Irlandia, nagara anu paling nyéépkeun téh di Éropa

Teh di Irlandia

Kuring yakin yén tèh sareng Coca Cola mangrupikeun inuman anu paling seueur dikonsumsi. Aranjeunna henteu ngabédakeun wates, atanapi ampir. Jalma mikir yén ngan urang Cina, India atanapi Inggris anu nginum téh, contona, tapi henteu. Nagara anu paling konsumén per kapita nyaéta Irlandiaka. Nyaan.

Rata-rata urang Irlandia nginum opat gelas téh sadinten, sanaos sababaraha jalma nginum genep atanapi langkung. Seueur imah bahkan ngagaduhan adat isukan ketel dina kahuruan salami sadidinten. Kudu disebatkeun upami anjeun henteu resep téh, anjeun bakal resep ka Irlandia kirang kusabab kuat, kuat pisan. Tapi kumaha cara téa ka Irlandia? Kumaha sejarah Téh di Irlandia?

Téh sumping ka Irlandia dina awal abad ka-XNUMX tapi éta produk kelas luhur sabab mahal pisan. Dina pertengahan abad ka éta, konsumsi tèh parantos mimiti ngalangkungan halangan kelas, sareng pagawé di kota sareng padesaan mimiti aksés ka téknologi anu murah, goréng kualitas. Pikeun ngimbangan ieu, adat nambihan sakedik susu lahir, tapi nalika susu na lembut teuing raos, tarohan dikali deui ku téh anu langkung kuat.

Éta adat anu tetep dugi ka ayeuna: urang Irlandia nginum téh kuat ku susu. Dina jaman anu jauh Irlandia mésér téh ti Inggris, tapi nalika Perang Dunya II Irlandia tetep nétral sareng henteu ngantep Inggris tiasa nganggo palabuan na. Hukuman éta henteu kedah dijual seueur téa janten Irlandia mimiti ngagaleuh di tempat sanés, nalika sareng saatos perang. Utamana ti Assam, di India, anu ngahasilkeun téa anu kuat pisan.

Urang Irlandia mimiti ngagabungkeun tèh Assam sareng tèh Ceylon di 60-an. Dinten ayeuna aranjeunna ngagaleuh téh di Kénya sareng ngagabungkeun sareng téh Assam. Irlandia ngimpor 60% tèh anu dikonsumsi ti Kénya sareng 20% ​​ti Assam. Kumaha anjeun nyiapkeun teh Irlandia? Nya, mimitina susu panas disimpen dina cangkir, sapertiluna, teras téh ditambih.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*