Adat istiadat sareng tradisi Irlandia

Irlandia

Irlandia mangrupikeun nagara anu saé, kalayan jalma anu bageur, atanapi sahenteuna henteu langkung ti Inggris, omong sareng ribut anu resep nyarioskeun tradisi na sareng janten bénten ti basa Inggris, nyatana éta kasalahan anu lumayan umum pikeun seueur mahasiswa anu caket nyampurnakeun basa pikeun nganggap yén Irlandia mangrupikeun bagian ti Karajaan Inggris, ieu biasana dianggap salaku pelanggaran .. Tanpa diragukeun yén kawéntar ngeunaan headstrong, atanapi langkung hadé Kalayan kecap sanésna, tetep taat kana prinsipna tiasa dipilarian.

Turunan urang Celtic, redheads katingali kuat didominasi diantara lalaki sareng awéwé Irlandia. Aranjeunna sadayana nyarios basa Inggris, éta mangrupikeun basa resmi, tapi ogé basa Gaelik ti saprak 1922, sareng diperkirakeun ampir satengah tina populasi tiasa nyarios, sabab éta wajib di sakola. Tilu dialék utama Irlandia nyaéta Ulster di beulah kalér, Munster di beulah kidul, sareng Connacht di daérah tengah sareng kulon pulau.  

Tapi saluareun ciri basa ieu nyalira, nagara ieu ngagaduhan seueur ciri anu sanés sareng adat-istiadatna nyalira anu ngajantenkeun aranjeunna dikenal dimana waé di dunya sareng nyaéta, saha anu henteu ngarayakeun Hari Santo Patrick?

Saint Patrick, liburan héjo Irlandia

St Patrick

Liburan anu penting di Irlandia nyaéta Feast of Saint Patrick, anu dirayakeun tanggal 17 Maret unggal taun. Dina dinten ieu sadayana jalma nganggo anu héjo, anu di sisi anu sanésna mangrupikeun warna anu ngalambangkeun nagara, sareng shamrock. Semanggi ngalambangkeun ajaran Tritunggal Suci anu dibawa Saint Patrick ka lemahna ieu. Sapopoe aya parade anu henteu kaetung sareng sore-sore bakal aya pésta, konser, bir sareng perayaan di pub. Parade Dublin di ibukota mangrupikeun bagian tina festival anu salami lima dinten.

Bloomsday, nuturkeun jejak Ulysses

Blomsday di Irlandia

El bloomsday mangrupikeun kagiatan taunan anu diayakeun pikeun ngahargaan Leopold Bloom, tokoh utama dina novél James Joyce Ulysses. Éta parantos dirayakeun unggal 16 Juni ti saprak 1954 sareng anu ngagungkeun éta nyobian tuang sareng tuang ogé protagonis maén, sareng ngayakeun rapat di Dublin pikeun nuturkeun rancana perjalanan anu pasti. Sanés mangrupikeun tradisi anu lami pisan, tapi éta parantos diasimilasikeun kana kahirupan Irlandia.

Pernikahan, tradisi anu saé pisan

ngirining kanggo kawinan di Irlandia

Tradisi anu saé pisan upacara kawinan, di mana pasangan milih ngahargaan ritus Celtic kuno anu ngahiji di pernikahanana. Panganten pameget ngariung tangan ngalangkungan gondewa bodas anu diikat. Sareng panasaran yén urang nyarios yén pangantén awéwé nganggo anu biru, anu énggal, anu dianggo sareng anu diinjeum mangrupikeun asal Irlandia.

Panasaran anu sanés perkawis kawinan Irlandia nyaéta sababaraha dinten sateuacan, soang bakal asak di imah pangantén awéwé, sareng di jamuan panganten pameget bakal ngamimitian tuang uyah sareng gandum, salaku panyalindungan tina panon anu jahat.

Elf sareng peri, leprechauns

Leprechaun Irlandia

Salaku alus Celt Irlandia percanten kana sadaya kakuatan alam, sareng ogé di nu leprechauns, sababaraha protagonis goblin-men saeutik anu hadé tina carita rakyat Irlandia populér. Legenda nyebatkeun yén leprechauns parantos aya di Irlandia sateuacan Kélt nyalira, sering nyandak bentuk sepuh anu resep nakal sareng ngadamel atanapi ngalereskeun sapatu. Bagéan anu pangsaéna nyaéta nyekel hiji bakal nyababkeun anjeun kana pot koin emas, anjeun terang, anu di tungtung pelangi.

Hurling, olahraga pikeun lalaki tangguh

Pertandingan hurling

Tradisi sareng adat anu sanés anu Irlandia bangga pisan nyaéta el ngalungkeun, olahraga tim 15-anggota asal Celtic. Éta dimaénkeun ku iteuk, disebat hurley atanapi camáin, anu balna diteunggeul, sliotar. Asal usulna sepuh pisan dugi ka aya legénda tradisi Celtic anu eusina carita ngeunaan olahraga ieu, sapertos pahlawan mitologis Cúchulainn. Dina abad katilu belas éta kedah dilarang kusabab kekerasan anu parah antara pamaén. Sugan salah sahiji aturan anu paling narik perhatian kuring dina olahraga ieu nyaéta upami aya dasi, sadaya pertandingan kedah diulang.

Musik sareng jogét tradisional

Musisi Irlandia

Anjeun moal tiasa ngartos kahirupan Irlandia tanpa musik, sareng éta musik masarakat tetep hirup sareng kakuatan anu ningkat, dina waktos anu sami dipirig sareng didamel ku gerakan musik anu sanés.

Lagu sareng mélodi dipercaya mangrupikeun karuhun sareng terhormat, sanaos nyatana, seueur anu umurna kirang ti 200 taun, tapi aya kayakinan yén aranjeunna parantos ngalangkungan tradisi lisan.

Sanaos pagelaran solo langkung dipikaresep dina tradisi musik masarakat, band atanapi sahenteuna gamelan alit sigana parantos janten bagian tina musik Irlandia ti saprak pertengahan abad ka-XNUMX, tapi ieu mangrupikeun titik anu para ahli henteu turun ka bisnis. Satuju.

Kuring miharep yén adat istiadat sareng tradisi ieu parantos ngabantosan anjeun pikeun terang sakedik perkawis "nagara dimana hujan", sareng nuturkeun logika Irlandia, upami hujan anjeun ngan ukur tiasa ngalakukeun dua hal: boh ka pub, atanapi balanja . Upami anjeun mutuskeun anu terakhir, baju haneut Aran sareng pendants basis gambut asli kedah diperhatoskeun khusus.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   Laura cenahna

    upami éta henteu nempatkeun nanaon anu kuring hoyong terang

  2.   anonimo cenahna

    euweuh asalna tina adat istiadat sareng tradisi