7 kaajaiban alam Irlandia

Gambar Irlandia

Sanaos Irlandia ngagaduhan salah sahiji iklim anu paling aya dina kaayaan, éta mangrupikeun kanyataan yén éta mangrupikeun nagara anu gaduh sababaraha nagara bentang alam anu paling berkesan di dunya.

Tina formasi batu rumit anu diwangun ku raksasa, dugi ka gawir paling luhur di Éropa. Irlandia ngagaduhan seueur tawaran pencinta alam sareng kagiatan outdoor.

Naha didatangan Irlandia?

Irlandia mangrupikeun nagara anu ngagaduhan reputasi internasional pikeun na inuman anu saé, salian ti na bar sareng tangtosna tradisional Dinten Saint Patrick urang. Tapi pastina ogé nagara anu nawiskeun seueur tempat wisata sareng seueur tempat anu sifatna teu aya bandingna.

Bagian kulon nagara nawiskeun pemandangan Atlantik anu spektakuler, sedengkeun di wétan anu lami, lingkungan padumukan basisir tina KillinyÉta ngan saukur kedah tingali. Di beulah kidul aya situ, istana sareng bumi gedong, sedengkeun di belah kalér gunung tina Morne sareng basisir Antrim, ngareuwaskeun warga satempat sareng jalma asing ku kaéndahan anu matak inspirasi.

Jalan Ka Raksasa

Jalan Raksasa di Irlandia

Ogé katelah "Jalan Raya Raksasa", Ieu mangrupikeun tempat anu penting di Irlandia anu unggal taun narik perhatian rébuan wisatawan sareng jalma anu panasaran anu kagum ku kaagungan na.

Penduduk kuno di daérah éta yakin yén jalan éta sanés ciri alami anu saderhana, tapi éta parantos diciptakeun ku mahluk khusus. Éta nyaéta hamparan lega kolom batu bentuk henteu teratur, anu babarengan.

Di daérah ieu aya sakitar 40.000 kolom basalt anu dibentuk nalika mendingan tina lava tina kaldera vulkanik sakitar 60 juta taun ka pengker. Tempatna 3km kaléreun Bushmillss, di basisir kalér-wétaneun pulau Irlandia.

Liga Slieve

Liga Slieve Dina hal ieu éta a gawir ngareuwas anu perenahna di basisir county Donegal. Gawir na jangkungna 601 méter dpl, janten salah sahiji gawir basisir jangkung di sadaya Éropa.

Di tempat éta bahkan aya tempat parkir sareng ogé sudut pandang supados jalma-jalma tiasa langkung raoseun ngahargaan panorama anu ngajentul anu ditawarkeun ku gawir.

Utama downside nyaéta cuaca sabab biasana hujan sareng halimun muncul teu disangka-sangka sareng ngahesekeun kaayaan pisibilitas sareng rupa bumi.

The Burren

The Burren

Ieu mangrupakeun daérah taringgul dipoyok ku angin gedé, dianggap mangrupikeun daérah kalayan bentang alam karst anu khas, ayana di belah wétan-kalérna Claire. Panjangan daérah ieu sakitar 300 km², dikurilingan ku sababaraha populasi.

Ieu ogé aya sababaraha rupa padumukan arkéologis, kaasup kana kuat tina Caherconnell atanapi Dolmen tina Poilnabrone. Tempat ieu penting pisan yén daérah leutik ayeuna dianggap Taman Nasional. Kanyataanna, el Burren nasional Taman mangrupikeun salah sahiji tina genep taman nasional di Irlandia.

Shannon-Erne

Shannon-Erne

Dina hal ieu éta a terusan ngahubungkeun walungan Shannon, di Républik Irlandia, sareng Walungan Erne, di Irlandia Kalér. Terusan ieu panjangna 63 km, salian ti éta ogé ngagaduhan 16 konci sareng dugi ti désa Leitrom, di kabupatén anu sami namina, dugi ka luhur Lough, di county of Fermanagh.

Peryogi disebatkeun yén saluranna ngagaduhan tilu bagian alami: saluran cai anu tenang ti Shannon de Leitrim dugi ka Kilclare, dimana aya dalapan kuncén; gempungan tingkat hiji sareng daérah navigasi caket Keshcarrigan.

Hiu

Hiu di Irlandia

Ieu ogé salah sahiji kaajaiban alam di Irlandia anu aya hubunganana sareng kahirupan laut. Dina hal ieu éta a spésiés hiu leutik sareng yén éta henteu matak bahaya pikeun manusa. Éta tiasa sering ditingali di daérah sapertos Gawir Liga Madre sareng Slieve.

Rawa Allen urang

allen rawa

Mangrupikeun rawa anu tempatna di County Kildare, dina jalan régional R415, antara Kilmeage sareng Milltown. Éta dianggap salah sahiji situs anu paling spektakuler sabab anjeun tiasa ningali pesawat sareng bukit anu kaindahan anu saé.

Pelangi sareng langit wengi

Pelangi sareng langit wengi di Irlandia

Pelangi sareng langit wengi di Irlandia ogé mangrupikeun kaajaiban alam anu paling dikenal di dunya. Pelangi ngagaduhan hartos khusus pikeun urang Irlandia sabab aya hubunganana sareng carita rakyatna sareng jalma-jalma lalaki héjo alit disebut Leprechauns.

Mahluk-mahluk ieu dipercaya mangrupikeun salah sahiji tina seueur jinis penduduk benteng peri di Irlandia kuno. Legenda Irlandia nyarios yén ieu goblog mangrupakeun mahluk anu ngalamun anu nyumputkeun aranjeunna pariuk pinuh ku emas dina tungtung pelangi. Upami aranjeunna katangkep ku manusa, aranjeunna nyarioskeun mikeun tilu kahoyong salami aranjeunna dileupaskeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*