Tilu bandara utama di Kolombia

Bandara El Dorado

Anu utama tilu Bandara Kolombia Éta tempatna di ibukota Bogotá sareng di kota-kota di Medellin y Cartagena de Indias. Ieu mangrupikeun tilu pusat populasi anu paling penting di nagara anu seueur wisatawan internasional ngumbara unggal taun.

Total, 14 bandara internasional ngoperasikeun sakumna nagara ogé 284 bandara nasional sareng régional. Anu terakhir, seuseueurna ngadaptar patalimarga kirang ti 20.000 panumpang sataun sareng salapan diantarana militér. Ngan saratus bandara Kolombia anu dikokolakeun ku administrasi sareng badan umum, sésana swasta.

Bandara Internasional El Dorado, Bogotá

Bandara ibukota (kode IATA: BOG) mangrupikeun gerbang utama pikeun palancong internasional ka Kolombia. bandara pangsibukna katilu di Amérika Latin, ngan ukur diungkulan bandara Mexico City sareng Sâo Paulo-Guarulhos (Brazil).

Dibuka taun 1959 kanggo ngagentos anu lami Aerodrome hateup. Anjeunna dibaptis ku nami El Dorado pikeun ngahargaan legenda kota lawas leungit di leuweung leuweung pinuh ku kakayaan.

Bandara Internasional El Dorado ayana kira-kira 15 kilométer kuloneun Bogotá sareng dina luhurna 2.648 méter dpl. Sakitar 35 juta panumpang sareng langkung ti 700.000 ton kargo ngalangkungan fasilitasna unggal taun.

Bandara El Dorado Bogota

Avianca mangrupikeun maskapai anu paling penting anu beroperasi di Bandara Internasional El Dorado Bogotá.

Sakitar 30 maskapai beroperasi di bandara ieu. Anu paling kawéntar nyaéta Avianca, Pamawa bendera Kolombia, anu ngahubungkeun ibukota nagara sareng seueur tujuan domestik sareng sakitar tilu puluh kota Amérika sareng Éropa. Kusabab 1981 Avianca ngoperasikeun sadaya penerbangan na ti terminal nyalira misah ti sésana. Terminal ieu disebat Terminal 2 (T2) o Terminal Sasak hawa. Sésana perusahaan damel di terminal kadua, disebut Terminal 1 (T1).

Bandara bogota parantos nampi seueur penghargaan internasional sareng pangakuan pikeun kualitas jasa sareng fasilitasna, anu diropea sareng dimodernisasi di 2017.

Salami sababaraha taun ayeuna, hiji proyek parantos dilaksanakeun anu ngémutan kamungkinan ngawangun bandara kadua kanggo ibukota Kolombia. Lokasi anu sami sareng tanggal dimimitiana nyaéta patarosan anu masih kénéh teu acan diputuskeun.

Bandara Internasional José María Córdova, Medellín

Anu di kota Medellín mangrupikeun bandara kadua anu paling penting di Kolombia. Nami anjeunna nyaéta Bandara Internasional José María Córdova (Kodeu IATA: MDE), pikeun ngahargaan salah sahiji arsiték perang anu paling terkenal anu nyababkeun Kamerdékaan Kolombia: José María Córdova, éta «Pahlawan Ayacucho».

Bandara Medellin Kolombia

Interior terminal internasional bandara José María Córdova di Medellín, kalayan hateupna anu teu kasasar

Éta bandara anu kawilang modéren, sabab diwangun taun 1985. Tempatna di kotamadya Rionegro, di jurusan Antioquia, dina wates daérah metropolitan Medellín. Sacara prinsip éta dikandung pikeun nyingkahan jenuh tina Bandara Olaya Herrera, anu masih dioperasikeun ayeuna.

Langkung ti 9 juta panumpang nganggo jasa sareng fasilitas bandara ieu unggal taun. Éta ngagaduhan terminal sacara éksklusif didaptarkeun pikeun ngalayanan penerbangan domestik sareng anu sanés pikeun penerbangan internasional. Dina pengertian ieu, na konektipitas, kalayan tilu belas rute biasa ka tujuan anu béda di buana Amérika ogé hubungan biasa sareng bandara Adolfo Suárez di Madrid, Spanyol.

Ayeuna Bandara Internasional José María Córdova dikelola ku Grupo Aeroportuario del Sureste (ASUR).

Bandara Internasional Rafael Núñez, Cartagena

Kalayan ampir genep juta panumpang sataun, anu katilu bandara Kolombia nyaéta Bandara Internasional Rafael Núnez (Kodeu IATA: CTG), di kota Cartagena. Éta nyandak nami ti Lingkungan Cartagena Rafael Núñez, dibaptis sahingga dina gilirannana ngahargaan ka tilu kali présidén nagara éta.

Bandara Cartagena de Indias

Bandara Internasional Rafael Núñez de Cartagena, salah sahiji anu panggancangna naék dina taun-taun ayeuna

Pamasanganna mimiti ti 1947, nimbulkeun naon anu disebat Bandara Crespo, salah sahiji bandara ageung ageung di Kolombia, milik publik. Éta diganti nami ayeuna di 1986 sareng privatisasi dékade ka hareup. Ayeuna, Bandara Internasional Rafael Núñez dikelola handapeun tokoh konsési ku Sociedad Aeroportuaria de la Costa SA (SACSA).

Kasuksésan bandara ieu, anu nyababkeun éta unseat the Cali Salaku anu katilu di nagara éta, éta mangrupikeun bagian ageung kana pangaturan anu leres sareng dorongan ékonomi pariwisata internasional, anu ti saprak 2000 parantos netepkeun pantai-pantai Karibia Kolombia.

Volume panumpang sareng rute udara anu ningkat parantos nyababkeun para manajer bandara Cartagena de Indias ngémutan dilema ngembangna fasilitas bandara ayeuna atanapi ngawangun bandara énggal caket kota Bayunca, kalereun kota.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*