Samenanjung Jutlandia

Samenanjung Jutlandia

Nelepon Samenanjung Jutlandia Éta mangrupikeun anu ngaliput bagian Dénmark sareng bagian sanés Jérman. Di tempat ieu kami ogé bakal mendakan tempat anu sabalikna pisan ti kota-kota anu paling dikenal dugi ka bentang anu lengkep anu sanésna kalayan kapadetan penduduk anu lemah pisan.

Semenanjung Jutlandia nawiskeun kami ngahijikeun sababaraha legenda ogé sajarah anu hébat. Maka, éta ngadeukeutkeun urang sakedik kana papanggihan hébat abad-abad sanés. Aranjeunna sadayana pendak di taman téma hébat yén urang ogé bakal ngaraosan di lingkungan sapertos kieu. Naha urang badé liburan?

Lokasi Jutlandia Peninsula

Tempatna di Éropa barat laut sareng kalebet bagian Dénmark, di daratan na. Maka, di jerona urang ogé kedah nyebatkeun tempat-tempat penting sapertos Aalborg atanapi Aarhus atanapi Randers, diantarana ogé dugi ka 10 kota. Di sisi sanésna, bagéan Jérman, kami nyorot Hamburg. Kami ogé nyebatkeun Kapuloan Frisian anu aya di bagian jero.

Utamana di beulah kalér na, urang bakal gaduh seueur katenangan, sabab éta mangrupikeun bagian anu paling henteu pendudukna. Di Jutlandia Peninsula kami bakal ngaraosan bagian datar sareng total 30 rébu kilométer pasagi. Tapi sanaos ieu ngan ukur aya sajuta juta penduduk di jerona. Tiisna usum salju masihan jalan ka usum panas anu rada lembab, tapi dimana urang tiasa menikmati sagala sudutna tanpa kedah ngesang teuing.

perjalanan kota Aarhus

Naon anu bakal didatangan di Jutlandia Peninsula

Aalborg

Dina beulah kalér, éta salah sahiji kota panggedéna. Jalan-jalan di bumi-abad ka-XNUMX anu éndah anu patepung sareng jalan-jalan na, di tengah. Tempat ieu cenah tanggalna langkung ti sarébu taun. Janten urang moal tiasa sono kastil na anu diwangun dina abad ka-XNUMX atanapi Garéja Budolfi sareng Museum Aalborg, anu ogé patut dieureunkeun.

Aarhus

Tepat di daérah tengah nyaéta Aarhus. Tiasa disebatkeun yén éta mangrupikeun kota anu pangageungna sareng pangkolotna di Dénmark. Éta nyaéta Universitas Kota sareng ogé, di jerona urang tiasa ningali kumpulan bumi lami anu bakal nyandak urang jalan-jalan ngalangkungan jaman baheula. Kami moal sono ka Museum Seni Modern, ogé kebon botani atanapi Katedral sareng Garéja Our Lady.

daun lindholm

Lindholm Hoje

Ngan di peuntas Aalborg mangrupikeun situs arkéologis anu ogé pantes didatangan. Aya anu padumukan viking ogé kuburan. Ieu mangrupikeun kuburan anu ageung tina Jaman Besi sareng pastina éta anu ngagaduhan kaayaan pelestarian anu paling saé. Upami urang milarian, maka urang bakal mendakan sésa-sésa bumi sareng peradaban jaman baheula. Upami anjeun resep pisan kana sajarah ieu, anjeun ogé tiasa nganjang ka musium di daérah anu nawiskeun inpormasi anu hébat.

Voergaard slot Castle

Tempatna di beulah kidul-wétaneun Vendsyssel, di Voen Sogn sareng kaping ti taun 1481, bagian anu pangkolotna, ti saprak éta ngagaduhan deui anu langkung modéren sareng urang kedah nyarios perkawis taun 1590. Kastil Renaissance anu tiasa anjeun aksés sareng nikmati permata anu dipiboga dina jero dina bentuk karya seni ku Rubens atanapi Goya. Salian ti koleksi seni, éta ogé ngagaduhan jati ti jaman Louis XIV.

Kastil Voegaard

Palabuhan mancing Skagen

Tanpa ragu, palabuhan Skagen parantos mekar ti saprak janten salah sahiji palabuhan mancing pangpentingna janten pusat pariwisata anu sami pentingna. Kedah ditetepkeun yén kota ieu milik Frederikshavn Township. Imahna alit sareng ubin semu beureum dikelompokkeun di sakuriling daérah pantai. Salah sahiji waktos anu paling pikaresepeun pikeun tempat ieu nyaéta Peuting San Juan.

Désa Jelling

Éta mangrupikeun kaunggulan V ibukota tara tara. Maka ogé pentingna nalika nganjang ka tempat ieu. Éta ngumpulkeun dasar-dasar sajarah, sanaos ayeuna mangrupikeun kampung alit. Ieu anu kawéntar 'Jelling Stones', dimana anjeun tiasa ningali prasasti runic kalayan gambar ogé motif jinis kafir.

batu guyonan

Taman sareng musium di Jutlandia Peninsula

Di hiji sisi, urang mendakan musium terbuka. Anjeun tiasa ningali salah sahijina caket Ribe sareng disebatna 'Pusat Vikinge'. Éta musium anu aya di luar ruangan sareng dimana urang tiasa ningali rékonstruksi kota Viking. Tapi henteu ngan ukur bentukna atanapi imahna, tapi ogé sareng palaku anu nafsirkeun dinten ka dinten kamari. Musium anu ogé aya di luar ruangan nyaéta 'Fyrkat'. Éta ogé ngeunaan titinggal padumukan kuno. Di caket ieu aya kebon sareng gaya Viking pikeun ngagambarkeun kahirupan lalaki sareng awéwé éta.

Salah sahiji leuweung atanapi taman anu pangageungna di Dénmark katelah Rebild Bakker. Éta ngagaduhan fauna anu seueur pisan sareng sajabina, di daérah ieu kami ogé bakal mendakan musium anu disebat 'Lincoln Log Cabin'. Kami moal hilap yén caket bandara Billund nyaéta Taman tema 'Legoland'. Di jerona urang tiasa mendakan seueur tempat sareng kota ogé monumen anu didamel nganggo jinis ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*