Legenda Hans Brinker

Ngajalankeun teh Abad ka XIX sareng di Amérika Kalér salah sahiji buku barudak pang populerna éta Hans Brinker atanapi skates pérak, ditulis ku Mary MapesDodge. Penjual sastra anu leres pikeun anu alit.

Dina waktos éta teu aya pilem, teu aya video game, sareng teu aya televisi. Ngan ukur aya literatur sareng di jerona seueur genre anu ditujukeun pikeun pemirsa anu béda. Alami, ieu masih kasus, tapi ayeuna nyeratna gaduh persaingan anu luar biasa. Acan dua abad ka pengker ieu novel barudak éta kawéntar sakumaha petualangan Harry Potter anu ayeuna.

Panulis Hans Brinker

Novel ieu diterbitkeun dina 1865 ku urang amerika Mary Mapes Dodge. Mary lahir di Januari 1831, di New York City. Anjeunna mangrupikeun putri ibu rumah tangga sareng guru, panemu sareng kimiawan, janten anjeunna ngagaduhan pendidikan anu saé. Awéwé pisan, tapi saluyu sareng waktosna, anjeunna nikah ka pengacara, William Dodge, dina yuswa 21 taun, nyoko ngaran tukangna sapertos tradisi.

Dina opat taun ka hareup anjeunna ngagaduhan dua putra sareng taun 1858 salakina ninggali anjeunna pikeun némbongan dilelepkeun sababaraha waktos engké. A) Leres, dina yuswa 27 taun anjeunna randa sareng dua murangkalih kanggo ngadukung. Kolotna ngabantosan anjeunna sareng taun payun kagelisahan literatur na ngahasilkeun buah nalika nyerat sareng nyebarkeun dua majalah sareng sababaraha carita pondok.

Dina hiji dinten aranjeunna nyungkeun anjeunna nyerat novel sareng henteu carita pondok, sareng éta kumaha anjeunna lahir Hans brinker. Sigana mah anjeunna diideuan ku séri carita anu ditulis ku John L. Motley, Lahirna Républik Walanda, ti taun 1856, e Sejarah Belanda.

Kabeneran aya yén Mary henteu pernah ngumbara ka Walanda, tapi anjeunna mendakan sakedik langkung seueur ngeunaan nagara éta sareng ngalakukeun sababaraha jenis riset lapangan ku wawancara sareng tatangga na anu urang Walanda. Sanaos nalika anjeun maca carita anjeun henteu mendakan seueur nami Walanda, rada ngaran Jérman.

Tapi Mary ngalaksanakeun padamelan anjeunna kalayan saé, janten novel éta ngagaduhan inpormasi anu saé pisan ngeunaan budaya ieu anu henteu dipikaterang ku panon Amérika. Kusabab kitu éta leres-leres populér pisan sareng éta laris dina taun kahijina diterbitkeun, hal anu parantos dilakukeun sateuacanna Sobat urang silihku Charles Dickens. Saprak harita éta sok lebet sareng kaluar tina mesin cetak sareng ayeuna anjeun bahkan tiasa mendakanana maca online.

 

Naha aya adaptasi pilem? Leres, nyatana aya sababaraha adaptasi dina format anu béda. Nyaéta, taun 1958 a tv live musik, taun 1962 a Pilem TV Disney anu dipamerkeun dina dua bagian; di 1969 Négél nyiptakeun musikal anu sanés, dina 1998 Kanal Disney ngadamel adaptasi anu cukup goréng pikeun vérsi film aslina, anu disetél di Los Angeles, sareng tungtungna, di 2002 pilem Rusia ditémbak, Skates pérak, versi gratis carita.

Walanda ogé parantos nganggo modal dina kamashuran sajarah kitu aya sababaraha arca di ditu di dieu, sanaos di sisi Atlantik carita na teu pati dipikaterang. Tapi tetep, bahkan aya asrama di Amsterdam anu disebut Hans Brinker.

Hans Brinker, carita na

Novel ieu nyaritakeun budak lalaki anu umur 15 taun miskin tapi jujur ​​anu cicing di Amsterdam sareng indung sareng adina na. Kota rutin ngayakeun a balap skating és dina Désémber sareng dina salah sahiji kanal kota anu kawéntar. Hadiahna nyaéta sapasang skates pérak.

