Schnitzel, piring anu biasana Austrian

schnitzel

Dina unggal lalampahan ka Austria Anjeun kedah nyayogikeun sahanteuna hiji méja di réstoran tradisional pikeun masihan akun anu saé tina ngeunah saderhana anu janten piring nasional: schnitzel.

Janten ketat, nami anu pasti tina piring populér ieu nyaéta Wiener schnitzel, maksudna, "steak Viennese." Ieu tiasa masihan kami pitunjuk ngeunaan asal usulna, kota Wina, sanaos sakumaha anu bakal urang tingali engké mangrupikeun masalah anu langkung ti henteu didebat.

Asalna Schnitzel

Dokumén anu mimiti dimana nami Wiener Schnitzel némbongan nyaéta buku masak dina taun 1831. Éta ngeunaan anu kawéntar Buku masak Katharina Prato, dimana penjelasan seueur masakan Austria sareng kidul anu dijelaskeun. Éta nyebatkeun Eingebröselte Kalbsschnitzchen, anu tiasa ditarjamahkeun jadi "Daging sapi daging roti."

Tapi piring legendaris sapertos kitu pantes asalna legendaris. Sanaos kaleresanna tiasa dipertanyakan, aya carita anu nyebar ngagem gelandang dirina sorangan. Joseph radetzky salaku pangenal Schnitzel di Austria.

radetzky

Legenda nyatakeun yén Marsekal Radetzky nganteurkeun Schnitzel ka Wina ti Italia

Radetzky bakal resep tuang piring anu leueur ieu nalika kampanye militér anu meunang di Itali kalér. Sawangsulna, kaisar Franz Joseph I ti Austria Anjeunna ngintun anjeunna nyarioskeun sadayana detil na. Daripada nyaritakeun anjeunna ngeunaan strategi sareng perang, Radetzky ngawartosan yén anjeunna mendakan piring anu hadé tina daging sapi Lombardy. Kagum ku dongengna, kaisar pribadi naroskeun ka anjeunna resepna, anu gancang janten terkenal di pengadilan kaisar.

Sejarawan parantos ngabantah legenda ieu: jauh sateuacan Schnitzel di Austria, eusian sagala rupa daging parantos asak, roti atanapi digoréng. Sareng sanaos daging mangrupikeun produk anu ngan ukur tiasa diaksés ku kelas anu paling beunghar, cara nyiapkeunna cukup saderhana, anu nyumbang kana ngapopulerkeun piring ieu.

Kumaha Wiener Schnitzel asli didamel

Sanaos aya sababaraha jinisna, henteu aya anu nyasar teuing tina resep aslina, anu ku jalan éta cukup saderhana. Masak Austria anu saé satuju yén salah sahiji konci pikeun nyiapkeun Schnitzel anu saé mangrupikeun pilihan sareng potongan daging. Umumna daging sapi, sanaos aya resep anu ngagunakeun jinis daging anu sanés.

schnitzel

Kumaha carana ngadamel Schnitzel

Kécap dagingna diiriskeun kana irisan ageung dina bentuk kukupu. Kanon mandat yén kandelna sakitar 4 milimeter. Ieu léngkah pikeun nuturkeun:

  1. Persiapan daging. Mimiti anjeun kedah lembut ngéléhkeun keusikan dugi ka rata sareng rata ngembang sakedik deui. Sateuacan adonan, tambahkeun ciwit uyah sareng cabé.
  2. Teras teraskeun ka roti: bahan sampalan dimandian ku susu, teras diparaban, teras dimandian dina endog anu diteunggeulan sareng akhirna nembus remah roti. (Penting: anjeun henteu kedah naksir remis roti, anjeun kedah ngantepkeun aranjeunna taat kana steak sacara alami).
  3. Léngkah pamungkas nyaéta ngagoreng, dina wajan ageung dimana babi atanapi mentega dituang dina suhu 160 ° C. Nalika ngagaduhan warna emas urang bakal terang yén parantos waktosna ngenalkeun pangisi, anu kedah ngojay dina gajih supados dagingna seragam .

Schnitzel kedah digoréng rata

Cara tradisional pikeun ngalayanan Schnitzel di Austria nyaéta dina piring buleud ageung anu dibarengan ku hiasan. Ieu tiasa rada rupa-rupa: apu dicampur sareng ganti baju tina vinaigrette anu diamis, bawang daun atanapi bawang dicincang, salad kentang, asparagus bodas, salad bonténg atanapi gorengan Perancis kalayan peterseli. Salaku tambahan, di kaseueuran réstoran Austria kaseueuran tukang masak nambihan irisan jeruk nipis sareng daun peterseli.

Dimana tuang Schnitzel dina perjalanan anjeun ka Wina

Salaku piring nasional anu saé, Schnitzel muncul dina ampir unggal ménu di unggal réstoran di ibukota Austria. Nanging, ngan ukur di sawatara diantarana disiapkeun sareng standar kualitas anu ngajantenkeun ngeunah. Ieu sababaraha diantarana:

Schnitzelwirt

Réstoran kulawarga lami di lingkungan Neubau kalayan hiasan rustik, diapresiasi ku duanana Wina sareng wisatawan pikeun harga anu murah. Porsi anu bageur sareng suasanana pikaresepeun.

Figlmüller

Réstoran bersejarah anu dibédakeun di gigir Stephensdom, dimana palayan nganggo tali busur sareng hargana parantos langkung luhur. Schnitzel aranjeunna ageung pisan aranjeunna bieu pas dina piring. Tetempoan pikeun ditingali. Sareng kanggo lalangit, tangtosna.

Dommayer Cafe

Sanaos namina, langkung ti hiji kafé, ieu mangrupikeun réstoran ekslusif dimana kang Oki nyiapkeun masakan Austrian tradisional, satia nuturkeun resep aslina sareng ngagunakeun bahan-bahan anu saé kualitasna. Di dieu Schnitzel janten karya seni, éta pantes mayar sakedik deui pikeun ngararasakeunana. Salaku tambahan, dina usum panas anjeun tiasa tuang siang atanapi tuangeun di teras na anu pikaresepeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*