Asal-usul La Candelaria, lingkungan bersejarah di Bogotá

Lingkungan La Candelaria Bogotá

Sanés sanés mimitina urang nyarioskeun Candelaria, kabupaten bersejarah di kota Bogotá. Pikaresepeun sapertos sababaraha tempat sanésna, jalan anu sempit sareng fasad lami ngajak anjeun pikeun jalan-jalan wisata anu pikaresepeun pikeun mendakan sejarah kota.

Tanpa ragu, La Candelaria ayeuna dinten tempat anu paling sering didatangan ku wisatawan anu ngumbara ka ibukota Colombia. Salah sahiji sababna kusabab jalanna masih ngambeu suasana anu otentik sareng dina alun-alun sareng juru-juru anjeun tiasa ngaraos beurat sajarah. Justru sajarah tempat ieu nyaéta naon anu bakal kami alamat dina tulisan ieu.

Mimiti, kedah dicatet yén La Candelaria perenahna di jantung kota Bogotá (éta kota ka-17 Distrik Ibukota), dina wates helm bersejarah ti kota. Éta mangrupikeun pusat wisata sareng pusat komersial, pinuh ku wangunan sajarah sareng tempat-tempat menarik. A kudu pikeun saha waé anu nganjang ka ibukota Kolombia.

La Candelaria, lingkungan anu gaduh sajarah

Sateuacan kadatangan Spanyol, di tempat dimana tempatna ayeuna di pusat bersejarah di Bogotá aya padumukan pribumi milik Konférénsi Muisca.

ieu Gonzalo Jiménez de Quesada, Panjajah Spanyol sareng petualang sareng pangadeg Santafé de Bogotá (cikal bakal ibukota Kolombia payun) anu ngadegkeun pakampungan kolonial di dieu. Tempat anu dipilih nyaéta rok tina Bukit Guadalupe, sakitar 2.600 pengelompok saluhureun permukaan laut. Tanggal 6 Agustus 1538, garéja munggaran diwangun. Bait éta nyaéta Garéja La Candelaria, anu engkéna bakal masihan nami ka lingkungan.

Walikota Plaza lami, ayeuna ditelepon Plaza Bolivar, mangrupikeun pusat dimana tata perenah kota pakampungan énggal diadegkeun. Disebutkeun yén mimitina alun-alun diwangun ku belasan pondok anu tungtungna diganti ku imah kolonial anu éndah. Garéja anu lami pikeun bagian na bakal tungtungna janten épips ku Katedral Basilica Metropolitana de Bogotá sareng Primada de Colombia.

Kota purba tumuh dugi ka ngahontal wates alamna, ditandaan ku Walungan San Fransisco sareng San Agustín, anu ayeuna ngalir ngaliwatan saluran bawah tanah. Janten, mangabad-abad paroki anyar didirikeun sareng babagian atanapi patempatan alit sapertos San Jorge, Príncipe, Istana sareng Katedral lahir.

Musium kamerdikaan Kolombia

Imah Florero - Museum Kamerdekaan, di Bogotá

Tanggal 20 Juli 1810, anu disebatna Imah vas, ayeuna markas Museum Kamerdekaan, mangrupikeun adegan "teri kamerdekaan" anu kawéntar. Kieu carana La Candelaria janten pusat politik kota sareng dina hakna nyalira janten bagian tina Warisan Sejarah nagara.

Perluasan La Candelaria dipungkas ku dilebetkeun kana rohangan urban anu hébat di Bogotá, khususna di kota Santafé. Ayeuna-ayeuna mah, dina 1991, La Candelaria diaku salaku salah sahiji dua puluh kota anu ngawangun Distrik Ibukota Bogotá.

Naon anu kedah ditingali di La Candelaria?

Tanpa diragukeun, lingkungan La Candelaria mangrupikeun kedah pikeun saha waé anu ngumbara ka Bogotá, khususna pikeun anu hoyong terang langkung seueur ngeunaan sajarah nagara sareng ibukota na.

tingali Bolívar Bogotá

Plaza Bolívar sareng permukaan anu penting tina Katedral Basilica Metropolitan Bogotá

Pusatna La Candelaria aya di Plaza Bolívar. Ieu mangrupikeun rohangan kota anu saé dimana éta pantes dieureunkeun pikeun merenungkeun sababaraha gedong sajarah anu paling penting di kota. Anu mimiti nyaéta Katedral Basilica Metropolitana de Bogotá sareng Primada de Colombia, Anu ayana mendominasi sakabeh alun-alun. Entong lieur katedral ieu sareng aslina Garéja La Candelaria, ukuranana langkung alit tapi dipasihan karisma khusus.

Seueur gedong resmi penting nangtung dina titik ieu. Mimiti urang kedah nyebatkeun Capitol Nasional, kantor pusat ayeuna Kongrés Républik Kolombia, salian ti gedong pangadilan , la Istana Narino, cicing resmi présidén nagara éta, sareng Istana Lievano, kantor pusat Kantor Walikota Bogotá. Konstruksi luar biasa anu sanésna tina Plaza Bolívar nyaéta Kapel Kemah Suci jeung Istana Uskup Agung.

Pecinta wisata budaya Anjeun bakal mendakan di musium La Candelaria sakumaha pikaresepeun salaku Casa del Florero (didadarkeun di luhur), éta Museum Seni Kolonial, el Museum Bogota atawa Imah Museum Arkéologis Marquis of San Jorge, diantara batur.

Tapi di saluareun monumen sareng situs bersejarah, La Candelaria mangrupikeun lingkungan jalan-jalan anu indah anu ngajak anjeun jalan-jalan. Awéwé kolot Alun-alun Jet Quevedo Misalna sudut bohemian menawan sareng titik rapat pikeun siswa. Rohangan anu sanés anu kedah dilangkungan nyaéta Pasar San Alejo, janjian teu pikaresepeun unggal Minggu. Pasar karajinan ieu ngagaduhan suasana anu haneut tur ramah, nawiskeun kami sisi anu paling ramah sareng paling warni di lingkungan éta.


3 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1.   ali humer cenahna

    Réréncangan anu dipikacinta:

    Kuring resep mendakan hiji atanapi langkung buku anu nyaritakeun asal usul ngaran jalan-jalan di La Candelaria. Naha aya éntitas dimana kuring tiasa ngalih?

    hatur nuhun

  2.   armando perez cenahna

    Punten nyebarkeun peta sareng jalan kolonial La Candelaria sareng alesan pikeun namina jalan-jalan anu kedah ngagaduhan sajarah unggal jalan Kami ahli sajarah sareng kuring leungit poin-poin ieu pikeun nyimpulkeun bengkel sareng upami tiasa nyebarkeun peta tina kolonial Bogota

  3.   Maria Eugenia Garzon cenahna

    Abdi guru sareng kuring resep dina ngalaksanakeun proyek sareng PAUD di Bogota yuswa, Abdi hoyong anjeun kolaborasi sareng kuring sareng bahan pustaka.
    hatur nuhun