Gawir Moher

Gawir Moher

Cliff of Moher aya di Irlandia. Kusabab kaéndahan sareng sajarahna, aranjeunna janten salah sahiji tempat wisata utama di daérah éta. Sakumaha namina nunjukkeun, éta mangrupikeun tempat anu pinuh ku gawir anu tumiba dina Samudra Atlantik sareng anu ngagabungkeun ngahijina laut sareng daratan.

Aranjeunna gaduh perpanjangan sakitar 8 kilométer sareng jangkungna dugi ka 214 méter. Ieu struktur batu alam aranjeunna anu pangkolotna di Irlandia. Pembentukanna ti saprak 6000 SM. Kanggo sadayana ieu sareng seueur deui anu bakal urang tingali ayeuna, éta mangrupikeun salah sahiji tempat anu anjeun kedah nganjang sahenteuna sakali dina kahirupan anjeun.

Kumaha carana nepi ka Cliff of Moher

Jurang Moher ayana tepatna di daérah basisir county clare. Urang tiasa nyarios yén tempatna aya sakitar 75 kilométer kiduleun Galway. Ti dieu anjeun bakal ngagaduhan sakitar sajam satengah perjalanan dugi ka gawir. Upami anjeun angkat ti Dublin, anjeun kedah angkat ka Galway, di mana anjeun bakal aya dina kira-kira dua satengah jam. Sadaya pamikiran ieu ngeunaan kéngingkeun mobil, sanaos kedah disebatkeun yén perjalanan terakhir ka gawir rada rumit kusabab kurva anu ditepikeun.

Kumaha carana dugi ka gawir moher

Janten, seueur jalmi anu angkat. Langkung ti naon waé kusabab aranjeunna terang yén ku cara ieu aranjeunna moal sono nanaon ti tempat ieu sareng yén aranjeunna bakal ngagaduhan transportasi anu diperyogikeun. Anu paling umum angkat mimiti énjing-énjing ti Dublin sareng bakal sumping sonten. Jadwal angkutan umum langkung langka tibatan anu urang anggap sareng panginten tiasa lami. Dugi ka Galway kami moal ngagaduhan masalah, sabab éta ngagaduhan komunikasi anu saé, tapi bagian salajengna tina jalan ka gawir rumit deui, sabab kami bakal ngantosan aranjeunna salamina.

Kota anu pang caketna na gawir nyaéta Doolin. Éta alit pisan tapi sanés alesan éta kirang menawan. Éta ngagaduhan tempat istirahat atanapi pulih tina perjalanan kalayan pint anu ngeunah. Tangtosna, éta mangrupikeun daérah anu sanés anu kedah diperhatoskeun dina perjalanan urang ka Cliff.

Naon anu urang bakal mendakan di gawir

Tanpa ragu, di daérah ieu kami bakal patepung sareng salah sahiji bentang alam anu paling indah. Sakumaha anu parantos kami sebatkeun, aya 8 km kaindahan. Ogé, aranjeunna henteu ngagaduhan bérés lempeng anu urang émut tina gawir. Dina hal ieu, aranjeunna nuju ngamimitian pisan sareng asli. Kadang-kadang urang bahkan tiasa ningali potongan-potongan batu tangtu langkung ti éta.

Didatangan gawir Moher

Urang bakal mariksa sambungan tina tilu warna dasarna. Di hiji sisi, biru laut, di sisi anu sanés warna batu paling hideung sorangan sareng bérésna, héjo daérah jukut anu aya di beulah luhur na. Manuk-manuk ogé parantos milih daérah sapertos kieu pikeun sayang dina salah sahiji liang na.

Kumaha carana pinuh resep Cliff of Moher

Kami gaduh dua pilihan utama pikeun ieu. Di hiji sisi, éta bakal ningali aranjeunna dina jalan atanapi ku parahu. Leres, sabab ti laut urang ogé tiasa merhatoskeun sadaya kamahéranna.

Gawir leumpang

Urang kedah ngahontal daérah anu paling luhur sareng bakal aya pusat pangunjung. Tempat anu sampurna anu bakal nyayogikeun anjeun sadaya inpormasi anu diperyogikeun ngeunaan gawir. Dimimitian ti dieu, anjeun bakal ngagaduhan jalur anu leres sareng anjeun bakal tiasa ngahontal sudut pandang. Malah anu aya di daérah kidul, urang ngan ukur kedah leumpang sakitar 10 menit. Éta bakal aya di aranjeunna dimana anjeun tiasa nampi pandangan anu hadé tina koloni manuk. Upami urang nuturkeun jalan ka kalér, urang bakal mendakan O'Brien Tower. Éta menara batu bunderan di tengah gawir. Diwangun dina 1835 salaku sudut pandang.

Transportasi ka Cliff of Moher

Gawir tina laut

Pilihan sanésna nyaéta nikmati gawir ti laut. Tanpa diragukeun, éta cara anyar pikeun tiasa ngamangpaatkeun sagala kaendahan tempat éta. Dina hal ieu, anjeun bakal tiasa ningali batu anu menonjol sareng anu paling kasohor. Ogé manuk anu parantos disarangut di jerona. Bakal di Doolin dimana anjeun bakal mendakan darmaga féri. Ti dinya, perjalanan wisata anjeun bakal ngamimitian, anu bakal dugi sajam, sakitar. Émut yén anjeun bakal mampir di daérah anu paling penting sapertos batu Great Raven.

Cliff Moher dina televisi

Nalika urang nyarioskeun tempat sapertos kieu, jelas yén kawéntarna ngalangkungan wates. Saéstuna supados henteu cicing dina tempat anu ngan saukur ngabagéakeun wisatawan unggal dinten dina sataun. Tapi éta ogé parantos kalebet kana pilem komo dina pidéo musik. The pilem «The Princess Bride» ti 1987 parantos ngenalkeun aranjeunna sapertos gawir gélo. Ogé pikeun saga hébat anu sanés sapertos éta "Harry Potter". Ngeunaan musik, duanana grup Maroon 5 salaku Westlife atanapi The Kelly Family aranjeunna parantos ngalaman pisan dina karya rékor.

O'Brien Tower

Tip anu kedah diperhatoskeun

Salah sahiji tip utama anu kedah diémutan nyaéta waktos anu urang tiasa gaduh. Henteu anéh yén hujan sareng angin patepung di tempat sapertos kieu. Janten, urang kedah salawasna mastikeun sateuacan sumping di daérah éta. Masih, henteu raoseun angkatna disayogikeun pakean pikeun ngajagaan urang tina hujan. Cegah bawa payung sabab anjeun bakal béak. Angin di daérah sapertos kieu pasti bakal niup anjeun. Éta ogé henteu hanjakal anjeun nganggo baju pikeun tiasa robih upami diperyogikeun.

Lawang Tower O´Brien

Seueur jalma satuju yén dinten mendung ngagaduhan kageulisan pikeun tempat éta. Anjeun teras kedah nuturkeun indikasi jalan ogé pager sareng tandana. Upami anjeun tungtungna parantos mutuskeun angkat nganggo mobil, anjeun kedah terang yén anjeun gaduh tempat parkir ageung pas di tempat ieu. Pikeun buka pusat pangunjung anjeun kedah mayar sakitar 6 euro sareng kanggo O'Brian Tower 2 euro. Éta bakal kabuka ti jam 9 énjing dugi ka tabuh 18 wengi dina sasih usum salju. Sedengkeun dina bulan Juli sareng Agustus aranjeunna bakal dugi ka 00:21 wengi.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*