah Australia

Ngeunaan ieu, panemuan Australia parantos nguntungkeun Kaséhatan manusa (sakumaha urang bakal ningali langsung, aranjeunna bahkan aya hubunganana sareng pénisilin) ​​sareng di lingkungan. Sababaraha papanggihan ieu mangrupikeun anu bade kami ngajelaskeun ka anjeun.

Pamakéan pénisilin

Sadayana terang yén pénisilin mangrupikeun pendakan ti Inggris Alexander Fleming dina 1928. Nanging, anu kirang dikenal nyaéta aranjeunna urang Australi Howard W. Florey sareng jerman Ernst B. Ranté anu ngarancang metode pikeun pabrik masalna, hiji hal anu pamustunganana bakal ngahemat jutaan kahirupan manusa. Nyatana, nalika Fleming nampi éta Hadiah Nobel di 1945, anjeunna ngalakukeun éta babarengan sareng dua kolega ieu.

Plak ka Ernst B. Ranté

Plak pikeun ngahargaan ka Ernst B. Ranté

Pacemaker

Instrumén médis ieu ngamungkinkeun penderita jantung tetep tetep aya dina ketukan anu biasa. Éta ngirimkeun kejutan listrik leutik ka organ pikeun ngabantosan ngalakukeun éta. Éta diciptakeun ku ahli fisika Bilik Edgar sareng dokter Marc Lidwill, duanana urang Australi, ti mimiti taun 1920an. Nanging, panggunaan na henteu janten biasa dugi ka XNUMXan.

Vaksin Papilloma Manusa

Sanaos para ahli sanésna ogé diintervensi, vaksin ieu ogé aya diantara penemuan ilmiah sareng téknologi Australia ku kaunggulan nyalira. Aranjeunna dua sarjana ti Universitas Queensland, Ian Fraser y Jian Zhou, anu berhasil nyiptakeun partikel anu mirip sareng virus ieu anu nguatkeun sistim imun ngalawan éta.

Susuk kokél

Alat ieu parantos ngabantosan ratusan rébu jalma pireu ningkatkeun dédéngéan na. Éta ditanem dina sirah sareng ngatur ngarangsang saraf pendengaran. Tadina Jahat Graeme, profésor di Universitas Melbourne, anu nyiptakeunana. Bapana kakuping ku dédéngéan, sareng nalika nyobian ngabantosan anjeunna, anjeunna mendakan alat anu saé pisan ieu.

Scanner ultrasound

Alat médis ieu anu dianggo ayeuna damel ultrasounds Éta didamel ku Laboratorium Akustik Komanwel Australia, anu engkéna ganti nami persis Ultrasound Institute. Panemuna mendakan cara pikeun néwak gema ultrasonik anu mumbul jaringan awak urang sareng ngarobih kana gambar. Komersialisasi na dimimitian di 1976.

Konservasi lingkungan ngalangkungan terumbu karang

Sakumaha anjeun terang, éta Hébat panghalang Karang éta aya di belah wétan-kalér Australia. Aya langkung ti dua rébu lima ratus kilométer struktur jero cai raksasa anu ayeuna aya dina bahaya. Sugan ieu sababna urang Australi sok aya di payuneun Géokimia.

El Institut élmu Kelautan Australia ngembangkeun sababaraha proyek pikeun ngalestarikeun lingkungan. Diantara anu paling kawéntar nyaéta anu didaptarkeun dikokolakeun tani karang. Tujuanana nyaéta pikeun malikkeun terumbu karang kana status alamna. Dina gilirannana, ieu mangrupikeun organisme hirup anu nyumbang kana kasaimbangan lingkungan tina sagara sareng ngalestarikeunana tina pangaruh anu dirobih ku parobihan iklim.

Karang Terbatas

Hébat panghalang Karang

Pamanggihan téknologi Australia

Pamanggihan téknologi Australia anu paling kawéntar nyaéta henteu Wifi, anu bakal urang bahas salajengna. Tapi aya batur anu ogé parantos ngalayanan ningkatkeun kaamanan udara atanapi pikeun tujuan anu sanés. Hayu urang tingali aranjeunna.

Anu wifi

Sambungan nirkabel kana Internét parantos ngagampangkeun panggunaan ieu di bumi sareng kantor. Alat anu gunana sapertos kitu nyaéta élmuwan Australia John O'Sullivan sareng timna kolaborator Sidney. Aranjeunna sadayana kagolong kana CSIRO, badan tina Pasamakmuran didaptarkeun pikeun ngamajukeun panilitian ilmiah sareng téhnologis.

Kotak hideung kapal terbang

Alat ieu anu dilebetkeun ku kapal terbang di panjuru dunya ayeuna, sakumaha anjeun terang, pikeun terang naon anu lumangsung dina kapal nalika saatos sateuacan kacilakaan. Sadaya paguneman pilot sareng parameter pesawat dirékam di dinya, anu ogé teu tiasa dileungitkeun. Pamanggihanna nyaéta urang Australi David warren, Anu justru kaleungitan bapakna dina kacilakaan pesawat.

Éta sanés ngan ukur kontribusi nagara sagara pikeun kaamanan penerbangan. Dina 1965, Jack Grant, padamel maskapai Quantas, nyiptakeun geser pikeun kaayaan darurat. Hal ieu dipaké pikeun nurunkeun panumpang saatos badarat kasar.

Google Maps

Sanaos henteu disebat harita, alat anu saé gunana ieu sawaréh didamel ku urang Australi Stephen Ma y Neil Gordon barengan Danes Lars sareng Jens Rasmussen di awal XNUMXan. Nya engké, nalika penemuanna dipésér ku Google, éta nampi nami ayeuna.

Kotak hideung kapal terbang

Kotak hideung kapal terbang

Bor listrik

Upami anjeun kipas DIY, anjeun bakal terang sabaraha alat ieu ngajantenkeun padamelan anjeun langkung gampil. Nya, éta ogé penemuan Australia. Dina hal ieu, éta disababkeun ku insinyur listrik Arthur James, anu ngadamel anu mimiti ti mimiti 1889. Tangtosna, harita, éta henteu tiasa dibabawa, tapi langkung ageung. Nanging, éta sanggup nusuk komo batu.

Kulkas

Kulkas tradisional anu ayeuna sigana penting di bumi urang yuswa sakitar lima ratus lima puluh taun. Nalika éta teu aya, tuangeun disimpen di tempat anu paling tiis di bumi. Anu matak, éta mangrupikeun pangurus pabrik bir Australia anu nyéwa James harrison pikeun méréskeun masalah konservasi inuman na di 1856.

Kasimpulanana, kami parantos nunjukkeun sababaraha hal éta Panemuan ilmiah sareng téknologi Australia. Sakumaha anjeun tiasa tingali, kontribusi nagara sagara kana kamajuan kamanusaan parantos langkung pikaresepeun sareng, pangutamana, penting.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1.   ana mercedes villalba G. cenahna

    Naon anu aranjeunna nyarios atanapi ngajelaskeun saé pisan

  2.   n cenahna

    saé dijelaskeun