Tangtosna, miluan anu paling dipikahoyong ku Hans, tapi janten miskin gaduh sakedik kasempetan kalayan skates kai na hina. Ogé, pikeun ngajantenkeun carita langkung sedih, Bapana Hans parantos kaleungitan ingetan. Hiji dinten, nalika damel, anjeunna murag kana bendungan sareng ti saprak éta hirup tanpa ingetan sareng satengah dina kasurupan, satengahna ledakan telenges, maksa sésa kulawargana damel supados hirup.

Tapi Hans mangrupikeun budak anu saé sareng anjeunna mikanyaah ka bapakna, kitu hiji dinten anjeunna konsultasi sareng ahli bedah anu bergengsi, Dr Boekman, pensiunan dokter sareng duda anu ngagaduhan putra anu leungit. Kagum ku sikep budak lalaki umur 15 taun, anjeunna satuju nganjang ka ramana sareng, saatos marios anjeunna, masihan diagnosis: ngagaduhan geger otak sareng peryogi dioperasi.

Jelas bedah mahal sareng anjeunna leres-leres teu kahontal ku kulawargana anu miskin. Ahli bedah mutuskeun pikeun henteu ngeusi batre pikeun operasi, tapi tetep Hans ningali yén anjeunna peryogi artos sareng hiji-hijina kasempetan pikeun kéngingkeunana ilubiung dina balapan jeung meunang skates pérak. Tekad, Hans nyéépkeun sadayana tipung na sareng mésér dua pasang skates, hiji kanggo nyalira sareng anu sanés kanggo lanceukna Gretel anu ogé bakal ilubiung.

Skates anyar didamel tina waja sareng langkung saé tibatan anu lami tina kai. Sareng dinten ageung tina lomba és skating sumping. Gretel éléh dina katégori awéwé sareng kéngingkeun skates pérakna nyalira. Pikeun bagian na, Hans gaduh kasempetan pikeun meunang tapi éléh ka sobat anu peryogi artos langkung ti anjeunna. Budak lalaki éta jujur ​​sareng alus haté.

Tungtungna, Dr Boekman tiasa ngalakukeun operasi sareng hans bapak deui normal. Kalayan ieu, kaayaan kulawarga ningkat, tapi éta bakal ningkat deui nalika aranjeunna mendakan harta karun. Ganda nasib nasib sareng salaku bonus, dokter anu henteu terang dimana-mana putrana tiasa mendakan anjeunna.

Sareng kumaha upami budak lalaki anu gagah tur jujur? Akhirna dokter ngabantosan anjeunna ngalebetkeun karir dina pangobatan tah Hans janten dokter anu bergengsi. A happy happy klasik, sanés?

Hans Brinker atanapi skates pérak, édisi na

Novel asli dina basa Inggris éta diterbitkeun dina 1865 sareng dijual pisan. Dina waktos éta, murangkalih teu ngagaduhan bentuk hiburan anu sanés sapertos kaulinan sareng buku, sareng anu terang kumaha maca atanapi maca ka aranjeunna mendakan momen anu hadé dina carita ieu.

Novel Mary Mapes Dodge masihan barudak Amérika a dunya anyar: skating, budaya asing sapertos urang Walanda sareng carita anu saé kalayan akhir anu bahagia.

ku sabab kitu, Skating és tipe Walanda mimiti populér di Amérika Serikat sareng dina média anu mimiti ngahiji sareng pamekaran nasional. Waktos ngalangkung sareng masih ayeuna Hans Brinker sapertos skater speed quintessential.

Pikirkeun yén novel ieu nyaéta kontémporér tina Awéwé leutiks, ku Louise May Alcott atanapi ku  Kabin Paman Tomku Harriet Beecher Stowe. Tilu awéwé, tilu panulis abad ka XNUMX sareng literatur nonoman.

Sawatara waktos anu pondok, panginten salah sahiji buku anu paling kawéntar dina literatur nonoman Amérika, Tom Sawyer sareng Huckleberry Finn, bakal sumping pikeun ngarobih jalan jinis Amérika Lor sareng bidang literatur salamina. Tapi ke heula, perlu diémutan yén tilu awéwé nyerat klasik sastra sajati.

Naha anjeun panasaran naha buku ieu aya tarjamahan Spanyol? Tangtosna! Aya édisi dina basa Spanyol, Perancis sareng Italia sareng sapertos anu kuring carioskeun, ngan ukur googling sareng anjeun mendakan versi online pikeun terang caritaan, maca sareng ngahargaan dinten ayeuna, langkung ti saabad saatosna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*