Tudor naros, kembang nasional Inggris

Tudor Mawar

La Tudor Mawar (sok disebat Union naros atanapi saderhana Inggris Rose) mangrupikeun lambang Heraldic nasional Inggris ti saprak Abad Pertengahan. Kembang ieu namina tina Imah Tudor, dinasti anu ngahijikeun imah mulia Lancaster sareng York.

en los taméng tradisional Inggris, mawar ieu katingali diwakilan ku lima kelopak bodas (anu ngagambarkeun House of York) sareng lima deui beureum (kanggo salah sahiji Lancaster). Nanging, dina dunya kembang, acuk Tudor nyaéta warna pink, warna anu mangrupikeun hasil tina campuran mawar beureum sareng kembang bodas.

Asal sajarah

Mawar Tudor ngagaduhan muatan simbolik anu kuat sabab ngagambarkeun tungtung télépon Perang Mawar, konflik bersenjata anu nyanghareupan dua kulawarga aristokrat anu pangkuatna di Inggris salami abad ka-XNUMX.

Perang réngsé ku kameunangan Henry ti Lancaster di Patempuran Bosworth Field (1485). Anu meunang ngamajukeun dirina raja ku nami Henry VII, sanaos sataun saatosna anjeunna nyandak pamajikanana Elizabeth ti York, sahingga ngahijikeun duanana kulawarga sareng ngawujudkeun babadamian. Pikeun ngagambarkeun persatuan anyar ieu dina hiji simbol, mawar dua warna (engké mawar pink) diadopsi, anu ti waktos éta bakal katelah Tudor naros atanapi union mawar.

Saluareun legenda, realitas sajarah negeskeun yén nalika Perang Sipil Inggris anu berdarah ngan simbol mawar bodas aya, dianggo ku DPR York. Sigana, mawar beureum diadopsi saatos akhir konflik pikeun tujuan nyalira nyiptakeun lambang anyar. Medium propaganda waktos pikeun ngahijikeun persatuan nasional énggal sareng nutup tatu lami.

Tudor Mawar

Mawar Tudor, hasil ngahijikeun antara lambang DPR Lancaster (acuk beureum) sareng House of York (mawar bodas).

Ti saprak éta, sapanjang sajarah Inggris Tudor naros parantos diwakilan ku cara anu paling beragam. Kadang jadi a acuk dobel, batur kalayan salah sahiji mawar ditumpukeun dina anu sanés sareng, langkung biasana, salaku hiji sekar naros. Répréséntasi tina acuk anu diluhurkeun ku makuta ogé umum pisan, salaku simbol monarki Inggris anu ngahijina.

Tudor naros: simbol Inggris

Kiwari, acuk Tudor dianggap simbol resmi Inggris, sanaos sanés Amérika Serikat. Nyatana, masing-masing tina opat nagara anu ngawangun nagara éta nganggo lambang nyalira: Skotlandia ngagaduhan guludug, Welsh leek e Irlandia Kalér shamrock, anu ogé simbol Républik Irlandia.

Mawar Tudor dipendakan dina lambang resmi Wali tina Tower of London sareng awak pangawal Ratu. Éta ogé muncul salami mangtaun-taun tibalik 20 pén koin. Tangtosna, anjeunna ogé samet jaket tina Karajaan Inggris jeung Agung Pangadilan ti nagara ieu.

Salaku tambahan kana ieu, fans anu rugbi aranjeunna terang pisan yén rugbi union aya dina kaos pamaén timnas Inggris.

Tim rugbi Inggris

Pamaén tim rugbi Inggris, kalayan acuk dina dada

Seueur kota sareng kota Inggris nganggo kareueus Inggris Rose dina simbol lokal Anjeun. Salah sahiji anu paling terkenal nyaéta Sutton Coldfield, caket Birmingham, anu Henry VIII nyalira masihan status Ciudad Real. Mawar Tudor ogé nembongan dina jaket kota kota universitas Oxford.

Nya kitu, diperhatoskeun yén acuk téh dianggo dina sadaya dokumén sareng situs anu Kantor wisata Inggris (Nganjang ka Inggris), sanaos kalayan desain monokrom.

Mawar jauh ti Inggris

Tapi ogé rugbi union anu kawéntar nembongan di lokasi sanés anu jauh ti Inggris. Salaku conto, distrik sareng kabupaten Ratu di New York City, nganggo acuk Tudor dina bendera sareng segel resmi na. Ogé spanduk tina Annapolis i Maryland, Fitur acuk Tudor disarengan guludug Skotlandia, duanana di luhur ku makuta.

Tanpa ninggali Amérika Serikat, aya deui anu sanés panasaran sajarah sareng géografis di nagara Karolina Kidul. Di dinya urang tiasa mendakan kota anu disebat York, katelah "kota mawar bodas." Ngan 50 kilométer jauhna, arah kidul-wétan sareng tanpa ninggali nagara, aya kota sanés anu namina nami Lancaster. Sareng landihan kota ieu, tangtosna, "kota mawar beureum."

Tungtungna, urang ogé tiasa mendakan acuk Tudor dina jaket tina Kanada, mangrupikeun jaman kolonial Inggris anu parantos tahan kana waktos.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*