Karya-karya master Alejandro Obregón

pelukis alejandro obregón

Alejandro Obregon dianggap salaku salah sahiji pelukis Amérika Hispanik anu hébat dina abad ka-XNUMX. Kiptana parantos lami dipuji boh pikeun inovasi bergambar anu aranjeunna bawa boh pikeun poko ngeunaan karyana, anu sok ngungkulan pasualan kontroversial.

Obregón lahir di Barcelona, ​​Spanyol) dina 1921. Nanging, ngan ukur umur 6 taun anjeunna angkat cicing di nagara bapakna, Colombia, sareng sésana kulawargana. Nonomanna ditandaan ku tetep lami di kadua nagara ogé ku seueur perjalanan ka Amérika Serikat, Perancis sareng Inggris.

Latihan seni na dilakukeun di School of Fine Arts di Boston sareng di Llotja di Barcelona. Kenging ku seueur pangaruh budaya sareng seni Éropa, anjeunna tungtungna netep di kota Cartagena de Indias. Di dinya, Obregón sosobatan sareng seniman Kolombia anu hébat sapertos Ricardo Gomez Campuzano, Enrique Grau, Santiago Martinez atanapi Kolombia-Jérman William Wiedemann. Sareng sababaraha diantarana anjeunna damel caket sareng mimiti mekarkeun gaya sorangan.

Anjeunna ogé anggota anu disebut Grup Barranquilla, anu ngahijikeun seniman Kolombia utama sareng inteléktual abad pertengahan.

condor

Kondor mangrupikeun salah sahiji motif anu teras-terasan dina seueur lukisan Alejandro Obregón

Dina yuswa 24 taun, Alejandro Obregón mimiti dikenal sacara nasional ku partisipasi na di V Salon Nasional Seniman Kolombia, 1944, nampi ulasan anu pangsaéna. Mangtaun-taun saurna, saatos angkat ka Éropa tengah, anjeunna ngahijikeun gaya na sareng janten wawakil pangluhurna ayeuna tina ekspresionisme kiasan di tanah Amérika.

Dina kahirupan pribadina anjeunna menonjol pikeun nikahna sareng pelukis Inggris Freda sargent, saha anjeunna nikah di Panama. Engké anjeunna cerai pikeun nikah deui, waktos ieu sareng penari sonia osorio, pangadeg Ballet de Colombia. Sareng anjeunna anjeunna ngagaduhan putra lalaki, Rodrigo Osorio, aktor cne sareng tipi terkenal. Karep pikeun mobil gancang sareng balap ogé tetep dina hirupna.

Alejandro Obregon

Poto pelukis anu dicandak dina taun 50an, di gerbang sanksi Alejandro Obregón salaku seniman Kolombia anu hébat dina abad ka-XNUMX.

Dina pertengahan taun 70an anjeunna janten sutradara di Museum Seni Modern of Bogotá.

Alejandro Obregón pupus di kota Cartagena di 1992, ninggali warisan seni anu matak anu tiasa diringkeskeun sareng salah sahiji pantulan anu paling terkenal:

«Kuring henteu percanten ngalukis sakola; Kuring yakin kana lukisan anu hadé sareng anu sanés. Lukisan mangrupikeun ungkapan individual sareng aya kacenderungan salaku kapribadian. Kuring parantos resep ka pelukis anu saé, utamina ka Spanyol, tapi kuring ngémutan yén teu aya anu ngagaduhan pangaruh anu pasti dina latihan kuring ».

Karya paling beredar

Ieu mangrupikeun conto anu ringkes tapi wawakil ngeunaan karya hébat Alejandro Obregón. Pilihan anu cukup resonates gaya unik sareng bahasa seni na:

The Blue Jug (1939) mangrupikeun salah sahiji karya pangheulana seniman, didamel nalika yuswa nembé 19 taun. Éta ngagambarkeun pangperangan Alejandro Obregón anu munggaran kana dunya gambar avant-garde. Mangtaun-taun saurna anjeunna bakal pnitaría Potrét pelukis (1943), karya anu anjeunna kawéntar dina lingkungan seni Spanyol anu hébat.

Dina awal taun 50an, gaya Obregón ngahontal definisi sareng kematangan lengkepna. Kapangaruhan ku el Cubism, tuan ngadamel komposisi saimbang sacara ajaib diantarana urang tiasa nyorot Lawang sareng rohangan (1951), Masih hirup di konéng (1955) jeung Greguerías sareng bunglon (1957).

kekerasan

Violencia (1962), karya anu netepkeun Alejandro Obregón salaku pelukis anu paling berpengaruh di Kolombia dina abad ka-XNUMX

Saatos kedewasaan sumping dina kasucian, dina dékade 60-an. Alejandro Obregón janten pelukis pangpentingna di nagara éta, dilélérkeun dugi ka dua kali ku hadiah munggaran pikeun Lukisan di Balé Nasional. Karya anu ngajantenkeun anjeunna pangakuan sapertos kitu nyaéta Kekerasan (1962) jeung Icarus sareng tawon (1966). Karya luar biasa anu séjén ti jaman ieu nyaéta Kapal karam (1960), Tukang sihir Karibia (1961), Upeti ka Gaitán Durán (1962) jeung Kapal selam gunungapi (1965).

Sababaraha lukisan Obregón ngagaduhan kontén sosial anu hébat sareng keluhan. Murid anu maot y Duka pikeun murid, duanana ti 1957, ngabantosan pikeun nyatakeun kudéta ti Gustavo Rojas Pinilla. Dina lukisanana, hayam jago mangrupikeun gambaran anu saé pikeun diktator.

Dina tahap pamungkasna, Alejadro Obregón laun-laun ninggali téhnik minyak pikeun lukisan akrilik. Hal ieu nyababkeun anjeunna saeutik demi saeutik pikeun latihan ngalukis dina permukaan anu ageung sapertos ngawangun fasad sareng hilap kana kanvas tradisional. Pikaresepeun ieu sareng lukisan mural dipimpin anjeunna ngalaksanakeun karya-karya pangakuan hébat di tempat-tempat lambang sapertos Senat Républik gedong atanapi Perpustakaan Luis Ángel Arango.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

5 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1.   sarita cenahna

    karyana anu keajaiban

  2.   Maria Esperanza cenahna

    que
    lukisan éndah didamel

  3.   JORGE SAENZ cenahna

    Kuring ngical poster aslina ieu masing-masing $ 50.000 (CONDOR) SIZE PAPER DIPERLUKAN Liwat
    COOPERARTS TEL 2767321 BOGOTA

  4.   maria cecilia narik basilio cenahna

    tangtosna anjeunna hirupna istimewa sareng kasohor ku karyana ngabagjakeun kulawarga

  5.   nararvaes pink cenahna

    Q LUKISAN LUCU